Άρθρα & Κατηγορίες
Εγγραφή στον σύλλογο
ΑΦΙΣΕΣ
VIDEO
Ακολουθήστε τον Σύλλογο
/
/
/
/
ΟΙ ΔΙΚΑΙΕΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΟΥΤΕ ΕΥΕΡΓΕΤΗΜΑΤΑ ΟΥΤΕ «ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΟΦΕΛΗ»
Untitled
ΟΙ ΔΙΚΑΙΕΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΟΥΤΕ ΕΥΕΡΓΕΤΗΜΑΤΑ ΟΥΤΕ «ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΟΦΕΛΗ»

Αθήνα 25- 10 -2020

Αρ. Πρωτ.: 304

ΟΙ ΔΙΚΑΙΕΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΟΥΤΕ ΕΥΕΡΓΕΤΗΜΑΤΑ ΟΥΤΕ «ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΟΦΕΛΗ»

Σε τηλεοπτική εκπομπή στο ΣΚΑΙ τις προηγούμενες μέρες βρήκε βήμα ο Περιφερειάρχης κ. Γ. Πατούλης να επιτεθεί για ακόμα μια φορά στο συνδικαλιστικό όργανο των υπαλλήλων, διαστρεβλώνοντας την απόφαση των Εποπτών Δημόσιας Υγείας για αποχή από εξωτερικές εργασίες, ώστε να διεκδικήσουν τα μέσα να κάνουν τη δουλειά τους.

Αυτή την αγωνιστική κινητοποίηση έφερε ως παράδειγμα στη συζήτηση που γινόταν, για να καταδικαστεί και ενοχοποιηθεί κάθε φωνή διαμαρτυρίας εν μέσω πανδημίας… Προσβάλλοντας τη νοημοσύνη μας, μίλησε για «κομματικά οφέλη» που επιδιώχθηκαν και για κάποια «ευεργετήματα» που ζητούσαν οι Επόπτες!!!

Δεν περιμέναμε βέβαια κάτι άλλο ούτε από τους γνωστούς κατήγορους των εργατικών διεκδικήσεων, ούτε από έναν Περιφερειάρχη που λειτούργησε σαν «μάνατζερ πολυεθνικής» για να καταστείλει μια απεργιακή κινητοποίηση πριν καν αρχίσει, αναδεικνύοντας σε όλο του το μεγαλείο το εργοδοτικό και αντεργατικό πρόσωπο του ίδιου του αστικού κράτους.

Γιατί οι Επόπτες Δημόσιας Υγείας απαίτησαν και απαιτούν τα μέσα (οδοιπορικά, υπηρεσιακά αυτοκίνητα με οδηγούς, ανθυγιεινό) για να κάνουν την δουλειά τους, για να είναι στην πρώτη τη γραμμή και δεν προσπάθησαν να αποσπάσουν κομματικά οφέλη μέσα από τον αγώνα τους.

Γιατί απαίτησαν να τους δοθούν αυτά που δικαιούνται και που και οι προηγούμενες Περιφερειακές Αρχές δε μερίμνησαν να έχουν για να κάνουν τη δουλειά τους και δεν ζήτησαν να έχουν ευεργετήματα σε σχέση με τους άλλους εργαζόμενους!

Μη θέλοντας βέβαια να βάλει «απέναντι» τους ίδιους τους συναδέλφους Επόπτες, ανέφερε ότι για την αποχή «…υπήρχε η διάθεση, όχι από τους Επόπτες, αλλά από το συλλογικό όργανο….», κάνοντας ευθεία επίθεση στο Σύλλογο και παρουσιάζοντας τους Επόπτες σαν «παρασυρμένους»!

Εάν ο κ. Περιφερειάρχης φρόντιζε να μην κάνει όπως έκανε, απλά ένα ηλεκτρονικό διάγγελμα – μονόλογο κουνώντας το δάχτυλο στους Επόπτες, αλλά τους έδινε το λόγο ή εάν επέλεγε να συναντηθεί με το Δ.Σ. του Σ.Υ.Π.Α. θα μάθαινε ότι η διάθεση για την αγωνιστική αυτή κινητοποίηση ήταν εκ μέρους της συντριπτικής πλειοψηφίας των Εποπτών και γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο την στήριξε το συλλογικό όργανο που τους εκπροσωπεί.

Βέβαια ο σεβασμός και οι προσκλήσεις στα θεσμικά όργανα είναι επιλεκτικές… Μπορεί να μην συναντιέται με το Δ.Σ. του ΣΥΠΑ, αλλά την ίδια ώρα στέλνει πρόσκληση στους χρυσαυγίτες και στον καταδικασμένο-φυλακισμένο Παναγιώταρο για την συνεδρίαση στο Περιφερειακό Συμβούλιο!!!

Εξάλλου δεν πρωτοτύπησε… Τα λόγια αυτά είναι γνώριμα…

Εντάσσονται στον κουρνιαχτό που προσπαθούν να σηκώσουν κυβέρνηση και παπαγαλάκια στα ΜΜΕ, ότι για την εξάπλωση του Covid-19 φταίνε οι διαδηλώσεις και όποιοι διαμαρτύρονται και όχι οι συνωστισμένοι χώροι δουλειάς και η έλλειψη επαρκών μέτρων, τα σχολεία που τα παιδιά μας είναι το ένα πάνω στο άλλο, τα ΜΜΜ στα οποία στριμώχνονται οι εργαζόμενοι σαν τις «σαρδέλες», η ανεπάρκεια διαθέσιμων εργαστηριακών tests κλπ.

Αξιοποιούν την πανδημία και την ανάγκη αντιμετώπισής της για να οξύνουν την αντιλαϊκή τους πολιτική, την καταστολή, την πολιτική χτυπήματος κάθε συλλογικής δράσης. Γι αυτό την ώρα που απλόχερα μοιράζουν εκατομμύρια, φοροαπαλλαγές, τζάμπα εργατικά χέρια στους επιχειρηματικούς ομίλους, ψηφίζουν παραπέρα περιορισμούς στο απεργιακό δικαίωμα, ρυθμίσεις κατάργησης των διαδηλώσεων, στρώνουν το έδαφος για «νέο» συνδικαλιστικό νόμο.

Ένα νόμος που δεν αφορά τους συνδικαλιστές μόνο αλλά το σύνολο των εργαζόμενων καθώς θα τους βάζει εμπόδια, να διεκδικούν ακόμα και τα αυτονόητα. Γι’ αυτό άλλωστε και ο κ. Πατούλης πολύ επιτηδευμένα ξεχωρίζει τους εργαζόμενους Επόπτες, από το συνδικαλιστικό τους όργανο.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΑΖΑΚΟΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ

ΣΥΠΑ για ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΑΤΟΥΛΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *