Άρθρα & Κατηγορίες
Εγγραφή στον σύλλογο
ΑΦΙΣΕΣ
VIDEO
Ακολουθήστε τον Σύλλογο
/
/
/
/
ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΠΟΥ ΜΕΤΑΤΑΣΣΟΝΤΑΙ ΜΕΣΩ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΝΑ «ΜΕΤΑΚΙΝΟΥΝΤΑΙ» ΚΑΤΑ ΤΟ ΔΟΚΟΥΝ
pexels-mohammad-danish-891059
ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΠΟΥ ΜΕΤΑΤΑΣΣΟΝΤΑΙ ΜΕΣΩ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΝΑ «ΜΕΤΑΚΙΝΟΥΝΤΑΙ» ΚΑΤΑ ΤΟ ΔΟΚΟΥΝ

Αθήνα 27/7/2020

Αριθμ. Πρωτ.:144

Προς

                                Υπουργό Εσωτερικών

ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΠΟΥ ΜΕΤΑΤΑΣΣΟΝΤΑΙ ΜΕΣΩ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

ΝΑ «ΜΕΤΑΚΙΝΟΥΝΤΑΙ» ΚΑΤΑ ΤΟ ΔΟΚΟΥΝ

            Πληθαίνουν τα φαινόμενα αυθαιρεσίας των Περιφερειακών Αρχών με «μετακινήσεις» υπαλλήλων, που μετατάχτηκαν μέσα από το «Ενιαίο Σύστημα Κινητικότητας» (ΕΣΚ) σε συγκεκριμένες θέσεις.

            Ενώ η διαδικασία μετάταξης υπαλλήλου μέσω ΕΣΚ ξεκινάει με την αποστολή αιτήματος από κάθε φορέα για την κάλυψη συγκεκριμένης κενής θέσης με το περίγραμμα αυτής της θέσης εργασίας, υπάλληλοι βρίσκονται λίγο μετά την ανάληψη υπηρεσίας στον φορέα υποδοχής σε άλλη θέση, από αυτήν που προκηρύχτηκε και για την οποία έκαναν αίτηση και επιλέχτηκαν!!!

            Ενώ δηλαδή οι Περιφερειακές Αρχές καταθέτουν αιτήματα για κάλυψη συγκεκριμένων θέσεων με προσωπικό συγκεκριμένου κλάδου και ειδικότητας, ενώ η διαδικασία αξιολόγησης υποψηφίων από την υπηρεσία υποδοχής (το προβλεπόμενο τριμελές όργανο) γίνεται λαμβάνοντας υπόψη την συνάφεια των τυπικών και ουσιαστικών προσόντων τους με την συγκεκριμένη προκηρυσσόμενη θέση, έρχονται στη συνέχεια και «μετακινούν» τον υπάλληλο σε άλλη θέση.

            Δεν μπορεί να επιτρέπεται αυτή η αυθαιρεσία των Περιφερειαρχών. Δεν μπορεί να μην λαμβάνεται υπόψη ως ελάχιστος χρόνος παραμονής στη θέση ενός υπαλλήλου η διετία, διάστημα μες το οποίο δεν του επιτρέπεται εξάλλου να καταθέσει νέα αίτηση μετάταξης.

            Ζητάμε την έκδοση σχετικών οδηγιών και ρυθμίσεων ώστε με ρητό τρόπο να σταματήσει η αυθαιρεσία για το συγκεκριμένο ζήτημα και οι μετατασσόμενοι υπάλληλοι να παραμένουν στην θέση για την οποία επιλέγηκαν τουλάχιστον διετία.

Κοιν/ση

Υπουργείο Εσωτερικών

α.Δ/νση Προσωπικού ΤΑ

β.Δ/νση Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΤΖΑΚΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

ΟΣΥΑΠΕ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΠΟΥ ΜΕΤΑΤΑΣΣΟΝΤΑΙ ΜΕΣΩ ΕΣΚ ΝΑ «ΜΕΤΑΚΙΝΟΥΝΤΑΙ» ΚΑΤΑ ΤΟ ΔΟΚΟΥΝ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *