Άρθρα & Κατηγορίες
Εγγραφή στον σύλλογο
ΑΦΙΣΕΣ
VIDEO
Ακολουθήστε τον Σύλλογο
/
/
/
/
ΟΤΑΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΗΚΩΝΟΥΝ ΑΝΑΣΤΗΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΝ ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ, ΠΑΝΤΑ ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΜΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΝΤΑΣΗ ΤΟ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
Untitled
ΟΤΑΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΗΚΩΝΟΥΝ ΑΝΑΣΤΗΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΝ ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ, ΠΑΝΤΑ ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΜΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΝΤΑΣΗ ΤΟ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

Αθήνα 2 – 10 -2020

Αρ. Πρωτ.: 274

ΟΤΑΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΗΚΩΝΟΥΝ ΑΝΑΣΤΗΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΝ ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ, ΠΑΝΤΑ ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΜΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΝΤΑΣΗ ΤΟ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

Η Διοίκηση Πατούλη δείχνει για μια ακόμα φορά το αντεργατικό της πρόσωπο και «κηρύσσει τον πόλεμο» απέναντι στην αποφασιστική επιλογή της συντριπτικής πλειοψηφίας των συναδέλφων Εποπτών Δημόσιας Υγείας όλων των Διευθύνσεων της Περιφέρειας Αττικής, αλλά και της απόφασης του Δ.Σ. του Σ.Υ.Π.Α., να προχωρήσουν σε αποχή από την εκτέλεση εξωτερικής υπηρεσίας και εξωτερικών ελέγχων, από την Δευτέρα 5 Οκτώβρη 2020 έως την Παρασκευή 16 Οκτώβρη 2020, διεκδικώντας δίκαια και αυτονόητα αιτήματα που χρονίζουν.

Αποτελεί πρόκληση η απάντηση της Διοίκησης λοιπόν, η οποία καταφεύγει «στην άσκηση όλων των ένδικων βοηθημάτων και των ένδικων μέσων, προκειμένου να αναγνωριστεί η αποχή ως παράνομη και καταχρηστική», θέτοντας το ως θέμα για λήψη απόφασης στην οικονομική επιτροπή της Τρίτης 6-10-2020, επικαλούμενη κιόλας «την ανάγκη διαφύλαξης της Δημόσιας Υγείας»! «Παίζοντας» το χαρτί της πανδημίας του Covid-19, εκβιάζει ότι οι Επόπτες Δημόσιας Υγείας θα πρέπει να είναι στην πρώτη γραμμή, για τον έλεγχο της εφαρμογής των ελλιπέστατων κατά τα άλλα μέτρων και οδηγιών για τη μείωση της διασποράς του νέου κορονοϊού….

Αλήθεια είναι εμπαιγμός στη νοημοσύνη όλων των συναδέλφων!

Ας μας απαντήσει γιατί δεν έδειξε την «ευαισθησία» της τόσο καιρό για τη Δημόσια Υγεία, και την ικανοποίηση των αιτημάτων «των λειτουργών πρώτης γραμμής», κάνοντας και τις αντίστοιχες παρεμβάσεις στην κυβέρνηση, όταν:

1. Οι Επόπτες Δημόσιας Υγείας -όπως και όλοι οι εργαζόμενοι- μετακινούνται για την ανάγκη των υπηρεσιακών ελέγχων, με τα ΜΜΜ σαν τις σαρδέλες (τα οποία είναι γνωστό ότι αποτελούν Μέσα Μαζικής Διασποράς του ιού) ή με τα δικά τους οχήματα, χωρίς να αποζημιώνονται για την κίνηση αυτή.

2. Οι Επόπτες Δημόσιας Υγείας παρεμβαίνουν για την επίλυση σοβαρών ανθυγιεινών εστιών, που δε χωρά ανθρώπου νους (!), χωρίς να αμείβονται για την επικινδυνότητα της έκθεσης τους με το αντίστοιχο ανθυγιεινό επίδομα. Πόσο μάλλον αυτή την περίοδο που είναι και επιφορτισμένοι με το καθήκον του ελέγχου των μέτρων κατά της διασποράς του Covid-19.

3. Ο αριθμός των υπηρετούντων Εποπτών Δημόσιας Υγείας βαίνει συνεχώς μειούμενος (οι τελευταίες προσλήψεις έγιναν το 2009), περιορίζοντας τη δυνατότητα για αποτελεσματική επίβλεψη της διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας. Αντί για αυτό προσέλαβε Επόπτες «μιας χρήσης» (μόνο για τον covid), με ημερομηνία λήξης, με μειωμένα εργασιακά δικαιώματα και αρμοδιότητες, κρατώντας τους στην ομηρία της εργασιακής περιπλάνησης.

ΕΦΤΑΣΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΩΣ ΕΔΩ!

Οι συνάδελφοι Επόπτες μέσα από μια μαζική σύσκεψη, στην οποία τηρήθηκαν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα για τη μη διασπορά του Covid-19, -κάτι το οποίο μπορούν να το βεβαιώσουν και οι ίδιοι ως αρμόδια ελεγκτικά όργανα για τα ζητήματα της πανδημίας- επέλεξαν να πουν ως εδώ!, βγάζοντας συμπεράσματα μέσα από την ίδια τους την εμπειρία.

Και η εμπειρία τους λέει, ότι είναι υποκριτικό να επικαλείται κανείς «ότι δεν ενδείκνυται η περίοδος για κινητοποιήσεις λόγω των αναγκών για αυξημένους ελέγχους που προκύπτουν από την πανδημία», τη στιγμή που η επιλογή της κυβέρνησης να ικανοποιήσει στο μέγιστο την κερδοφορία των μεγαλοεπιχειρηματιών, και να διαθέσει τα ελάχιστα δυνατά για τη διαφύλαξη της υγείας του εργαζόμενου λαού, καταντάει κενό γράμμα το ίδιο τους το έργο και την επιστημονική τους άποψη για τον έλεγχο των μέτρων περιορισμού του κορονοϊού.

Ξέρουν πολύ καλά ότι από τους πρόσφατους ελέγχους τους στις σχολικές μονάδες προκύπτει, ότι τα παιδιά μας είναι το ένα πάνω στο άλλο, και οι οδηγίες του ΕΟΔΥ κουρελιάζονται ως ανεφάρμοστες. Ότι οι ηλικιωμένοι είναι έρμαια σε επιχειρηματικά αρπακτικά, που δε διστάζουν να «παρακάμψουν» τις οδηγίες. Ότι στους μεγάλους ιδιωτικούς εργασιακούς χώρους επικρατεί η ασυδοσία των μεγαλοεπιχειρηματιών και δεν εφαρμόζεται κανένα μέτρο και τόσα άλλα μικρά και μεγάλα, καθώς και παλινωδίες που αγγίζουν τα όρια της γελοιότητας.

Αλλά κυρίως αντιλαμβάνονται αυτό που πλέον ακούγεται από κάθε στόμα εργαζόμενου: ότι ενώ ήταν γνωστό και δεδομένο το δεύτερο κύμα της πανδημίας στη χώρα μας, η κυβέρνηση δεν αξιοποίησε ούτε κατ’ ελάχιστο το χρόνο που της έδωσαν οι θυσίες μας, για να λύσει ζητήματα και ελλείψεις χρόνων. Ούτε βέβαια και αιτήματα εργαζομένων σαν αυτά που διεκδικούν οι συνάδελφοι Επόπτες, τα οποία θα μπορούσαν να λυθούν σε μια μέρα!

Χαρακτηριστικά την περίοδο που διεξάγεται αυτός ο αγώνας, βρίσκεται στη Βουλή νομοσχέδιο του ΥΠΕΣ, στο οποίο θα μπορούσαν να εντάξουν ως τροπολογία τα αιτήματα των συναδέλφων Εποπτών, αναπροσαρμόζοντας έτσι και τη στάση τους.

Συνάδελφοι Επόπτες και Επόπτριες, πρέπει τώρα με μεγαλύτερο πείσμα να στηριχτεί από όλους αυτή η μάχη, γιατί ακριβώς έδειξαν από νωρίς, ότι τους εργαζόμενους που διεκδικούν τους υπολογίζουν και τους φοβούνται!

Κι ας μην ξεχνάμε ότι όπως τους «ήρωες» υγειονομικούς η κυβέρνηση προέτρεπε να τους χειροκροτάμε από τα μπαλκόνια, και τώρα που βγαίνουν στο δρόμο να διεκδικήσουν μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, η ίδια τους στέλνει τα ΜΑΤ να τους χτυπήσουν, έτσι κι εδώ που οι Επόπτες ήταν στους ελέγχους αδιάλειπτα, ακόμα κι εν μέσω του μέτρου της καθολικής καραντίνας, σήμερα η Διοίκηση Πατούλη τους στέλνει στα δικαστήρια.

Αυτή είναι η αναγνώριση τους στους εργαζόμενους που στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων, όταν το απαιτούσαν οι συνθήκες!

ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΙ Η ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ!

ΕΝΩΜΕΝΟΙ – ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΥΛΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΕΠΙΛΥΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΜΑΣ

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΑΖΑΚΟΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ

ΣΥΠΑ ΓΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΠΑΤΟΥΛΗ ΣΤΟΥΣ ΕΔΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *