Άρθρα & Κατηγορίες
Εγγραφή στον σύλλογο
ΑΦΙΣΕΣ
VIDEO
Ακολουθήστε τον Σύλλογο
/
/
/
/
«Καρότο και μαστίγιο» – «Υποσχέσεις και χαριεντίσματα»
Untitled
«Καρότο και μαστίγιο» - «Υποσχέσεις και χαριεντίσματα»

Αθήνα 9- 10 -2020

Αρ. Πρωτ.: 285

Περιφερειακή Αρχή Αττικής

«Καρότο και μαστίγιο» – «Υποσχέσεις και χαριεντίσματα»

Την ίδια ώρα, που ο Περιφερειάρχης βγάζει δελτία τύπου συμπάθειας προς τους Επόπτες Δημόσιας Υγείας (ΕΔΥ), σέρνει στα δικαστήρια Σύλλογο (ΣΥΠΑ) και Ομοσπονδία (ΟΣΥΑΠΕ), ζητώντας να κηρυχτεί παράνομη και καταχρηστική η προκήρυξη της Αποχής τους. Ήδη χθες και πάλι με μεγάλη ταχύτητα έσπευσε να συγκαλέσει έκτακτη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, για να πάρει απόφαση για την «Άσκηση όλων των ένδικων βοηθημάτων και των ένδικων μέσων, προκειμένου να αναγνωριστεί η αποχή των Εποπτών Δημόσιας Υγείας, που υπηρετούν στις Διευθύνσεις Υγειονομικού Ελέγχου όλων των Π.Ε. και Τομέων της Περιφέρειας Αττικής, ως παράνομη και καταχρηστική», η οποία προκηρύχτηκε από την ΟΣΥΑΠΕ.

Την ίδια ώρα που δηλώνει «Είμαστε στο πλευρό των Εποπτών Δημόσιας Υγείας που αποτελούν προσωπικό «πρώτης γραμμής» για την προστασία της δημόσιας υγείας, διεκδικώντας την άμεση κάλυψη των κενών προσωπικού αλλά και δικαιότερες συνθήκες εργασίας», χαρακτηρίζει με τις Αγωγές του παράνομα τα δίκαια αιτήματά τους.

Με μια βαθιά αντιδημοκρατική στάση ο Περιφερειάρχης δεν επέλεξε να συναντηθεί με συνδικαλιστικά όργανα και τους εκπροσώπους των εργαζομένων στην Περιφέρεια Αττικής. Επέλεξε να συναντηθεί την ώρα που κατέθεσε Αγωγή κατά της ΟΣΥΑΠΕ, λίγο πριν την έναρξη της αποχής, με ένα «ανώδυνο» πρόσωπο, που όλα τα χρόνια δεν έχει «κουνήσει το δαχτυλάκι του» για τα προβλήματα των ΕΔΥ, που δεν βρήκε χρόνο, να βγάλει έστω μια ανακοίνωση στήριξης στον αγώνα και τα αιτήματά τους. Ποτέ βέβαια δεν είναι αργά…

Μόνο που οι εργαζόμενοι δεν είναι χθεσινοί…, μπούχτισαν απ’ τα λόγια και στέκονται απέναντι σε κάθε προσπάθεια ποινικοποίησης των αγώνων και περιστολής των δικαιωμάτων τους, απέναντι σε διώξεις και αήθεις επιθέσεις, που μόνο στόχο έχουν να υπονομεύσουν τον δίκαιο αγώνα τους.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΑΖΑΚΟΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ

ΣΥΠΑ Περιφερειάρχης -Καρότο και μαστίγιο στους ΕΔΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *