Άρθρα & Κατηγορίες
Εγγραφή στον σύλλογο
ΑΦΙΣΕΣ
VIDEO
Ακολουθήστε τον Σύλλογο
/
/
/
/
ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ-ΠΕΜΠΤΗ 11 ΙΟΥΝΗ 2020 στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ, στις 7 μ.μ.
Untitled
ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ-ΠΕΜΠΤΗ 11 ΙΟΥΝΗ 2020 στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ, στις 7 μ.μ.

Αθήνα  1- 6 -2020

Αρ. Πρωτ.: 136

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ

ΠΕΜΠΤΗ 11 ΙΟΥΝΗ 2020

στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ, στις 7 μ.μ.

ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ ΣΤΙΣ 6.30 μ.μ.

ΣΤΗ ΠΑΛΙΑ ΒΟΥΛΗ

Η πανδημία του κορονοϊού επιτάχυνε την εκδήλωση μιας νέας οικονομικής κρίσης και η «επιστροφή στην κανονικότητα» προχωράει μαζί με νέα αντεργατικά μέτρα και μονιμοποίηση όλων όσων παρθεί στο όνομα των έκτακτων συνθηκών…, προχωράει με νέα προνόμια στο μεγάλο κεφάλαιο.

Κυβέρνηση και ΕΕ δίνουν στους εργαζόμενους «αναστολή στις συμβάσεις τους», μειώσεις των μισθών κατά 20%, απολύσεις, ανεργία, επέκταση των ελαστικών σχέσεων εργασίας, τσάκισμα στα ωράρια, εντατικοποίηση κλπ, ενώ στους επιχειρηματικούς ομίλους, στους εφοπλιστές, τους μεγαλοξενοδόχους, τους τραπεζίτες, τους ιδιοκτήτες των αεροπορικών εταιρειών, τους καναλάρχες κ.α. παρέχουν κίνητρα, εγγυήσεις και επιδοτήσεις.

Κάθε μέρα γίνεται όλο και πιο φανερό ότι θέλουν και προσπαθούν να φορτώσουν τα βάρη κι αυτής της κρίσης στους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα.

Ταυτόχρονα προσπαθούν να κοιμίσουν τους εργαζόμενους στο δημόσιο ότι είναι δυνατόν να μείνουν ανέγγιχτοι… από την επίθεση, ότι η τηλεργασία μπορεί ως μόνιμη μορφή εργασίας μπορεί να έχει ωφέλειες για τους εργαζόμενους κλπ.

Συνάδελφοι έχουμε πείρα. Δεν πέρασαν πολλά χρόνια από την κατασυκοφάντηση των δημοσίων υπαλλήλων, την στοχοποίηση και την αξιοποίηση του κοινωνικού αυτοματισμού, που τα χρόνια της προηγούμενης κρίσης αποτέλεσαν τα εργαλεία για μειώσεις των μισθών μας και αφαίρεση δικαιωμάτων μας. Ότι και να λένε…, ξέρουμε ότι πρέπει να πάρουμε τα μέτρα μας.

Θυμόμαστε εξάλλου ότι κατά την έναρξη της προηγούμενης κρίσης η τότε κυβέρνηση (ΠΑΣΟΚ) νομοθέτησε τον ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ. Και τώρα βλέπουμε μπροστά μας να έχουμε τις νέες αναδιαρθρώσεις στη Δημόσια Διοίκηση και τους ΟΤΑ, που μέσα και από τις Επιτροπές, που έχουν συσταθεί θέλουν να δώσουν νέα ώθηση στις ιδιωτικοποιήσεις αρμοδιοτήτων, στους «πιστοποιημένους» ιδιώτες, στην επιχειρηματική δράση των φορέων του δημοσίου, για ένα πιο φιλικό κράτος στο «επιχειρείν», στην απαξίωση των υπηρεσιών μας και στην ενίσχυση της ανταποδοτικότητας και της λογικής «κόστους – οφέλους» στη λειτουργίας τους.

Η πανδημία απέδειξε πόσο σημαντικός ήταν και είναι ο αγώνας για δημόσιο σύστημα υγείας, που να μπορεί να καλύπτει δωρεάν τις ανάγκες μας τακτικές και έκτακτες, που να είναι πλήρως στελεχωμένο, σύγχρονα εξοπλισμένο, με ολοκληρωμένη πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας. Απέδειξε πόσο αταίριαστη με την προστασία της υγείας και της ζωής είναι η επιχειρηματική δράση στο χώρο της υγείας και η κερδοφορία των κλινικαρχών και των εμπόρων της υγείας και του φαρμάκου, που δηλώνουν «έτοιμοι να βοηθήσουν» μόνο με «αδρά αμοιβή»!!!

Αποδείχτηκε επίσης ότι η δύναμη, η παραγωγή, η ίδια ζωή βρίσκεται στα χέρια των εργαζομένων. Αυτοί και μόνον αυτοί με τη γνώση τους, την επιστημονικότητά τους και την δουλειά τους κράτησαν τα δημόσια νοσοκομεία όρθια, κράτησαν ανοιχτά τα φαρμακεία, τα σούπερ μάρκετς, τα ντελιβεράδικα, τις συγκοινωνίες, την καθαριότητα, την βοήθεια των συνανθρώπων μας. Οι εργαζόμενοι και μόνον αυτοί έδωσαν τη μάχη για την προστασία της ζωής απέναντι σε όλα τα «αρπακτικά», που αξιοποιούσαν την πανδημία για να αυξήσουν την κερδοφορία τους.

Συνάδελφοι

Η πείρα που έχουμε αποκτήσει πρέπει να γίνει ενεργή δράση. Η ίδια η ζωή αποδεικνύει ότι η μόνη προστασία για τη ζωή μας είναι η συσπείρωση και ο αγώνας. Είναι η διεκδίκηση με επίκεντρο τις δικές μας ανάγκες, για το μισθό, την ασφάλιση, για μέτρα υγείας και ασφάλειας, για να απαλλαγούμε από τους «σωτήρες» που μια ζωή μας σώζουν και κάθε φορά βρισκόμαστε μπροστά σε χειρότερα προβλήματα.

Παίρνουμε την υπόθεση στα χέρια μας και συνεχίζουμε τον αγώνα μας

ΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ

ΤΩΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ, ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ & ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

ΠΕΜΠΤΗ 11 ΙΟΥΝΗ 2020, στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ, στις 7 μ.μ.

“Πληρώσαμε πολλά, δε θα πληρώσουμε ξανά. Να πληρώσει κράτος και εργοδοσία”.

  • Κρατική χρηματοδότηση του Δημόσιου συστήματος Υγείας με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων. Κάλυψη όλων των αναγκών σε ΜΕΘ και Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
  • Να καταργηθούν όλες οι αντεργατικές διατάξεις στις ΠΝΠ κλπ.
  • Καμιά μείωση μισθού. Να μην μείνει κανείς εργαζόμενος χωρίς εισόδημα. Να δοθεί επίδομα ανεργίας σε όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Να καταργηθούν οι πλειστηριασμοί κύριας κατοικίας και οι κατασχέσεις.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΑΖΑΚΟΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ

ΣΥΠΑ για ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ 11-6-2020

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *