Άρθρα & Κατηγορίες
Εγγραφή στον σύλλογο
ΑΦΙΣΕΣ
VIDEO
Ακολουθήστε τον Σύλλογο
/
/
/
/
ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΑΠΟΔΙΔΟΥΝ ΚΑΡΠΟΥΣ
Untitled
ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΑΠΟΔΙΔΟΥΝ ΚΑΡΠΟΥΣ

Αθήνα  15- 7 -2020

Αρ. Πρωτ.: 186

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΣΕ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ

ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΜΗΤΕΡΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ

 ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΑΠΟΔΙΔΟΥΝ ΚΑΡΠΟΥΣ

Ο Σύλλογός μας χρόνια τώρα αναδεικνύει την ανάγκη κάλυψης των αναγκών σε βρεφονηπιακούς σταθμούς για τα παιδιά όλων των εργαζομένων. Ταυτόχρονα με πολύμορφες παρεμβάσεις και κινητοποιήσεις μας στους εμπλεκόμενους κρατικούς φορείς, συχνά και με άλλα Σωματεία του δημοσίου, αναδείξαμε και την αδικία που υφίστανται οι μητέρες βρεφών και νηπίων που εργάζονται στο Δημόσιο, οι οποίες δεν είχαν το δικαίωμα να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ!!! που αφορά τη φιλοξενία των παιδιών τους στις ανάλογες δομές.

Το αποτέλεσμα αυτής της άδικης πολιτικής ήταν είτε τα παιδιά μας να στερούνται την αγωγή που δικαιούνται, μένοντας στο σπίτι με τον παππού και τη γιαγιά- εάν υπάρχει αυτή η δυνατότητα- είτε να πληρώνουμε από την τσέπη μας τα δυσβάστακτα τροφεία που απαιτούνται για τη φιλοξενία των παιδιών μας σε ιδιωτικές δομές, καθώς και στις δημοτικές, γεγονός που τινάζει στον αέρα τον οικογενειακό μας προϋπολογισμό!

Κατάκτηση του αγώνα μας αυτού, είναι η νομοθετική ρύθμιση (τροπολογία) της κυβέρνησης που περιλήφθηκε στο ν. 4704/2020, άρθρο 35, με την οποία θεσμοθετείται συμπληρωματικό πρόγραμμα πρόσβασης σε βρεφονηπιακούς σταθμούς, το οποίο καταλαμβάνει για πρώτη φορά και τις μητέρες που εργάζονται στο Δημόσιο. Βεβαίως είμαστε σε εγρήγορση και «κρατάμε μικρό καλάθι», καθώς ο νόμος παραπέμπει σε έκδοση ΚΥΑ με την οποία θα καθορίζονται τα εισοδηματικά όρια, το ποσό της ενίσχυσης και τα κριτήρια επιλογής των ωφελούμενων μητέρων…

Την ίδια στιγμή στο αμέσως προηγούμενο άρθρο του ως άνω νόμου, νομοθετείται η αναστολή εκτέλεσης του μέτρου της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής μέχρι την έναρξη του σχολικού έτους 2021-2022 για τους Δήμους Αθηναίων, Ζωγράφου, Καλλιθέας και Ν. Σμύρνης. Η κυβέρνηση, η Περιφέρεια και οι δημοτικές αρχές αφήνουν ανεκπλήρωτο το δικαίωμα της φοίτησης των προνηπίων στο δημόσιο νηπιαγωγείο, λόγω έλλειψης κτιριακών υποδομών και μόνιμου παιδαγωγικού και βοηθητικού προσωπικού.

Είναι πραγματικά εξοργιστική η αντίφαση ενός συστήματος που από τη μία υλοποιεί με «fast track» διαδικασίες τα μεγάλα έργα που υποβοηθούν την καπιταλιστική ανάπτυξη, ξηλώνοντας εργατικά δικαιώματα, περιβαλλοντικές-πολεοδομικές νομοθεσίες, επιδοτώντας με πακτωλό δημοσίου χρήματος εργολάβους, καναλάρχες, κλινικάρχες, εταιρείες διοδίων κλπ και από την άλλη δεν δίνει δεκάρα τσακιστή για να εφαρμοστεί το μέτρο της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής, ένα αίτημα υπερώριμο που αντιστοιχεί στις σύγχρονες παιδαγωγικές ανάγκες της εποχής μας…

Συνεχίζουμε τον αγώνα για την σύγχρονη, ενιαία, δημόσια και δωρεάν προσχολική αγωγή που δικαιούνται τα παιδιά μας! Για την απορρόφηση όλων των βρεφών και νηπίων με παιδαγωγικούς όρους και προϋποθέσεις στις δημόσιες και δημοτικές δομές!

Καλούμε την Περιφερειακή Αρχή να προχωρήσει σε γενναία χρηματοδότηση τεχνικών έργων επέκτασης και εκσυγχρονισμού της σχολικής και προσχολικής στέγης στην Περιφέρεια Αττικής.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΑΖΑΚΟΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ

ΣΥΠΑ ΓΙΑ ΕΣΠΑ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΣΕ ΜΗΤΕΡΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *