Άρθρα & Κατηγορίες
Εγγραφή στον σύλλογο
ΑΦΙΣΕΣ
VIDEO
Ακολουθήστε τον Σύλλογο
/
/
/
/
Η ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΣΤΟ ΣΕΠ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΔΕΙΓΜΑ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ
pexels-mohammad-danish-891059
Η ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΣΤΟ ΣΕΠ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΔΕΙΓΜΑ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ

Αθήνα 28 /7/2020

Αριθμ. Πρωτ.:148

Προς

                              Υπουργό Εσωτερικών

Η ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΣΤΟ ΣΕΠ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΕΛΑΧΙΣΤΟ

ΔΕΙΓΜΑ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ

Με απανωτές ρυθμίσεις η κυβέρνηση της ΝΔ, πατώντας στο νόμο Βερναρδάκη έφερε «στα μέτρα της» τις διαδικασίες επιλογής των υπηρεσιακών στελεχών.

Ο νόμος 4369/2016 όρισε την συνέντευξη και την «αξιολόγηση». Οι νόμοι 4623/2019 και 4674/2020, όχι μόνο αύξησαν την μοριοδότηση αυτών των αδιαφανών και υποκειμενικών κριτηρίων σε βάρος των τυπικών προσόντων, της εργασιακής εμπειρίας και της προϋπηρεσίας, αλλά αφαίρεσαν και τους αιρετούς εκπροσώπους των εργαζομένων από τα συμβούλια επιλογής προϊσταμένων (ΣΕΠ).

Με μια απαράδεκτη και αντιδημοκρατική ρύθμιση καταργήθηκε η συμμετοχή των αιρετών των εργαζομένων στα ΣΕΠ και αντικαταστάθηκε με υπηρεσιακά στελέχη, τοποθετώντας μεταξύ άλλων και τον Εκτελεστικό Γραμματέα της κάθε Περιφέρειας, δηλαδή τον μετακλητό υπάλληλο του Περιφερειάρχη.

Η αδιαφάνεια και οι σκοπιμότητες στο μεγαλείο τους!

Η ρύθμιση αυτή αποτυπώνει τις επιλογές των τελευταίων κυβερνήσεων που περιόρισαν τις αρμοδιότητες των υπηρεσιακών συμβουλίων και των αιρετών, που συμμετέχουν σε Υπηρεσιακά Συμβούλια (ΥΣ) & ΣΕΠ και υποδηλώνει ότι κυβέρνηση, υπουργοί και Περιφερειάρχες δεν μπορούν ούτε να ανεχτούν την παρουσία των αιρετών εκπροσώπων των εργαζομένων. Φοβούνται τις αποκαλύψεις των χειρισμών και των επιλογών τους, φοβούνται μήπως επιλεγούν σε θέσεις ευθύνης μη «ημέτεροι» υπάλληλοι.

Θεωρούμε την επαναφορά των δύο αιρετών στο ΣΕΠ, ως ελάχιστο δείγμα διαφάνειας και σεβασμού των διαδικασιών και στη κατεύθυνση αυτή ζητάμε την προώθηση σχετικής ρύθμισης.

Κοιν/ση

  1. Υπουργείο Εσωτερικών

     Δ/νση Προσωπικού Τ.Α.

  1. Κόμματα Βουλής

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΤΖΑΚΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

ΟΣΥΑΠΕ Η ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΣΤΟ ΣΕΠ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΔΕΙΓΜΑ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *