Άρθρα & Κατηγορίες
Εγγραφή στον σύλλογο
ΑΦΙΣΕΣ
VIDEO
Ακολουθήστε τον Σύλλογο
/
/
/
/
ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΗΜΕΤΕΡΩΝ-Πόσες καταγγελίες χρειάζεται να βγουν για να ιδρώσει το αυτί κυβέρνησης, υπουργών, ΑΣΕΠ κλπ;
Untitled
ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΗΜΕΤΕΡΩΝ-Πόσες καταγγελίες χρειάζεται να βγουν για να ιδρώσει το αυτί κυβέρνησης, υπουργών, ΑΣΕΠ κλπ;

Αθήνα 4- 2 -2021

Αρ. Πρωτ.: 27

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΗΜΕΤΕΡΩΝ

Πόσες καταγγελίες χρειάζεται να βγουν για να ιδρώσει το αυτί κυβέρνησης, υπουργών, ΑΣΕΠ κλπ;

Είναι προκλητικά τα στοιχεία που έρχονται καθημερινά στο φως, τόσο για την Περιφερειακή Αρχή, όσο και για την κυβέρνηση, που της κάνει πλάτες, προκειμένου να φτιαχτεί μηχανισμός ημετέρων…. Χέρι – χέρι τσαλαπατούν το αίτημα για μόνιμη δουλειά, εκμεταλλεύονται τους άνεργους και τους αντιμετωπίζουν σαν όμηρους… για να δημιουργούν μηχανισμούς ημετεροκρατίας και στήριξης της αντιλαϊκής πολιτικής τους.

Μέχρι και συνταξιούχο, που παίρνει μάλιστα 4 συντάξεις προσέλαβαν!!! Κριτήριο βέβαια δεν ήταν η προϋπηρεσία σε ΟΤΑ β΄, αφού δεν είχε ή η ανεργία, αφού δεν ήταν, ούτε κάποιο από τα κοινωνικά κριτήρια…, που δεν είχε… Το μόνο κριτήριο ήταν ότι προέρχεται από το περιβάλλον Πατούλη και ότι είχε διοργανώσει εκδηλώσεις στήριξής του!!!!, όπως η ίδια «διαλαλούσε»… Κρίμα, που δεν την είχαν ενημερώσει έγκαιρα ότι με την πρόσληψή της θα της κοβόταν τμήμα της σύνταξής της… και υποχρεώθηκε να παρουσιάζεται στην υπηρεσία για μερικές μέρες!!!

Αυτό είναι το φοβερό έργο της λεγόμενης Επιτροπής Αξιολόγησης των αιτήσεων για πρόσληψη για μια θέση ΙΔΟΧ 8 μηνών, που με τις επιλογές της «τσουβαλιάζει» όλους τους αιτούντες και αμαυρώνει την προσφορά των συμβασιούχων, που εργάστηκαν με αξιόλογη προσφορά στην Περιφέρεια Αττικής.

Τώρα πως η εν λόγω Επιτροπή των τριών Περιφερειακών Συμβούλων της παράταξης Πατούλη αν και κατάφερε να εξετάσει 3.000 και πλέον αιτήσεις σε τέσσερις μέρες, δεν έχει ολοκληρώσει την εξέταση των 1.500 αιτήσεων για τις 44 επιπλέον θέσεις εδώ και δώδεκα μέρες, χρειάζεται διερεύνηση… Μήπως η κούραση της πρώτης προκήρυξης τους εξάντλησε και δεν μπόρεσαν να συνεχίσουν με τον ίδιο ρυθμό; Ή μήπως η «κλοτσοπατινάδα» ανάμεσα στις λίστες είναι τόσο μεγάλη, που χρειάζεται μεγαλύτερη σκέψη; Θα δείξει…

Βέβαια όπως αποδεικνύεται το όλο έργο των διάτρητων διαδικασιών «νομοθετήθηκε» από την κυβέρνηση και σχεδιάστηκε συλλογικά από τα στελέχη της παράταξης Πατούλη και μάλιστα πολύ επιμελημένα. Μια προσεκτική ανάγνωση της προκήρυξης αναδεικνύει πολλά και χρήσιμα στοιχεία, που έστρωσαν το έδαφος και αξιοποιήθηκαν κατάλληλα προκειμένου να τακτοποιηθούν όσοι ήταν σε λίστες υπουργών και λοιπών του περιβάλλοντος της Περιφερειακής Αρχής.

Είναι ξεκάθαρο πως το κράτος των «αρεστών» και οι μηχανισμοί στήριξης του δεν χρειάζονται ούτε διαφάνεια, ούτε κριτήρια.

Κανείς δεν μπορεί να κάνει ότι δεν ξέρει… ούτε η κυβέρνηση κι ο υπουργός Εσωτερικών, ούτε το ΑΣΕΠ, που θέλει να εμφανίζεται ως Ανεξάρτητη Αρχή κι ως «θεσμικός εγγυητής της τήρησης των αρχών διαφάνειας, δημοσιότητας, αντικειμενικότητας, αξιοκρατίας και διασφάλισης ίσων ευκαιριών για όλους τους πολίτες».

Απαιτούμε:

Να εξεταστούν όλες οι ενστάσεις, να βγουν πίνακες μοριοδότησης.

Να γίνουν εδώ και τώρα μαζικοί μόνιμοι διορισμοί. Να καλυφθούν όλα τα κενά στις υπηρεσίες, με ένα αδιάβλητο σύστημα διορισμών μόνο με μετρήσιμα και αντικειμενικά κριτήρια. Αξιοποίηση όλου του έμπειρου πλέον δυναμικού.

Π.Α.

ΥΠΕΣ

ΕΝΠΕ

Περιφερειάρχες

Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής

ΑΣΕΠ

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΑΖΑΚΟΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ

ΣΥΠΑ Πόσες καταγγελίες χρειάζεται να βγουν;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *