Άρθρα & Κατηγορίες
Εγγραφή στον σύλλογο
ΑΦΙΣΕΣ
VIDEO
Ακολουθήστε τον Σύλλογο
/
/
/
/
ΝΑ ΕΚΔΟΘΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΟΡΙΣΜΟΥ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΩΝ, ΠΟΥ ΕΚΚΡΕΜΟΥΝ
Untitled
ΝΑ ΕΚΔΟΘΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΟΡΙΣΜΟΥ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΩΝ, ΠΟΥ ΕΚΚΡΕΜΟΥΝ

Αθήνα 14 – 7 -2020

Αρ. Πρωτ.: 184

ΝΑ ΕΚΔΟΘΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΟΡΙΣΜΟΥ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΩΝ, ΠΟΥ ΕΚΚΡΕΜΟΥΝ

Με διαφορετικά «μέτρα και σταθμά» αντιμετωπίζονται  συνάδελφοι, που βρίσκονται σε θέσεις ευθύνης σε υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής.

Η κάθε Περιφερειακή Αρχή (σημερινή και προηγούμενη) για όσους επιθυμεί εκδίδει αποφάσεις αναπλήρωσης, για περιπτώσεις που ο προϊστάμενος απουσιάζει ή κωλύεται και στους υπόλοιπους τους φορτώνει μόνο με ευθύνες.

Η ευθύνη των Περιφερειακών Αρχών και των κυβερνήσεων είναι διπλή. Και γιατί για δώδεκα και πλέον χρόνια δεν έχουν προχωρήσει τις διαδικασίες επιλογής και τοποθέτησης σε θέσεις ευθύνης στις Περιφέρειες και γιατί ως μόνιμο στοιχείο της πολιτικής τους έχουν τις διακρίσεις και την ημετεροκρατία.

Και να σκεφτεί κανείς ότι όλο το νομοθετικό πλαίσιο επιλογής προϊσταμένων είναι ραμμένο και κομμένο στα μέτρα τους με την μοριοδότηση των αναθέσεων, την συνέντευξη κλπ, για να εξασφαλίζουν στις περισσότερες θέσεις όσους αυτοί κρίνουν…

Με αυτές τις επιλογές η Περιφερειακή Αρχή Αττικής δεν έχει εκδώσει τις διοικητικές πράξεις τοποθέτησης είκοσι δύο συναδέλφων, που ασκούν εν τοις πράγμασι καθήκοντα ευθύνης σε θέσεις προϊσταμένων που παραμένουν κενές ή αναπληρώνουν προϊσταμένους που απουσιάζουν, με αποτέλεσμα να μην λαμβάνουν το επίδομα «θέσης». Προφανώς εντάσσεται κι αυτό το ζήτημα στην προσπάθεια στησίματος εργοδοτικού μηχανισμού…

Σημειώνουμε ότι με την Πράξη 22-14/04/2020 του Ι’ Τμήματος (σε συμβούλιο) του Ελεγκτικού Συνεδρίου απορρίφθηκε η αίτηση της Περιφέρειας Αττικής και κρίθηκε ότι σε περιπτώσεις αναπλήρωσης προϊσταμένων οργανικών μονάδων και της εν τοις πράγμασι άσκησης καθηκόντων ευθύνης, το επίδομα θέσης ευθύνης καταβάλλεται νομίμως στον υπάλληλο που ασκεί τα καθήκοντα, εφόσον έχει τα νόμιμα προς τούτο προσόντα και έχει προηγουμένως οριστεί ως αναπληρωτής προϊσταμένου με πράξη του αρμοδίου κατά περίπτωση οργάνου, ακόμη και στην περίπτωση της εν τοις πράγμασι άσκησης καθηκόντων προϊσταμένων (αυτοδίκαιη αναπλήρωση).

Μετά την παραπάνω Πράξη του Ελεγκτικού Συνεδρίου αποτελεί μονόδρομο για την Περιφερειακή Αρχή τόσο να εκδώσει Πράξεις τοποθέτησης των συγκεκριμένων υπαλλήλων σε θέσεις αναπληρωτών προϊσταμένων, όσο και να προχωρήσει άμεσα στην προκήρυξη όλων των θέσεων ευθύνης (Γενικών Δ/νσεων, Δ/νσεων και Τμημάτων).

Ζητάμε να μπει τέλος στην αυθαιρεσία, τις σκοπιμότητες και τις διακρίσεις.

Να βγουν οι σχετικές αποφάσεις και να ρυθμιστεί η αναδρομική χορήγηση του επιδόματος ευθύνης  για τους συναδέλφους που εκτελούν εν τοις πράγμασι καθήκοντα σε θέσεις ευθύνης.

Π.Α.

  1. Περιφέρεια Αττικήςν

   α. Γραφείο Περιφερειάρχη

   β. Δ/νση Ανθρώπινου Δυναμικού

  1. Υπουργείο Εσωτερικών

    α. Γραφείο Υπουργού

    β. Δ/νση προσωπικού Τ.Α.

  1. Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΑΖΑΚΟΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ

ΣΥΠΑ για Αποφάσεις Αναπλήρωσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *