Άρθρα & Κατηγορίες
Εγγραφή στον σύλλογο
ΑΦΙΣΕΣ
VIDEO
Ακολουθήστε τον Σύλλογο
/
/
/
/
Ζητήματα σχετικά με το έργο των Ιατρών Εργασίας και των Τεχνικών Ασφαλείας
Untitled
Ζητήματα σχετικά με το έργο των Ιατρών Εργασίας και των Τεχνικών Ασφαλείας

Αθήνα   31- 8 -2020

Αρ. Πρωτ: 233

Προς: 1. Περιφερειάρχη Αττικής

κ. Γεώργιο Πατούλη

  1. Αντιπεριφερειάρχες Π.Ε.

Κοιν/ση:  1. Γιατροί Εργασίας

2.Τεχνικοί Ασφαλείας

Θέμα: Ζητήματα σχετικά με το έργο των Ιατρών Εργασίας και των Τεχνικών Ασφαλείας. 

Έχουμε ζητήσει επανειλημμένα τόσο εγγράφως όσο και σε κάποιες περιπτώσεις  και τηλεφωνικώς να μας αποσταλούν οι προγραμματισμοί των επισκέψεων των Γιατρών Εργασίας και των Τεχνικών Ασφαλείας, οι οποίοι έχουν κατατεθεί και  στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας, προκειμένου να αναρτηθούν στους πίνακες ανακοινώσεων των αντίστοιχων υπηρεσιών και να ενημερώνονται οι υπάλληλοι για τις επικείμενες επισκέψεις τους.

Δυστυχώς ελάχιστοι προγραμματισμοί και ελάχιστες υποδείξεις τους μας έχουν κοινοποιηθεί, ενώ έχει διαπιστωθεί να «απαγορεύεται» από Αντιπεριφερειάρχες οποιαδήποτε ενημερώση των μελών της ΥΑΕ από Τεχνικούς Ασφαλείας σχετικά με θέματα που προκύπτουν κατά τις επισκέψεις τους.

Επισημαίνεται επίσης ότι σε συμβάσεις, που υπογράφονται δεν περιλαμβάνονται «ποιοτικά» χαρακτηριστικά, ούτε η ανάγκη σύνταξης μελετών επαγγελματικού κινδύνου κλπ, ούτε υπάρχει πρόβλεψη περισσότερων ωρών απασχόλησής τους, προκειμένου να επιλυθούν εκκρεμή ζητήματα.

Δεδομένου ότι δεν έχει προχωρήσει η σύνταξη των ιατρικών φακέλων των εργαζομένων, δεν έχουν προγραμματιστεί οι προβλεπόμενες ιατρικές εξετάσεις κι εμβολιασμοί, ούτε γίνονται συναντήσεις με εργαζόμενους οι οποίοι ανήκουν σε κλάδους και ειδικότητες που χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής ως προς τα ζητήματα υγιεινής & ασφάλειας επιφυλασσόμαστε ως προς την πληρότητα των συμβάσεων και του παρεχόμενου έργου.

Ζητάμε να ληφθούν υπόψη – επιλυθούν τα παραπάνω και να μας κοινοποιήσετε τις τυχόν νέες συμβάσεις που έχουν υπογραφεί, τις μέχρι τώρα υποδείξεις τους καθώς και τα προγράμματα των Τεχνικών Ασφαλείας και των Ιατρών Εργασίας σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα.

Η δυνατότητα επικοινωνίας και κατάθεσης των προβληματισμών των συναδέλφων στους ειδικούς, για θέματα που αντιμετωπίζουν συνδέεται άρρηκτα με την προσπάθεια προαγωγής της  υγείας και της ασφάλειας τους.

Για την Επιτροπή ΥΑΕ

Για το Δ.Σ.

Η Πρόεδρος

ΣΑΡΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΚΙΑ

Η Πρόεδρος

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ

ΣΥΠΑ Εγγραφο Προς Περιφερειάρχη για Ιατρούς Εργασίας και Τεχνικούς Ασφαλείας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *