Άρθρα & Κατηγορίες
Εγγραφή στον σύλλογο
ΑΦΙΣΕΣ
VIDEO
Ακολουθήστε τον Σύλλογο
/
/
/
/
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΑΤΟΥΛΗ ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΕΓΧΟΥΣ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΜΕ ΑΤΥΠΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ, ΚΑΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΚΑΤΑ ΤΟ ΔΟΚΟΥΝ!
Untitled
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΑΤΟΥΛΗ ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΕΓΧΟΥΣ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΜΕ ΑΤΥΠΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ, ΚΑΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΚΑΤΑ ΤΟ ΔΟΚΟΥΝ!

Αθήνα 6- 10 -2020

Αρ. Πρωτ.: 281

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΑΤΟΥΛΗ ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΕΓΧΟΥΣ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΜΕ ΑΤΥΠΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ, ΚΑΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΚΑΤΑ ΤΟ ΔΟΚΟΥΝ!

Πυκνώνουν το τελευταίο διάστημα οι παρεμβάσεις της Περιφερειακής Αρχής Αττικής στο έργο και στο σχεδιασμό των υπηρεσιών και των ελεγκτικών μηχανισμών – όπως άλλωστε έχει καταγγείλει ξανά ο ΣΥΠΑ – στο που και ποιοι έλεγχοι θα γίνουν ή θα «προταχθούν» και που δε θα γίνουν! Και μάλιστα με προφορικές τηλεφωνικές εντολές!!!!, χωρίς να τηρείται η στοιχειώδης τυπική διαδικασία.

Χαρακτηριστική περίπτωση το τελευταίο διάστημα, έλαβε χώρα στη Δ/νση Υγειονομικού Ελέγχου και Περιβαλλοντικής Υγιεινής Κ.Τ. προ μιας βδομάδας περίπου, όπου ο Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα έδωσε για μια ακόμα φορά προφορική εντολή για να γίνουν υγειονομικοί έλεγχοι σε καταστήματα αλλοδαπών στο κέντρο της Αθήνας, παρουσία του και παρουσία κάμερας μεγάλου τηλεοπτικού σταθμού!

Συγκεκριμένα οι συνάδελφοι Επόπτες Δημόσιας Υγείας χωρίς έγγραφη εντολή, που να τους χρεώνει αυτούς τους ελέγχους, πήγαν αργά το απόγευμα μαζί με συναδέλφους και άλλων υπηρεσιών της Περιφέρειας, στο «ραντεβού» με τον Αντιπεριφερειάρχη, την αστυνομία και το κανάλι! Τελικά έλεγξαν καταστήματα σε άλλη περιοχή απ’ αυτή του τομέα ευθύνης τους, για τα οποία υπάρχει προγενέστερη αλληλογραφία της υπηρεσίας με παρατηρήσεις και ενέργειες, η οποία όμως δεν ήταν σε γνώση των ελεγκτών εκείνη τη στιγμή αφού δεν ήταν ενήμεροι, ενώ στον έλεγχο εντός του καταστήματος παρών ήταν και ο ίδιος ο Αντιπεριφεριάρχης αναρμοδίως, καθώς επίσης και η κάμερα για… το θεαθήναι(!), χωρίς βέβαια να τηρούνται τα απαραίτητα μέτρα για την αποφυγή του συγχρωτισμού σε κλειστό και μικρό χώρο!

Αντίστοιχοι έλεγχοι έχουν πραγματοποιηθεί με τον Περιφερειάρχη, τους Επόπτες και τις κάμερες σε σχολείο, το οποίο επιλέχθηκε έτσι, ώστε να μην είναι από αυτά που είναι ο ένας μαθητής πάνω στον άλλο στην αίθουσα ή στην αυλή, και χωρίς κενά στο προσωπικό καθαριότητας.

Από την άλλη μεριά με παρέμβαση Αντιπεριφερειάρχη δεν διενεργήθηκε έλεγχος σε διαγνωστικό κέντρο που είχαν εμφανιστεί πολλά κρούσματα του ιού Covid-19 σε εργαζόμενους, μετά από καταγγελία του Σωματείου τους προς τη Δ/νση Υγειονομικού Ελέγχου, καθώς αλλιώς αντιμετωπίζονται από τη Διοίκηση Πατούλη οι μεγαλοκλινικάρχες κι αλλιώς οι αλλοδαποί μπακάληδες….

Κι ο κατάλογος είναι μακρύς από αυτά που καταγγέλλουν συνάδελφοι από όλες τις υπηρεσίες, και γι’ αυτό δεν έχει νόημα να αναφερθούμε σε περισσότερα περιστατικά….

Έχουν όμως νόημα και περιμένουμε απαντήσεις στα εξής:

  • Είναι σαφές, ότι η πολιτική ηγεσία της Περιφέρειας θέλει να χαράσσει τις κατευθυντήριες γραμμές των υπηρεσιών της. Όπως επίσης και ότι είναι θεμιτό να βρίσκεται σε επικοινωνία και συνεννόηση με την Δ/νση της κάθε υπηρεσίας γι’ αυτό το σκοπό, κι όχι να δίνονται προφορικές εντολές και οι υπάλληλοι να «τρέχουν»!

Για οποιαδήποτε υπηρεσιακή ενέργεια των υπαλλήλων, θα πρέπει να δίνεται γραπτή και ενυπόγραφη εντολή απο το Διευθυντή της εκάστοτε υπηρεσίας, κάτι το οποίο το γνωρίζουν καλά.

  • Οι γραπτές εντολές για τη διενέργεια ελέγχων εκτελούνται από τους υπαλλήλους και μόνο! Δεν είναι δυνατό να ανεχτούμε κατά τη διάρκεια του ελέγχου να είναι παρόντες και οι πολιτικοί προιστάμενοι της Περιφέρειας, δηλαδή άτομα αναρμόδια με τον έλεγχο.
  • Δεν ανεχόμαστε άλλο να διενεργούμε ελέγχους μπροστά στις κάμερες και το καθήκον μας στον έλεγχο να γίνεται show(!) προς εξυπηρέτηση της μικροκομματικής προβολής των στελεχών της Διοίκησης Πατούλη. Τα στοιχεία των ελέγχων των υπηρεσιών είναι άμεσα διαθέσιμα στα στελέχη της Περιφερειακής Αρχής, τα οποία μπορούν να τα προβάλουν οποιαδήποτε στιγμή θέλουν σε όποιο μέσο επιθυμούν…. Επιπλέον τίθεται και ζήτημα προστασίας των προσωπικών δεδομένων και της ασφάλειας των ίδιων των ελεγκτών εξαιτίας της προβολής τους.

Έτσι λοιπόν η διοίκηση Πατούλη χρησιμοποιεί τις ελεγκτικές υπηρεσίες για την μικροκομματική προβολή των στελεχών της, και την ίδια στιγμή:

  • Σπεύδει να ποινικοποιήσει τον αγώνα των ελεγκτών Εποπτών Δημόσιας Υγείας που διεκδικούν τα αυτονόητα, δηλαδή τα απαραίτητα μέσα για να κάνουν τη δουλειά τους.
  • Δίνονται με το «σταγονόμετρο» τα μέσα προστασίας (φόρμες, μάσκες, ατομικά αντισηπτικά, γάντια κλπ).
  • Δεν εξασφαλίζεται με αυτοκίνητα και οδηγούς ή αποζημίωση, η μετακίνηση τους.
  • Δεν έχει εξασφαλίσει σταθερό περιοδικό έλεγχο για Covid-19 στους υπαλλήλους ελεγκτές και άλλους που εκτελούν εξωτερική εργασία, τόσο για την ασφάλεια των ίδιων που εκτίθενται σε τόσους πολίτες, όσο και για την ασφάλεια των εξυπηρετούμενων πολιτών, μερικοί εκ των οποίων αποτελούν ιδιαίτερα ευπαθείς ομάδες (έλεγχοι σε γηροκομεία, κλινικές, κλπ).

ΔΕ ΘΑ ΑΝΕΧΤΟΥΜΕ ΑΛΛΟ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΣΑΝ ΠΙΟΝΙΑ!

Οι Περιφερειακές Αρχές αλλάζουν, εμείς όμως ήμασταν εδώ, θα είμαστε και την επόμενη μέρα…

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΑΖΑΚΟΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ

ΣΥΠΑ ΓΙΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *