Άρθρα & Κατηγορίες
Εγγραφή στον σύλλογο
ΑΦΙΣΕΣ
VIDEO
Ακολουθήστε τον Σύλλογο
/
/
/
/
ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ & ΙΔΙΩΤΙΚΩΠΟΙΗΣΗ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΩΝ
Untitled
ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ & ΙΔΙΩΤΙΚΩΠΟΙΗΣΗ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΩΝ

Αθήνα 11 – 5 -2020

Αρ. Πρωτ.: 115

Τεχνικοί Σύμβουλοι

ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ & ΙΔΙΩΤΙΚΩΠΟΙΗΣΗ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΩΝ

Πληθαίνουν οι αποφάσεις της Περιφερειακής Αρχής για την Παροχή Υπηρεσιών Τεχνικού Συμβούλου, αλλά και Συμβούλου γενικότερα.

Πρόσφατη είναι η απόφαση για την σύσταση επιτροπής διαγωνισμού επιλογής Τεχνικού Συμβούλου για τον «ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΤΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗΣ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ» προεκτιμώμενης αμοιβής 1.512.756,00 € (πλέον Φ.Π.Α. 24%).

Το ίδιο επιχειρείται και για την διαχείριση των απορριμμάτων και σε άλλα σημαντικά ζητήματα.

Εκτός από τα ερωτηματικά, που προκύπτουν από το γεγονός ότι ταυτόχρονα εξελίσσεται άλλη μία διαδικασία ανάθεσης στο Υπουργείο Υποδομών με παραπλήσιο, αν όχι ταυτόσημο, αντικείμενο και τίτλο «Επικαιροποίηση Master Plan Αντιπλημμυρικών Έργων Αττικής» και προϋπολογισμό 1.5 εκ ευρώ περίπου, σημειώνουμε τα εξής:

  • Στις τεχνικές υπηρεσίες υπάρχει επιστημονικό δυναμικό με μεγάλη εμπειρία, και δυνατότητες.

  • Οι ιδιώτες τεχνικοί σύμβουλοι προσθέτουν άλλη μία σημαντική γραφειοκρατική δουλειά που πρέπει να επωμιστεί η κάθε τεχνική υπηρεσία που τους επιβλέπει, εξαγνίζουν ειλημμένες αποφάσεις μεταξύ διοίκησης και εργολάβων και δεν έχουν καμία ευθύνη για ότι προτείνουν, ενώ την τελική υπογραφή την βάζει ο τεχνικός υπάλληλος που έχει την ευθύνη. Ο τεχνικός σύμβουλος παίρνει τα λεφτά και φεύγει…

  • Όποια εμπειρία θα μπορούσε να κερδηθεί από τους υπαλλήλους των τεχνικών υπηρεσιών σε απαιτητικά και σύνθετα ζητήματα και να μείνει παρακαταθήκη στις υπηρεσίες, κερδίζεται από τους ιδιώτες τεχνικούς συμβούλους, την οποία και παίρνουν μαζί τους….

Ο δρόμος των ιδιωτικοποιήσεων προχωράει μαζί με τις αναθέσεις σε Τεχνικούς Συμβούλους, μαζί με την συνέχιση της υποστελέχωσης και την απαξίωση του επιστημονικού δυναμικού των υπηρεσιών.

Ο δρόμος της στήριξης της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων προχωράει μαζί με ελλείψεις σε μέσα, επιμόρφωση, συλλογικές διαδικασίες και εξοπλισμό των δημοσίων υπηρεσιών. Χρειάζεται υπηρεσίες και υπαλλήλους, που θα φορτώνονται ευθύνες για να παραμένουν στο απυρόβλητο οι πραγματικοί υπεύθυνοι που σχεδιάζουν έργα μακριά από τις λαϊκές ανάγκες για υποδομές σε πόλεις και χωριά, έργα κομμένα και ραμμένα στις επιλογές στις ανάγκες στήριξης της καπιταλιστικής κερδοφορίας.

Αναδεικνύεται αδιαμφισβήτητα η επιτακτική ανάγκη για κεντρικό φορέα κατασκευών και κεντρικό σχεδιασμό στην αντιμετώπιση ζητημάτων όπως η αντιπλημμυρική προστασία, η αντισεισμική θωράκιση, η διαχείριση των απορριμμάτων κλπ, ένας σχεδιασμός που θα μπορεί να μελετά σφαιρικά και σε βάθος τα ζητήματα και θα δίνει ολοκληρωμένες λύσεις με γνώμονα το συμφέρον και τις σύγχρονες ανάγκες του λαού.

Σε αντίθεση με την πρακτική των κυβερνήσεων και των Περιφερειακών Αρχών να υποβαθμίζουν τις δημόσιες υπηρεσίες, να απαξιώνουν επιστημονικό δυναμικό και να αναθέτουν ότι μπορούν σε ιδιώτες συμβούλους διεκδικούμε:

  • Άμεσα προσλήψεις εξειδικευμένου προσωπικού.

  • Προμήθεια των απαραίτητων σύγχρονων μέσων για την αντιμετώπιση των σύνθετων προβλημάτων.

  • Ουσιαστική εκπαίδευση του προσωπικού σε σύγχρονα μέσα.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΑΖΑΚΟΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ

ΣΥΠΑ ΓΙΑ ΤΕΧΝΙΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ -ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ & ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *