Άρθρα & Κατηγορίες
Εγγραφή στον σύλλογο
ΑΦΙΣΕΣ
VIDEO
Ακολουθήστε τον Σύλλογο
/
/
/
/
ΟΧΙ ΑΛΛΕΣ ΧΩΜΑΤΕΡΕΣ. ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΗ ΦΥΛΗ!!
Untitled
ΟΧΙ ΑΛΛΕΣ ΧΩΜΑΤΕΡΕΣ. ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΗ ΦΥΛΗ!!

Αθήνα 22- 2 -2021

Αρ. Πρωτ.: 33

ΟΧΙ ΑΛΛΕΣ ΧΩΜΑΤΕΡΕΣ. ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΗ ΦΥΛΗ!!

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 24 ΤΟΥ ΦΛΕΒΑΡΗ

ΣΤΙΣ 4.00 μμ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

( Λεωφ. Συγγρού 15-17)

Η Διοίκηση της Περιφέρειας, εν μέσω πανδημίας και ολικού lockdown, προσπαθεί σαν τον κλέφτη να περάσει την Περιβαλλοντική Μελέτη για την Ολοκληρωμένη Εγκατάσταση Διαχείρισης Απορριμμάτων (ΟΕΔΑ) της Φυλής, η οποία διαιωνίζει και αυξάνει το αίσχος που υπάρχει, σαν μια απλή Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων.

Ενώ όλο το προηγούμενο διάστημα και συγκεκριμένα από τις 4 Μαρτίου 2020 διαβεβαίωνε ότι η συζήτηση θα γινόταν σε μονοθεματική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, το εντάσσει στην ημερήσια διάταξη του προσεχούς Συμβουλίου σαν μια απλή Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, μετά από θέματα όπως η Σύσταση Επιτροπής Περιφερειακού Συμβουλίου «Πολιτισμού και Αθλητισμού», μεταβίβαση αρμοδιοτήτων και ορισμός μελών της και συζήτηση – ενημέρωση για τη διαχείριση και αντιμετώπιση του φαινομένου «Μήδεια» από την Περιφέρεια Αττικής, θέματα που μπορούν να είναι αντικείμενο μονοθεματικών συνεδριάσεων.

Μετά τους πανηγυρισμούς για το έτος ανακύκλωσης, όπως είχε χαρακτηρίσει ο Περιφερειάρχης το 2020, έρχεται η συγκεκριμένη μελέτη να τον επαναφέρει στην εγκληματική πραγματικότητα και να βάλει τα πράγματα στη θέση τους.

Η συγκεκριμένη μελέτη προβλέπει μεταξύ άλλων:

Τη δημιουργία νέου 3ου ΧΥΤΑ Δυτικής Αττικής χωρισμένο σε 3 κύτταρα, που θα σκεπάσει τα υφιστάμενα κύτταρα και πανωσηκώματα. Για την αντιστήριξη του τεράστιου αυτού “πάνω – πανωσηκώματος” και για τη δημιουργία του απαιτούμενου χώρου θα κατασκευαστεί περιμετρικά ανάχωμα, ένα χωμάτινο “μίνι σινικό τείχος” μήκους 1.535 μέτρων (!) και ύψους 20 μέτρων (!), που σημαίνει ότι θα απαιτηθούν περίπου 36.000 δρομολόγια τριαξονικών φορτηγών.

Τη διατήρηση της μονάδα επεξεργασίας μολυσματικών αποβλήτων και

Τη χωροθέτηση του εργοστάσιου καύσης αποβλήτων στην ευρύτερη περιοχή του Θριάσιου Πεδίου.

Το έγκλημα που συντελείται στη Φυλή, στην ευρύτερη περιοχή αλλά και συνολικά στην Αττική δεν είναι καινούργιο. Έχουν ευθύνη διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ, οι διοικήσεις της Περιφέρειας και η πλειοψηφία των δημοτικών αρχών, που επέτρεψαν να γιγαντωθεί και να διαιωνίζεται το αίσχος που υπάρχει.

Εγκληματούν ενάντια στο λαό καταδικάζοντας τον να ζει με τον καρκίνο!!!

Έχουν άραγε απασχολήσει τον ΙΣΑ, που πρόεδρός του είναι ο Περιφερειάρχης Αττικής οι διάφορες μελέτες που μιλάνε για αύξηση των νεοπλασιών ειδικά στην περιοχή;

Είναι εν γνώσει τους οι εκθέσεις του προγράμματος περιβαλλοντικής παρακολούθησης των ΧΥΤΑ Φυλής και Άνω Λιοσίων που υλοποιήθηκαν το 2017;

Γνωρίζουν, ότι έχουν μετρηθεί τιμές βαρέων μετάλλων πολύ πάνω από τα επιτρεπτά όριο, όπως 1320 φορές το νικέλιο, 450 το χρώμιο και 312 το κάδμιο τα οποία διασπείρονται στην ευρύτερη περιοχή μέσω των επιφανειακών νερών;

Είναι σίγουρα εν γνώσει τους… Όμως αντί να βγουν και να τα καταγγείλουν, συνειδητά πνίγουν όλες αυτές τις μελέτες μπροστά στα συμφέροντα που εξυπηρετούν.

Το θέμα της χωματερής είναι πολύ σημαντικό, έχει να κάνει άμεσα με τη ζωή των κατοίκων της περιοχής, των εργαζόμενων στην περιοχή και στους ΧΥΤΑ, και κατ’ επέκταση όλης της Αττικής.

Το έγκλημα στη Φυλή πρέπει να σταματήσει και θα σταματήσει.

Το νέο έγκλημα δε θα περάσει. Απέναντι στις επιδιώξεις κυβερνήσεων – Περιφερειακών και Δημοτικών Αρχών, απέναντι στις ορέξεις των μονοπωλίων για νέα υπέρογκα κέρδη από τη διαχείριση των απορριμμάτων, υπάρχει το εργατικό λαϊκό κίνημα που οφείλει να διεκδικήσει το δίκιο του και τη ζωή που του αξίζει.

Ο αγώνας του λαού για να σταματήσει τους απαράδεκτους σχεδιασμούς πρέπει να είναι κάθε μέρα στην ημερήσια διάταξη.

Σήμερα, μπορούν να αξιοποιηθούν όλες οι δυνατότητες της επιστήμης και της τεχνολογίας, για να υπάρχει διαχείριση των απορριμμάτων με σεβασμό στην υγεία και την ποιότητα ζωής των εργαζομένων, με σεβασμό στο περιβάλλον. Δυνατότητες που μπορούν να αξιοποιηθούν στο πλαίσιο ενός ολοκληρωμένου επιστημονικού σχεδιασμού, με συγκεκριμένα κριτήρια καταλληλότητας και επιλογής, με προώθηση της ανακύκλωσης με διαλογή στην πηγή, με ολοκληρωμένη διαχείριση των επικίνδυνων αποβλήτων, με σύγχρονες υποδομές, αξιοποίηση του επιστημονικού δυναμικού. Αυτό όμως απαιτεί διαχείριση των απορριμμάτων που κριτήριο θα έχει την υγεία και την ποιότητα ζωής του λαού και όχι τα κέρδη των λίγων.

Καλούμε εργαζόμενους και φορείς να καταγγείλουν την Περιφερειακή Αρχή της ΝΔ και τις μεθοδεύσεις της και να δώσουν δυναμικό παρών στη συγκέντρωση την Τετάρτη 24 του Φλεβάρη στις 4.00 μμ, μπροστά στο κτίριο της Περιφέρειας Αττικής (Λεωφ. Συγγρού 15-17) τηρώντας όλα τα υγειονομικά μέτρα.

Αγωνιζόμαστε και απαιτούμε:

1. Να επιστραφεί η μελέτη ως απαράδεκτη.

2. Να σταματήσει κάθε διαδικασία επέκτασης του ΧΥΤΑ.

3. Να μπει τέρμα στη δημιουργία εργοστασίων καύσης.

4. Να μπει τέρμα στην ιδιωτικοποίηση της λειτουργίας του συνόλου σχεδόν των εγκαταστάσεων του ΕΔΣΝΑ. Να καταργηθεί κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα στον τομέα της διαχείρισης των απορριμμάτων. Να κλείσει άμεσα ο ΧΥΤΑ Φυλής.

5. Να αποκατασταθεί ο χώρος και η ευρύτερη περιοχή. Να μετεγκατασταθεί σε ασφαλή θέση ο αποτεφρωτήρας, να απαγορευθεί κάθε νέα δραστηριότητα διαχείρισης αποβλήτων στην ευρύτερη περιοχή, να εκπονηθεί ολοκληρωμένη επιδημιολογική μελέτη χωρίς άλλες καθυστερήσεις.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΑΖΑΚΟΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ

ΣΥΠΑ ΟΧΙ ΑΛΛΕΣ ΧΩΜΑΤΕΡΕΣ. ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΗ ΦΥΛΗ!!Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *