Άρθρα & Κατηγορίες
Εγγραφή στον σύλλογο
ΑΦΙΣΕΣ
VIDEO
Ακολουθήστε τον Σύλλογο
/
/
/
/
Στάση Εργασίας για το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας – Τρίτη 30 Ιουνίου 2020, από 8:00πμ έως 11:00πμ
Untitled
Στάση Εργασίας για το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας - Τρίτη 30 Ιουνίου 2020, από 8:00πμ έως 11:00πμ

Αθήνα  25- 6 -2020

Αρ. Πρωτ.: 153

Στάση Εργασίας για το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας

Τρίτη 30 Ιουνίου 2020, από 8:00πμ έως 11:00πμ

Συγκέντρωση στην Πλατεία Κοραή στις 8:30πμ

ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ

Απαιτούμε να δοθεί το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας σε όλους τους συναδέλφους Επόπτες Δημόσιας Υγείας, Απολυμαντές, Επισκέπτες Υγείας, Κτηνίατρους, Οδηγούς, Χειριστές Μηχανημάτων, τους εργαζόμενους στην ασφαλτόστρωση, σηματοδότηση, στην καθαριότητα των κτιρίων, στο πράσινο, τους εργαζόμενους στον τεχνικό έλεγχο οχημάτων, στον έλεγχο του εμπορίου και του περιβάλλοντος, τους Γεωπόνους, Νοσηλευτικό προσωπικό, Κοινωνικούς Λειτουργούς, κλπ, που εργάζονται σε συνθήκες ανθυγιεινές και δύσκολες. Να επεκταθεί εδώ και τώρα!!!

Η κυβέρνηση μέσα από την «αρμόδια» Επιτροπή του Υπουργείου Οικονομικών, με τις συνεχείς αναβολές και παρατάσεις που δίνει, προσπαθεί να κάμψει τις διεκδικήσεις μας και να ρίξει «στα μαλακά» το σχετικό πόρισμα της Επιτροπής για την ένταξη και απένταξη στα ανθυγιεινά επαγγέλματα του δημόσιου τομέα (δίνει νέα παράταση για την παράδοση του πορίσματος για τις 30 Οκτώβρη).

Υπενθυμίζουμε ότι η συγκεκριμένη  Επιτροπή έχει την ευθύνη να παρουσιάσει την αλλαγή του καθεστώτος χορήγησης επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας και ειδικότερα: α) τον προσδιορισμό συγκεκριμένων κριτηρίων που συνδέονται με την έκθεση των εργαζομένων σε σοβαρό κίνδυνο βλάβης της υγείας τους, β) τον προσδιορισμό της μεθοδολογίας, του τρόπου υπολογισμού του ύψους και των κατηγοριών του επιδόματος και γ) την υπαγωγή των ειδικοτήτων/κλάδων και χώρων εργασίας στα ανωτέρω κριτήρια.

Διεκδικούμε να ενταχτούν στο καθεστώς της επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας οι ειδικότητες αυτές, που απαιτείται από την ίδια τη φύση της εργασίας τους και των αρμοδιοτήτων τους, μέσα από την νομοθέτηση της επέκτασης χορήγησής του, χωρίς καμιά περικοπή σε όσες ειδικότητες το λαμβάνουν.

Το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας είναι το ελάχιστο αντιστάθμισμα για τον επαγγελματικό κίνδυνο που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι εργαζόμενοι, ενώ η προσπάθεια όλων των κυβερνήσεων διαχρονικά, ήταν να το «κόψουν» από όσους περισσότερους γίνεται. Όμως για το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα η ζωή και η υγεία των συναδέλφων αποτελεί ζήτημα πρώτης γραμμής.

Αυτό δεν αναιρεί ότι παλεύουμε για τη βελτίωση της υγιεινής και της ασφάλειας στους χώρους δουλειάς που συνδέεται με τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας, με μέτρα προστασίας, την εκμηδένιση του επαγγελματικού κινδύνου, περιορισμό των εργατικών ατυχημάτων και επαγγελματικών ασθενειών για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής.

Μετέχουμε μαζικά στην προκηρυγμένη 3ωρη Παναττική Στάση Εργασίας την Τρίτη 30 Ιουνίου

Κατεβαίνουμε στην συγκέντρωση, στις 8.30 πμ στην Πλατεία Κοραή

 Απαιτούμε εδώ και τώρα:

  1. Να χορηγηθεί απρόσκοπτα, χωρίς καμιά περικοπή το επίδομα επικίνδυνης & ανθυγιεινής εργασίας σε όλους τους εργαζόμενους, που εργάζονται σε ανθυγιεινές εργασίες ή ανθυγιεινούς χώρους.
  2. Να επεκταθεί τώρα στους εργαζόμενους των παραπάνω ειδικοτήτων με κάθε σχέση εργασίας, που δεν το λαμβάνουν.
  3. Πλήρη κάλυψη όλων των χώρων δουλειάς με μόνιμους γιατρούς εργασίας και τεχνικούς ασφαλείας.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΑΖΑΚΟΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ

ΣΥΠΑ για ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 30-6-2020 για ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΟ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *