Άρθρα & Κατηγορίες
Εγγραφή στον σύλλογο
ΑΦΙΣΕΣ
VIDEO
Ακολουθήστε τον Σύλλογο
/
/
/
/
15 ΑΠΡΙΛΗ: ΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΑ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
Untitled
15 ΑΠΡΙΛΗ: ΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΑ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ

Αθήνα 13- 04 -2020

Αρ. Πρωτ.: 102

15 ΑΠΡΙΛΗ: ΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

ΣΤΑ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ

Το ΔΣ του Συλλόγου μας στηρίζει την πρωτοβουλία του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας για πολύμορφες παρεμβάσεις ενημέρωσης και διεκδίκησης στους εργασιακούς χώρους των αλυσίδων σούπερ μάρκετ την Τετάρτη 15 Απρίλη.

Οι εργαζόμενοι στα σούπερ μάρκετ εργάζονται εδώ και δυο μήνες κάτω από έντονους ρυθμούς, με αυτοθυσία για να μη λείψει τίποτα από τα σπίτια μας. Εργάζονται χωρίς ρεπό, πέραν του ωραρίου τους. Πληθώρα καταγγελιών έρχονται στα σωματεία για σοβαρές ελλείψεις στα μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων, για μη χορήγηση νόμιμων αδειών, για καταστρατήγηση ωραρίων και λοιπών εργοδοτικών αυθαιρεσιών.

Οι εργαζόμενοι στα ταμεία, στα ψυγεία, στην τροφοδοσία, οι εργαζόμενοι που βρίσκονται εκτεθειμένοι στον ιό, είναι από τους πιο χαμηλόμισθους, με ελαστικές μορφές απασχόλησης…

Ενώνουμε τη φωνή μας μαζί τους και διεδικούμε:

Να γίνεται το τεστ σε όλους τους εργαζόμενους των σούπερ μάρκετ που παρουσιάζουν συμπτώματα ή είναι ύποπτα κρούσματα.

Να καλυφθούν άμεσα όλα τα κενά για κάθε πόστο, με πλήρες ωράριο και όχι με νέες απαράδεκτες εργασιακές σχέσεις λίγων ημερών, με χρονικό ορίζοντα τα τέλη Απρίλη.

Να μετατραπούν όλες οι συμβάσεις ημιαπασχόλησης σε θέσεις πλήρους απασχόλησης, με 8ωρο και 5ήμερο. Να γίνουν αορίστου όλες οι ορισμένου χρόνου συμβάσεις.

Να τηρούνται αυστηρά τα ωράρια εργασίας. Να εξασφαλίζεται ο αναγκαίος χρόνος ξεκούρασης, ως απαραίτητη προϋπόθεση για την υγεία όλων των εργαζομένων.

Να τοποθετηθούν σε όλα τα καταστήματα τζάμια προστασίας στα ταμεία.

Να υπάρχει αντισηπτικό δίπλα σε κάθε ταμείο και σε κεντρικά σημεία όλων των σούπερ μάρκετ.

Να ισχύσουν τα μέτρα καραντίνας σε όσους έχουν έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα σε όλους τους χώρους των σούπερ μάρκετ, γραφεία, καταστήματα, αποθήκες.

Να δοθεί ΤΩΡΑ έκτακτο επίδομα ανθυγιεινής εργασίας.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΑΖΑΚΟΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ

ΣΥΠΑ ΓΙΑ ΣΤΗΡΙΞΗ ΜΕΡΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *