Άρθρα & Κατηγορίες
Εγγραφή στον σύλλογο
ΑΦΙΣΕΣ
VIDEO
Ακολουθήστε τον Σύλλογο
/
/
/
/
ΝΑ ΕΚΔΟΘΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΟΡΙΣΜΟΥ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΩΝ, ΠΟΥ ΕΚΚΡΕΜΟΥΝ
pexels-mohammad-danish-891059
ΝΑ ΕΚΔΟΘΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΟΡΙΣΜΟΥ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΩΝ, ΠΟΥ ΕΚΚΡΕΜΟΥΝ

Αθήνα 17 /7/2020

Αριθμ. Πρωτ.:142

ΝΑ ΕΚΔΟΘΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΟΡΙΣΜΟΥ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΩΝ, ΠΟΥ ΕΚΚΡΕΜΟΥΝ

Με διαφορετικά «μέτρα και σταθμά» αντιμετωπίζονται συνάδελφοι, που βρίσκονται σε θέσεις ευθύνης σε αρκετές υπηρεσίες των Περιφερειών.

Περιφερειακές Αρχές:

  • Εκδίδουν επιλεκτικά και κατά το δοκούν αποφάσεις αναπλήρωσης όταν θέλουν να παρακάμψουν την αρχαιότητα, ενώ δεν έχουν την ίδια ευαισθησία για εκατοντάδες συναδέλφους που ασκούν εν τοις πράγμασι καθήκοντα ευθύνης, με αποτέλεσμα να μην λαμβάνουν το επίδομα «θέσης».
  • Εγκλωβίζουν συναδέλφους σε θέσεις αναπληρωτών προϊσταμένων, για τους οποίους και δεν εκδίδουν σχετική Απόφαση ορισμού και δεν αποδέχονται την παραίτησή τους, δηλαδή επιλέγουν να τους φορτώνουν μόνο με ευθύνες!!!

Η ευθύνη των Περιφερειακών Αρχών και των κυβερνήσεων είναι διπλή. Και γιατί για δώδεκα και πλέον χρόνια δεν έχουν προχωρήσουν τις διαδικασίες επιλογής και τοποθέτησης σε θέσεις ευθύνης στις Περιφέρειες και γιατί ως μόνιμο στοιχείο της πολιτικής τους έχουν τις διακρίσεις και την ημετεροκρατία.

Και να σκεφτεί κανείς ότι όλο το νομοθετικό πλαίσιο επιλογής προϊσταμένων είναι ραμμένο και κομμένο στα μέτρα τους με την μοριοδότηση των αναθέσεων, την συνέντευξη κλπ, για να εξασφαλίζουν στις περισσότερες θέσεις όσους αυτοί κρίνουν…

Χρειάζεται να αναφέρουμε επίσης ότι σύμφωνα με τα αναφερόμενα στην παράγραφο 2 του άρθρου 87 του Ν. 3528/2007 (ΦΕΚ 26 Α΄) την ευθύνη ορισμού των αναπληρωτών προϊσταμένων Τμημάτων για την έκδοση της σχετικής απόφασης την έχει ο προϊστάμενος της Δ/νσης στην οποία ανήκει το συγκεκριμένο Τμήμα, ενώ την ευθύνη για την τοποθέτηση των κατά κυριολεξία προϊσταμένων (είτε από υπηρεσιακό, είτε από ειδική διάταξη) έχει η Περιφερειακή Αρχή.

Σε κάθε περίπτωση οι ευθύνες των Περιφερειακών Αρχών είναι υπαρκτές και μεγάλες, αφού με δικές τους οδηγίες δεν έχουν εκδοθεί οι συγκεκριμένες αποφάσεις ορισμού, γεγονός που συνιστά μη σύννομη συμπεριφορά της Διοίκησης εν γένει, με ευθεία παράβαση Νόμου, για παραλείψεις οφειλόμενων νομίμων ενεργειών, που ζημιώνουν τους υπαλλήλους των Περιφερειών.

Σημειώνουμε ότι με την Πράξη 22-14/04/2020 του Ι’ Τμήματος (σε συμβούλιο) του Ελεγκτικού Συνεδρίου απορρίφθηκε η αίτηση της Περιφέρειας Αττικής και κρίθηκε ότι σε περιπτώσεις αναπλήρωσης προϊσταμένων οργανικών μονάδων και της εν τοις πράγμασι άσκησης καθηκόντων ευθύνης, το επίδομα θέσης ευθύνης καταβάλλεται νομίμως στον υπάλληλο που ασκεί τα καθήκοντα, εφόσον έχει τα νόμιμα προς τούτο προσόντα και έχει προηγουμένως οριστεί ως αναπληρωτής προϊσταμένου με πράξη του αρμοδίου κατά περίπτωση οργάνου, ακόμη και στην περίπτωση της εν τοις πράγμασι άσκησης καθηκόντων προϊσταμένων (αυτοδίκαιη αναπλήρωση).

Μετά την παραπάνω Πράξη του Ελεγκτικού Συνεδρίου αποτελεί μονόδρομο για τις Περιφερειακές Αρχές τόσο να εκδώσουν Πράξεις τοποθέτησης των συγκεκριμένων υπαλλήλων σε θέσεις αναπληρωτών προϊσταμένων, όσο και να προχωρήσουν άμεσα στην προκήρυξη όλων των θέσεων ευθύνης (Γενικών Δ/νσεων, Δ/νσεων και Τμημάτων).

 Ζητάμε να μπει τέλος στην αυθαιρεσία, τις σκοπιμότητες και τις διακρίσεις.

Να βγουν οι σχετικές αποφάσεις και να ρυθμιστεί η αναδρομική χορήγηση του επιδόματος ευθύνης  για τους συναδέλφους που εκτελούν εν τοις πράγμασι καθήκοντα σε θέσεις ευθύνης.

Π.Α.

  1. Περιφερειάρχες της χώρας

   α. Γραφεία Περιφερειαρχών

   β. Δ/νση Ανθρώπινου Δυναμικού

  1. Υπουργείο Εσωτερικών

    α. Γραφείο Υπουργού

    β. Δ/νση προσωπικού Τ.Α.

  1. ΕΝΠΕ
  2. Αποκεντρωμένες Διοικήσεις

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΤΖΑΚΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

ΟΣΥΑΠΕ ΝΑ ΕΚΔΟΘΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΟΡΙΣΜΟΥ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΩΝ, ΠΟΥ ΕΚΚΡΕΜΟΥΝ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *