Άρθρα & Κατηγορίες
Εγγραφή στον σύλλογο
ΑΦΙΣΕΣ
VIDEO
Ακολουθήστε τον Σύλλογο
/
/
/
/
ΜΕΤΡΑ ΑΠΟΦΥΓΗΣ ΣΥΓΧΡΩΤΙΣΜΟΥ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΕΚΚΡΕΜΗ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΥΓΙΕΙΝΗΣ & ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ
Untitled
ΜΕΤΡΑ ΑΠΟΦΥΓΗΣ ΣΥΓΧΡΩΤΙΣΜΟΥ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΕΚΚΡΕΜΗ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΥΓΙΕΙΝΗΣ & ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Αθήνα 29- 5 -2020

Αρ. Πρωτ.: 128

Προς

Περιφερειάρχη Αττικής

κ. Γεώργιο Πατούλη

ΜΕΤΡΑ ΑΠΟΦΥΓΗΣ ΣΥΓΧΡΩΤΙΣΜΟΥ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΕΚΚΡΕΜΗ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΥΓΙΕΙΝΗΣ & ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Πρώτιστο μέλημά μας είναι η προστασία και προαγωγή της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων και ο σεβασμός στην ανθρώπινη ζωή γενικότερα.

Στην κατεύθυνση αυτή, λαμβάνοντας υπόψη και τα όσα αναφέρονται ρητά στο Ν.3850/ 2010 «Κύρωση του Κώδικα νόμων για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων» ζητάμε:

  1. Να μας δοθούν:

  • Οι εκτιμήσεις επαγγελματικού κινδύνου από όλους τους Ιατρούς Εργασίας που παρέχουν υπηρεσίες στην Περιφέρεια Αττικής.

  • Οι υποδείξεις και συμβουλές όλων των τεχνικών ασφαλείας, που έχουν υποβληθεί έπειτα από τις επιθεωρήσεις τους στις υπηρεσίες.

  • Απαντήσεις σε ζητήματα που έχουμε αναφερθεί σε προηγούμενα έγγραφα του Συλλόγου Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής (Σ.Υ.Π.Α) και αφορούν στην ασφαλή και υγιεινή λειτουργία των κλιματιστικών μηχανημάτων σε όλα τα κτίρια που στεγάζονται υπηρεσίες της Περιφέρειας και στα μέτρα που αυτό συνεπάγεται (συντήρηση, καθαρισμός, απολύμανση, ανακυκλοφορία κλπ).

  • Ο προγραμματισμός των επιθεωρήσεων του Ιατρού εργασίας και του τεχνικού ασφαλείας σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα.

  1. Να ληφθούν ΑΜΕΣΑ μέτρα για την τήρηση των προβλεπόμενων απαραίτητων αποστάσεων ανάμεσα σε γραφεία και συναδέλφους σε όλες τις υπηρεσίες, ως βασικό μέσο προφύλαξης και αποφυγής του συγχρωτισμού. Η κατάσταση στις Οικονομικές Υπηρεσίες στο κτήριο επί της Συγγρού 80-88 είναι χαρακτηριστική και πρέπει να αλλάξει ΑΜΕΣΑ.

Δεν μπορεί να «διεμβολίζονται» υπηρεσίες για να βρεθεί χώρος στέγασης του «στρατού» των μετακλητών και των πάσης φύσεως συμβούλων και εντεταλμένων. Δεν μπορεί να κατεβάζετε εργαζόμενους στο υπόγειο για να φτιάξετε το προσωπικό σας γυμναστήριο, ούτε να στοιβάζονται υπάλληλοι, ντουλάπες και τόνοι χαρτιού…, περιορίζοντας διαδρόμους και την ανάγκη ασφαλούς διέλευσης.

  1. Να εξασφαλιστούν οι απαραίτητες νέες θέσεις εργασίας, με τήρηση της απόστασης 1,5 μέτρου μεταξύ των θέσεων εργασίας και τρίτων στις Δ/νσεις που προσλαμβάνονται υπάλληλοι. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και το σχετικό αίτημα της Διεύθυνσης Υγειονομικού Ελέγχου & Περιβαλλοντικής Υγιεινής Π.Ε. Νοτίου Τομέα (Φαληρικός Όρμος).

  2. Δεδομένου ότι οι εργαστηριακοί έλεγχοι των εργαζομένων των ελεγκτικών υπηρεσιών και των υπηρεσιών που βρίσκονται στην «πρώτη» γραμμή για τον κορονοϊό COVID-19 είναι σε εξέλιξη, θεωρούμε απαραίτητο τον περαιτέρω προγραμματισμό λήψης δειγμάτων βιολογικού υλικού από όλους τους εργαζόμενους για την προστασία της Δημόσιας Υγείας. Και βέβαια θεωρούμε αυτονόητο τα οποιαδήποτε ευρήματα από αυτή τη διαδικασία θα γνωστοποιούνται προσωπικά στους υπαλλήλους, καθώς αποτελούν ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα και όχι σε άσχετα πρόσωπα, όπως μας καταγγέλθηκε.

  3. Να υποβληθούν στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και εμβολιασμούς όλοι οι εργαζόμενοι που εμπίπτουν στην ΚΥΑ 43726/07-06-2019 (ΦΕΚ 2208/τΒ/8-6-2019).

Κοιν/ση

  1. Αντιπεριφερειάρχες

  2. Γενικούς Διευθυντές

  3. Γιατρούς Εργασίας

  4. Τεχνικούς Ασφαλείας

  5. Παρατάξεις Περιφερειακού Συμβουλίου

Τα μέλη της Επιτροπής Υγιεινής & Ασφάλειας και το ΔΣ του ΣΥΠΑ

ΣΥΠΑ ΜΕΤΡΑ ΑΠΟΦΥΓΗΣ ΣΥΓΧΡΩΤΙΣΜΟΥ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *