Άρθρα & Κατηγορίες
Εγγραφή στον σύλλογο
ΑΦΙΣΕΣ
VIDEO
Ακολουθήστε τον Σύλλογο
/
/
/
/
ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ Π.Ε. ΣΑΜΟΥ ΜΕΤΑ ΤΟ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΜΕΝΟ ΚΡΟΥΣΜΑ
pexels-mohammad-danish-891059
ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ Π.Ε. ΣΑΜΟΥ ΜΕΤΑ ΤΟ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΜΕΝΟ ΚΡΟΥΣΜΑ

Αθήνα 2 /8/2020

Αριθμ. Πρωτ.:149

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ Π.Ε. ΣΑΜΟΥ

ΜΕΤΑ ΤΟ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΜΕΝΟ ΚΡΟΥΣΜΑ

Ενώνουμε την φωνή μας με το Σύλλογο των Υπαλλήλων στις Περιφερειακές Ενότητες Σάμου & Ικαρίας, για να ακουστεί πιο δυνατά η καταγγελία του για την απαράδεκτη στάση Υπουργείου Υγείας & ΕΟΔΥ για τον τρόπο αντιμετωπίσης του επιβεβαιωμένου κρούσματος covid-19, καθώς και των υπολοίπων εργαζομένων «επαφών» κ.λπ, και για διεκδικηθεί πιο αποτελεσματικά η απαίτησή του για πραγματοποίηση εργαστηριακών ελέγχων με μοριακά τεστ των κατ’ οίκον περιορισμένων και στην συνέχεια όλων των εργαζόμενων.

 • Είναι απαράδεκτο το Υπουργείο να κάνει τον κουφό στις αγωνίες των εργαζομένων.
 • Είναι απαράδεκτο ο Σύλλογος να παίρνει και να ξαπαίρνει τηλέφωνα και να μην του δίνουν απάντηση οι αρμόδιοι.
 • Είναι απαράδεκτο οι εργαζόμενοι να περιμένουν εδώ και μια βδομάδα να προγραμματιστούν εργαστηριακοί έλεγχοι για covid-19 και να μην γίνεται τίποτα.

Αποδεικνύεται πόσο δίκιο έχουν τα Σωματεία στην υγεία, όπως το Σωματείο στο Νοσοκομείο της Σάμου κι οι εργαζόμενοι που καταγγέλουν τις τέραστιες ελλέιψεις εξοπλισμού, στελέχωσης, υγειονομικού υλικού και Μέσων Προστασίας στο Νοσοκομείο, στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και στο ΕΚΑΒ.

Αποδεικνύεται η υποκρισία κυβέρνησης, που δηλώνει ότι είναι πλέον «θωρακισμένο» το δημόσιο σύστημα υγείας!!! Τα μεγάλα προβλήματα, που παραμένουν και το γεγονός ότι δεν έχει εξασφαλιστεί η δυνατότητα πραγματοποίησης εργαστηριακών τεστ ανίχνευσης covid-19 στη Σάμο δείχνουν πόσο «ψεύτικα είναι αυτά τα λόγια τα μεγάλα»…

Τι περιμένουν; Μια βδομάδα τώρα οι εργαζόμενοι στην Π.Ε. Σάμου αγωνιούν και «ψάχνουν» τους υπεύθυνους για τα τεστ, ψάχνουν τις περιβόητες «κινητές ομάδες» του ΕΟΔΥ, που θα «όργωναν» όλη τη χώρα κλπ.

Φαίνεται πως η πραγματοποίηση των τεστ αφορά μόνο την εξασφάλιση της απρόσκοπτης λειτουργίας των μεγάλων τουριστικών μονάδων κι όχι το λαό.

Φαίνεται και απ’ αυτές τις εξελίξεις, πόσο «ευήκοα ώτα» έχει η κυβέρνηση και η Περιφερειακή Αρχή στα αιτήματα των επιχειρηματικών ομίλων και πόσο «κωφεύουν» στους εργαζόμενους… Πόσο «σβέλτοι» είναι στο να δίνουν κίνητρα και επιχορηγήσεις στους επιχειρηματικούς ομίλους και πόσο «δυσκίνητοι» είναι στο να καλύπτουν ανάγκες των εργαζομένων και του λαού γενικότερα. Πως αντιμετωπίζουν την «νησιωτικότητα» και τις αντικειμενικές δυσκολίες, που σχετίζονται με αυτήν.

Απαιτούμε:

 • Να σταματήσει κάθε ολιγωρία και να πραγματοποιηθεί εργαστηριακός έλεγχος σε όλα τα ύποπτα κρούσματα, τις «επαφές» τους και σε όλους τους εργαζόμενους.
 • Να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα πρόληψης, μείωσης της διασποράς και αντιμετώπισης των επιπτώσεων από τον ιό COVID-19.
 • Να χορηγηθούν μάσκες και όλα τα απαραίτητα μέσα προστασίας στους εργαζόμενους.
 • Να κλείνουν οι υπηρεσίες στις οποίες διαπιστώνεται κρούσμα ή ύποπτο κρούσμα και να απολυμαίνονται τα κτήρια.
 • Να απομονώνονται όλες οι «επαφές» για 14 ημέρες.
 • Να στελεχωθούν οι δημόσιες δομές υγείας με όλο το απαραίτητο προσωπικό και να καλυφτούν άμεσα οι ελλείψεις σε υγειονομικό υλικό και ΜΑΠ.
 • Να εξασφαλιστεί πλήρης και επαρκής κρατική χρηματοδότηση στις δημόσιες μονάδες υγείας.

Σταματείστε να τα «φορτώνετε» όλα στην ατομική ευθύνη.

Δεν θα επιτρέψουμε να κινδυνεύσουν οι συνάδελφοί μας κι όλοι οι εργαζόμενοι.

Π.Α.

 1. Υπουργείο Υγείας
 2. ΕΟΔΥ
 3. Υπουργείο Εσωτερικών
 4. Περιφέρεια Βόρειου Αιγαίου

   α. Γραφείο Περιφερειάρχη

   β. Παρατάξεις Περιφερειακού Συμβουλίου

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΤΖΑΚΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

ΟΣΥΑΠΕ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ Π.Ε. ΣΑΜΟΥ ΜΕΤΑ ΤΟ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΜΕΝΟ ΚΡΟΥΣΜΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *