Άρθρα & Κατηγορίες
Εγγραφή στον σύλλογο
ΑΦΙΣΕΣ
VIDEO
Ακολουθήστε τον Σύλλογο
/
/
/
/
ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΑΠΕΡΓΙΑ- ΤΩΡΑ ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΖΙΚΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΜΑΣ
Untitled
ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΑΠΕΡΓΙΑ- ΤΩΡΑ ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΖΙΚΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΜΑΣ

Αθήνα 9- 10 -2020

Αρ. Πρωτ.: 284

ΤΡΙΤΗ 13 ΟΚΤΩΒΡΗ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΣΤΙΣ 6:30 μ.μ.

Προσυγκέντρωση στις 6 μ.μ. στην Παλιά Βουλή

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ, ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ

ΠΕΜΠΤΗ 15 ΟΚΤΩΒΡΗ ΠΑΝΔΗΜΟΣΙΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 10.00 π.μ. ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

ΤΩΡΑ ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΖΙΚΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΜΑΣ

Απέναντι στην αντεργατική επίθεση κυβέρνησης – δημοτικών και περιφερειακών αρχών μόνος δρόμος η οργάνωση της πάλης σε κάθε χώρο δουλειάς!

Στο ίδιο έργο θεατές, παρακολουθούμε μία ακόμη κυβέρνηση να φορτώνει στους εργαζόμενους τις συνέπειες μίας καπιταλιστικής κρίσης που εκδηλώνεται με ένταση. Επιχειρεί να πετσοκόψει το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας αντί να το επεκτείνει σε όλους τους εργαζόμενους που εργάζονται σε ανθυγιεινούς χώρους, ενώ με το πόρισμα της επιτροπής Πισαρίδη ανοίγει ο δρόμος για ευρύτερες αντεργατικές ανατροπές στην υγεία και την ασφάλιση μας.

Με τους αναπτυξιακούς οργανισμούς κυβέρνηση, Περιφερειάρχες και Δήμαρχοι ετοιμάζονται να κάνουν άλματα στην επιχειρηματική λειτουργία και την ιδιωτικοποίηση αρμοδιοτήτων των ΟΤΑ.

Ταυτόχρονα προωθείται από τους Περιφερειάρχες η «διάσπαση» του έργου ελεγκτικών υπηρεσιών και η ένταξή του σε ένα μηχανισμό λειτουργίας χωρίς επιστημονικά κριτήρια και αρχές, εξυπηρέτησης «ημετέρων» και δημιουργίας «παραελεγκτικού» ιδιαίτερα αμειβόμενου μηχανισμού, μέσα από το σχέδιο νόμου για τη «Σύσταση Γενικών Διευθύνσεων Επιθεώρησης σε κάθε Περιφέρεια.

Για να εφαρμόσουν αυτές τις πολιτικές οι κυβερνήσεις αξιοποιούν όχι μόνο τη προπαγάνδα, αλλά και τη καταστολή. Νόμοι ενάντια στο δικαίωμα στην απεργία, στις διαδηλώσεις, στη συνδικαλιστική δράση είναι στην ημερήσια διάταξη. Ήδη ετοιμάζουν νέο, πιο αντιδραστικό, συνδικαλιστικό νόμο. Η αγωγή Πατούλη ενάντια στην προκηρυγμένη απόφαση του ΣΥΠΑ και των Εποπτών Δημόσιας Υγείας ξεδίπλωσε όλο το αντιδραστικό, αντεργατικό, αντιαπεργιακό, αντιδημοκρατικό πλαίσιο αντιμετώπισης των δίκαιων αιτημάτων των εργαζομένων.

Την ώρα που ο λαός με την υπεύθυνη στάση του έδωσε χρόνο στη κυβέρνηση να ενισχύσει το δημόσιο σύστημα υγείας, αυτή δεν έκανε τίποτα. Το ίδιο και με τα μέσα μαζικής μεταφοράς, τα σχολεία και τους παιδικούς σταθμούς. Η κυβέρνηση μπορεί να λέει ότι όλοι μαζί θα ξεπεράσουμε τη κρίση, αλλά επιδοτεί με 72 δις ευρώ τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, την ώρα που σε μας στέλνει το λογαριασμό.

Ενώνουμε τη φωνή μας με τους εργαζόμενους απ’ όλους τους κλάδους, τους γιατρούς, τους εκπαιδευτικούς, τους εργαζόμενους στην βιομηχανία και τον επισιτισμό, όλους όσους διεκδικούν αγωνιστικά να μην πληρώσουμε ξανά εμείς τη κρίση, ζωή και εργασία με δικαιώματα, μέτρα προστασίας της υγείας των εργαζομένων τώρα, κόντρα στις πολιτικές τις Ευρωπαϊκής Ένωσης, της κυβέρνησης και των Περιφερειακών Αρχών, κόντρα στη βαρβαρότητα ενός συστήματος που βάζει τα κέρδη των λίγων πάνω από τις ζωές των πολλών.

Απαιτούμε:

 • Αυξήσεις στους μισθούς. Επαναφορά 13ου & 14ου μισθού.
 •  
 • Χορήγηση όλων των απαραίτητων μέσων και αποζημιώσεων στους εργαζόμενους στους ελεγκτικούς μηχανισμούς.
 •  
 • Μέτρα προστασίας της Υγείας των εργαζομένων κι όλου του λαού. Άμεση ενίσχυση των δημόσιων δομών υγείας, πρόνοιας.
 •  
 • Ένταξη και νέων ειδικοτήτων στα Βαρέα και ανθυγιεινά.
 •  
 • Αντιμετώπιση της υποστελέχωσης με προσλήψεις σε μόνιμες θέσεις εργασίας. Μονιμοποίηση των συμβασιούχων, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
 •  
 • Απόσυρση του προωθούμενου από τους Περιφερειάρχες σχεδίου νόμου για τη «Σύσταση Γενικών Διευθύνσεων Επιθεώρησης».

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΑΖΑΚΟΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ

ΣΥΠΑ – ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ & ΑΠΕΡΓΙΑ-ΤΩΡΑ ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΖΙΚΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΜΑΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *