Άρθρα & Κατηγορίες
Εγγραφή στον σύλλογο
ΑΦΙΣΕΣ
VIDEO
Ακολουθήστε τον Σύλλογο
/
/
/
/
Μέτρα διασφάλισης ομαλής και αδιάβλητης διαδικασίας διεξαγωγής εκλογών για την ανάδειξη των αιρετών στα Υπηρεσιακά Συμβούλια (επιστολή 2η)
Untitled
Μέτρα διασφάλισης ομαλής και αδιάβλητης διαδικασίας διεξαγωγής εκλογών για την ανάδειξη των αιρετών στα Υπηρεσιακά Συμβούλια (επιστολή 2η)

Αθήνα  19- 10 -2020

Αρ. Πρωτ.: 298

Προς

Δ/νση Ανθρώπινου Δυναμικού

Θέμα: Μέτρα διασφάλισης ομαλής και αδιάβλητης διαδικασίας διεξαγωγής εκλογών για την ανάδειξη των αιρετών στα Υπηρεσιακά Συμβούλια (επιστολή 2η).

Με το υπ’ αριθ. 289/11-10-2020 έγγραφό μας, σας θέσαμε συγκεκριμένα ζητήματα, ζητώντας συγκεκριμένες απαντήσεις, αναφορικά με τα απαραίτητα μέτρα διασφάλισης ομαλής και αδιάβλητης διαδικασίας διεξαγωγής εκλογών για την ανάδειξη των αιρετών στα Υπηρεσιακά Συμβούλια.

Επιλέξατε να μας απαντήσετε με το υπ’ αριθμ. 786909/15-10-2020 έγγραφό σας μόνο σε ένα από τα ερωτήματα, γνωστοποιώντας μόνον τις Εφορευτικές Επιτροπές και τους Προέδρους αυτών.

Είναι απορίας άξιο το γεγονός ότι δεν μας ενημερώσατε για τους χώρους και τις ημερομηνίες, στις οποίες έχουν προσδιοριστεί οι εκλογές στις Περιφερειακές Ενότητες, την ώρα, που συγκεκριμένοι υπάλληλοι εμφανίζονται ενήμεροι αυτών!!! Αναρωτιόμαστε για τις τηρούμενες διαδικασίες… και σημειώνουμε ότι η καθυστέρηση στην ανακοίνωση του χρόνου των εκλογών για τις Π.Ε. δημιουργεί εκτός των άλλων και προβλήματα σύμπτωσης με διάφορες δράσεις πχ όπως «κυκλοφορεί» έχουν προσδιοριστεί εκλογές, ημέρα που έχει προγραμματιστεί από το Νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός» αιμοδοσία του Συλλόγου (27/11/2020)!!!

Κατά την διαδικασία της κλήρωσης των Εφορευτικών Επιτροπών δεν εισακούσατε την πρότασή μας για «ορισμό» και δεύτερου τμήματος και δεύτερης εφορευτικής Επιτροπής στον Κεντρικό Τομέα, αγνοώντας σκόπιμα τόσο τα αναφερόμενα στην παρ. 2 του άρθρου 2 της υπ`αριθμ. ΔΙΚΠΡ/Φ80/54/11988/1988 απόφασης του Υπουργού Προεδρίας (ΦΕΚ Β`876), για τις περιπτώσεις που ο αριθμός των εγγεγραμμένων στον πίνακα εκλογέων υπερβαίνει τους πεντακοσίους (500), όσο και τις ανάγκες λήψης μέτρων μη δημιουργίας συγχρωτισμού.

Δεδομένου ότι οι εκλογές για την ανάδειξη των αιρετών στα Υπηρεσιακά Συμβούλια τελούν εν τέλει υπό την ευθύνη της Διοίκησης, και επειδή η μη απάντησή σας στα υπόλοιπα ερωτήματα δημιουργούν προβληματισμούς και εύλογες απορίες, επαναφέρουμε τα ζητήματα και παρακαλούμε για συγκεκριμένες απαντήσεις:

Πότε προσδιορίστηκαν οι εκλογές στις άλλες Περιφερειακές Ενότητες;

Πως θα διασφαλιστεί το αδιάβλητο των εκλογών, δηλαδή από ποιον, με ποιανού ευθύνη, σε ποιο χώρο και πως θα φυλάσσεται το εκλογικό υλικό τις ημέρες από την πραγματοποίηση των εκλογών μέχρι την καταμέτρηση και εξαγωγή του αποτελέσματος του καθώς και από ποιον και πως θα μεταφερθεί το εκλογικό υλικό από κάθε Ενότητα μετά την διεξαγωγή των εκλογών στην κεντρική εφορευτική επιτροπή;

Ποιος έχει την ευθύνη για το αδιάβλητο των εκλογών σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα;

Ποια μέτρα μη δημιουργίας συγχρωτισμού θα ληφθούν στην Π.Ε. Κεντρικού Τομέα, δεδομένου ότι εκλέξατε μια εφορευτική επιτροπή  για τους 750 μόνιμους υπαλλήλους-εκλογείς, που σημαίνει ότι θα αντιστοιχεί χρόνος 43 δευτερολέπτων ανά εκλογέα, χρόνος που σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να διεκπεραιωθεί η διαδικασία από κάθε εκλογέα.  

Τέλος θεωρούμε ότι είναι αναγκαίο να ενημερωθούν έγκαιρα για το χρόνο των εκλογών και οι Προϊστάμενοι των Δ/νσεων, προκειμένου να μην βγάλουν πρόγραμμα «τηλεργασίας» για τους συναδέλφους την συγκεκριμένη μέρα σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα.

Κοιν/ση

1. Περιφερειάρχη Αττικής

2. Εκτελεστικό Γραμματέα

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ
Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΑΖΑΚΟΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ

ΣΥΠΑ-2η Επιστολή για Μέτρα διασφάλισης ομαλής και αδιάβλητης διαδικασίας διεξαγωγής εκλογών ΥΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *