Άρθρα & Κατηγορίες
Εγγραφή στον σύλλογο
ΑΦΙΣΕΣ
VIDEO
Ακολουθήστε τον Σύλλογο
/
/
/
/
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ Και πάλι παράτυπα έχει συμπεριλάβει τους Γενικούς Διευθυντές στους εκλογικούς καταλόγους των Υπηρεσιακών Συμβουλίων
pexels-mohammad-danish-891059
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ Και πάλι παράτυπα έχει συμπεριλάβει τους Γενικούς Διευθυντές στους εκλογικούς καταλόγους των Υπηρεσιακών Συμβουλίων

Αθήνα 28 /7/2020

Αριθμ. Πρωτ.:149

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ

Και πάλι παράτυπα έχει συμπεριλάβει τους Γενικούς Διευθυντές

στους εκλογικούς καταλόγους των Υπηρεσιακών Συμβουλίων

Εδώ και χρόνια, κάθε φορά την εποχή που γίνεται η προετοιμασία της εκλογικής διαδικασίας έχουμε σε κάποιες Περιφέρειες τις ίδιες διαπιστώσεις, τα ίδια λάθη, που πλέον μόνο σκοπιμότητες, μπορεί να σημαίνουν…

Αναφερόμαστε στη σύνταξη των εκλογικών καταλόγων των υπαλλήλων, που έχουν το δικαίωμα του «εκλέγειν και εκλέγεσθαι» για τους αιρετούς εκπροσώπους των εργαζομένων (μονίμων και ΙΔΑΧ) στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο.

Παρότι το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο είναι σαφές, παρότι και η φετινή εγκύκλιος του Υπουργείου Εσωτερικών ξεκαθαρίζει ότι οι προϊστάμενοι των Γενικών Διευθύνσεων που έχουν επιλεγεί ή έχουν τοποθετηθεί σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 84 – 86 του Υπαλληλικού Κώδικα ή έχουν τοποθετηθεί βάσει ειδικών διατάξεων δεν υπάγονται στις αρμοδιότητες των Υπηρεσιακών Συμβουλίων του άρθρου 159 του Υ.Κ. και επομένως δεν πρέπει να περιληφθούν στους εκλογικούς καταλόγους των υπαλλήλων, στην Περιφέρεια Ηπείρου έχουν συμπεριληφθεί.

Συγκεκριμένα έχουν συμπεριληφθεί πέντε προϊστάμενοι των Γενικών Διευθύνσεων: Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Περιβάλλοντος & Υποδομών, Οικονομικών Υπηρεσιών και Εσωτερικής Λειτουργίας, Περιφερειακής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, Ανάπτυξης, Μεταφορών & Επικοινωνιών.

Είναι γνωστό εξάλλου σε όλους, ότι μόνον όσοι προϊστάμενοι Γενικών Διευθύνσεων έχουν τοποθετηθεί βάσει των διατάξεων περί αναπλήρωσης προϊσταμένων (άρθρο 87 Υ.Κ.) και διατηρούν την θέση του προϊσταμένου Δ/νσης εξακολουθούν να υπάγονται στο Υ.Σ. του άρθρου 159 του Υ.Κ. και επομένως έχουν το δικαίωμα να είναι στον συγκεκριμένο εκλογικό κατάλογο.

Οι δικαιολογίες, που ακούγονται ότι δεν θα συμμετέχουν στην ψηφοφορία δεν έχουν καμία ισχύ…

Μετά τα παραπάνω θεωρούμε υποχρέωση της αρμόδιας υπηρεσίας να προχωρήσει στις αναγκαίες διορθώσεις των εκλογικών καταλόγων, αμέσως, πριν την οριστικοποίηση, που προβλέπεται.

Π.Α.

1.Περιφέρεια Ηπείρου

  α. Γραφείο Περιφερειάρχη

  β. Γενική Δ/νση Οικονομικών Υπηρεσιών και Εσωτερικής Λειτουργίας

  γ. Δ/νση Διοίκησης

  1. 2. Υπουργείο Εσωτερικών

  α. Γραφείο Υπουργού

  β. Δ/νση Προσωπικού Τ.Α.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΤΖΑΚΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

ΟΣΥΑΠΕ για Περιφέρεια Ηπείρου- Και πάλι παράτυπα έχει συμπεριλάβει τους Γενικούς Διευθυντές

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *