Άρθρα & Κατηγορίες
Εγγραφή στον σύλλογο
ΑΦΙΣΕΣ
VIDEO
Ακολουθήστε τον Σύλλογο
/
/
/
/
Αντιγριπικός εμβολιασμός εργαζομένων
pexels-mohammad-danish-891059
Αντιγριπικός εμβολιασμός εργαζομένων

Αθήνα 16 /10/2020

Αριθμ. Πρωτ.:167

Προς

1. Υπουργό Υγείας

2. Υπουργό Εσωτερικών

3. ΕΝΠΕ

4. Περιφερειάρχες

Θέμα: Αντιγριπικός εμβολιασμός εργαζομένων

Σύμφωνα με την αριθ. 43726 Κ.Υ.Α. (ΦΕΚ 2208/Β/8.6.2019,) το προσωπικό των ΟΤΑ που είναι δικαιούχοι μέσων ατομικής προστασίας (όπως τροποποιήθηκε και ισχύει με την αριθ. 43726 Κ.Υ.Α. – ΦΕΚ 4584/Β/13-12-2019) πρέπει να υποβάλλονται σε ιατρικές εξετάσεις και να υπόκεινται σε εμβολιασμούς ανάλογα με τον κλάδο, τον χώρο, την ειδικότητα και το αντικείμενο εργασία τους.

Η υλοποίηση των ανωτέρω αποτελεί υποχρέωση του εργοδότη, που στην περίπτωσή μας είναι οι Περιφερειακές Αρχές και οι οποίες θα πρέπει να προμηθευτούν τα εμβόλια προκειμένου να εμβολιάσουν το προσωπικό που εντάσσεται στις κατηγορίες που το δικαιούνται και επιθυμεί να εμβολιασθεί.

Με την πρόσφατη απόφαση του Υπουργείου Υγείας που αφορά την υποχρεωτική ηλεκτρονική συνταγογράφηση για την διάθεση του εμβολίου έναντι του ιού της γρίπης, καθίσταται αδύνατη η προμήθεια του και η διάθεση του από τις Περιφερειακές Αρχές, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι που είναι δικαιούχοι και πρέπει να εμβολιασθούν να μην μπορούν.

Θεωρούμε ότι άμεσα πρέπει να υπάρξει σχετική ρύθμιση για την διάθεση του αντιγριπικού εμβολίου εκτός του συστήματος ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, στους εργαζομένους για τους οποίους προβλέπεται ο εμβολιασμός τους από ειδικότερες διατάξεις που αφορούν την υγεία και ασφάλεια στο χώρο εργασίας.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΤΖΑΚΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

ΟΣΥΑΠΕ Αντιγριπικός εμβολιασμός εργαζομένων

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *