Άρθρα & Κατηγορίες
Εγγραφή στον σύλλογο
ΑΦΙΣΕΣ
VIDEO
Ακολουθήστε τον Σύλλογο
/
/
/
/
ΤΡΑΓΙΚΗ Η ΥΠΟΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ – ΕΧΕΙ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ ΚΑΘΕ ΟΡΙΟ Η ΑΝΤΟΧΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
pexels-mohammad-danish-891059
ΤΡΑΓΙΚΗ Η ΥΠΟΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ - ΕΧΕΙ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ ΚΑΘΕ ΟΡΙΟ Η ΑΝΤΟΧΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Αθήνα  15 / 7/2020

Αριθμ. Πρωτ.: 141

ΤΡΑΓΙΚΗ Η ΥΠΟΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

ΕΧΕΙ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ ΚΑΘΕ ΟΡΙΟ Η ΑΝΤΟΧΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Είμαστε στο πλευρό των συναδέλφων της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής και στηρίζουμε την κινητοποίηση που αποφάσισαν με συλλογικές διαδικασίες για συμβολικό κλείσιμο του κεντρικού κτιρίου την Πέμπτη στις 16/7/2020 σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την τραγική υποστελέχωση των υπηρεσιών της.

Η απαγόρευση των προσλήψεων, οι συνεχιζόμενες αποχωρήσεις λόγω συνταξιοδοτήσεων και η καθυστέρηση στην ένταξη στο πρόγραμμα της κινητικότητας της ΠΚΜ, άδειασε στην κυριολεξία τη Χαλκιδική από υπαλλήλους (μόλις 78 σε όλο το νομό) και έφερε σε λειτουργικό αδιέξοδο κομβικές υπηρεσίες όπως Αγροτικής Οικονομίας, Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας, Μεταφορών, Τεχνικές υπηρεσίες, Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Πολιτικής προστασίας κ.α..

Η συνεχιζόμενη απαξίωση των υπηρεσιών αυτών έχει σαν αποτέλεσμα:

  • Την εντατικοποίηση σε τραγικό βαθμό της εργασίας των υπαλλήλων που σε πολλές περιπτώσεις καθίσταται αδύνατη με όλες τις συνέπειες (ακόμα και πειθαρχικές) που μπορεί να επιφέρει στους ίδιους.
  • Την υποβαθμισμένη παροχή υπηρεσιών στο λαό της Π.Ε. Χαλκιδικής που για άλλη μια φορά αποτελεί το θύμα των πολιτικών επιλογών κυβερνήσεων και Περιφερειακής Αρχής.

Δεν συμβιβαζόμαστε στη λογική της Διοίκησης της ΠΚΜ η οποία εφαρμόζοντας αδιαμαρτύρητα την κεντρική πολιτική, επιχειρεί να κουκουλώσει τα τραγικά κενά με αυθαίρετες μετακινήσεις υπαλλήλων από την Θεσσαλονίκη, προσθέτοντάς τους παράλληλα καθήκοντα και υποχρεώσεις, μετατρέποντάς τους σε εργαζόμενους-λάστιχο.

Απαιτούμε τώρα προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για στελέχωση όλων των απαραίτητων υπηρεσιών, χορήγηση όλων των απαραίτητων μέσων και προμήθεια του υλικοτεχνικού εξοπλισμού για την κάλυψη όλων των αναγκών των υπηρεσιών της Π.Ε Χαλκιδικής. 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΤΖΑΚΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

ΟΣΥΑΠΕ στηρίζουμε την κινητοποίηση των εργαζομένων στην ΠΕ Χαλκιδικής ενάντια στην υποστελέχωση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *