Άρθρα & Κατηγορίες
Εγγραφή στον σύλλογο
ΑΦΙΣΕΣ
VIDEO
Ακολουθήστε τον Σύλλογο
/
/
/
/
ΟΤΑΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ & ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΚΑΘΑΡΑ-ΑΣΦΑΛΗ-ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΣΧΟΛΕΙΑ Η ΘΕΣΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΠΛΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ
Untitled
ΟΤΑΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ & ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΚΑΘΑΡΑ-ΑΣΦΑΛΗ-ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΣΧΟΛΕΙΑ Η ΘΕΣΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΠΛΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

Αθήνα 24- 9 -2020

Αρ. Πρωτ.: 261

ΟΤΑΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ &

ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΚΑΘΑΡΑ-ΑΣΦΑΛΗ-ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Η ΘΕΣΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΠΛΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

Στηρίζουμε τα αιτήματα των παιδιών μας για:

  • Μείωση του αριθμού μαθητών ανά τάξη στην κατεύθυνση των 15 μαθητών.
  • Προσλήψεις καθηγητών – να καλυφθούν όλα τα κενά.
  • Επαρκές προσωπικό καθαριότητας.

  • Με ευθύνη υπουργείου Παιδείας, Περιφερειών και δήμων να βρεθούν κατάλληλοι χώροι για σχολεία με σοβαρά κτιριακά προβλήματα.

  • Να λυθεί το ζήτημα με την πολύωρη χρήση μάσκας που δυσκολεύει το μάθημα. Μικρότερες διδακτικές ώρες, επαρκή διαλείμματα.

  • Ασφαλείς, συχνές και δωρεάν μεταφορές για τους μαθητές.

  • Κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων.

  • Καμία σκέψη για κάμερες στις σχολικές αίθουσες.

  • Να εξασφαλιστούν οι όροι για να πραγματοποιηθούν οι σχολικές εκδρομές ή έστω άλλες ψυχαγωγικές – εκπαιδευτικές μαθητικές δραστηριότητες.

Στεκόμαστε απέναντι στην προσπάθεια της κυβέρνησης και των συνοδοιπόρων της να συκοφαντήσει τον αγώνα των μαθητών για μέτρα προστασίας της υγείας των ίδιων, των εκπαιδευτικών και των οικογενειών τους.

Καταγγέλλουμε την κυβερνητική προσπάθεια καταστολής των μαθητικών κινητοποιήσεων, που με θράσος τη στιγμή που με ευθύνη της λειτουργούν τμήματα που συνωστίζονται 25 και 30 μαθητές, που ένας μαθητής για να φτάσει στο σχολείο πρέπει να στοιβαχτεί στα μέσα μαζικής μεταφοράς, εντοπίζει στις μαθητικές κινητοποιήσεις “υγειονομικούς κινδύνους” και μιλά προβοκατόρικα για “αρνητές μάσκας” τη στιγμή που με τα αιτήματα τους οι μαθητές απαιτούν μόνιμους καθηγητές και καθαρίστριες, αίθουσες με 15 μαθητές, μόρφωση και υγεία!

Χαιρετίζουμε τον δίκαιο αγώνα Εκπαιδευτικών-Μαθητών-Γονιών για υπεράσπιση του δικαιώματος των παιδιών της εργατικής τάξης στην Μόρφωση και στην Υγεία.

Υιοθετούμε τα λόγια των παιδιών μας, που ως Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας σε ανακοίνωσή τους τονίζουν:

«Εκατοντάδες σχολεία σε όλη την Ελλάδα βρίσκονται ήδη “με το καλημέρα” σε κινητοποιήσεις. Οι πρώτες μαθητικές πορείες είναι γεγονός.

Τα αιτήματα που ενώνουν εμάς τους μαθητές σε όλη τη χώρα είναι ΔΙΚΑΙΑ! Δεν κινητοποιούμαστε, όπως μας κατηγορούν, έτσι – χωρίς λόγο και αιτία. Δεν κλείσαμε τα σχολεία μας για να χάσουμε μάθημα. Δεν είμαστε ανεύθυνοι και δεν θέλουμε γενικά να φοράμε μάσκα.

Θέλουμε τα σχολεία μας να λειτουργήσουν σωστά για όλους τους μαθητές και τις οικογένειές τους».

Περιγράφοντας την κατάσταση, κάνουν λόγο για μάθημα με ελλείψεις καθηγητών σε αίθουσες – κλουβιά, 25 και 30 μαθητές στις τάξεις, «μπαινοβγαίνουμε στα ΜΜΜ ο ένας πάνω στον άλλον για να πάμε σχολείο. Το μόνο μέτρο που έχει πάρει η κυβέρνηση είναι η συνεχόμενη πολύωρη υποχρεωτική χρήση μάσκας (που μας την έδωσε και σε λάθος διαστάσεις) σε δίωρα μαθήματα και με λιγότερη ώρα διαλείμματος. Εν μέσω πανδημίας και οικονομικής κρίσης η κυβέρνηση μας επέβαλε να δώσουμε φέτος εξετάσεις με τον κόφτη της Τράπεζας Θεμάτων.

Δεν δεχόμαστε πως ότι διεκδικούμε δεν μπορεί να γίνει. Ξέρουμε να κάνουμε μαθηματικούς υπολογισμούς. Η κυβέρνηση της ΝΔ λέει πως θα αγοράσει φέτος από τη Γαλλία 16 μαχητικά αεροσκάφη “Rafale” με κόστος που προσεγγίζει τα 4 δισ. ευρώ… Σε εμάς λένε πως δεν έχουν χρήματα για να προσλάβουν όσους καθηγητές λείπουν ή χρειάζονται για να μειωθεί ο αριθμός μαθητών ανά τάξη. Τους πληροφορούμε πως αυτά τα χρήματα αρκούν για να προσληφθούν πάνω από 300.000 καθηγητές για έναν χρόνο!».

Με τον αγώνα μας δίνουμε απάντηση στην πολιτική που στερεί τα παιδιά της εργατικής οικογένειας από το δικαίωμα στη μόρφωση, στην πολιτική που μετατρέπει τα σχολεία σε υγειονομικές βόμβες.

Στηρίζουμε τον αγώνα μαθητών-εκπαιδευτικών-γονιών για Καθαρά-Ασφαλή-Ανθρώπινα Σχολεία, τις κινητοποιήσεις τους, το σημερινό τους συλλαλητήριο.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ
Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΑΖΑΚΟΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ

ΣΥΠΑ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *