Άρθρα & Κατηγορίες
Εγγραφή στον σύλλογο
ΑΦΙΣΕΣ
VIDEO
Ακολουθήστε τον Σύλλογο
/
/
/
/
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ
Untitled
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ

Αθήνα 6- 3 -2020

Αρ. Πρωτ.: 97

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ

ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 7 ΑΠΡΙΛΗ

ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ,

Λ. ΣΥΓΓΡΟΥ 15-17

Συνεχίζουμε να δυναμώνουμε την φωνή μας μαζί με τους μαχόμενους υγειονομικούς για την διεκδίκηση αναβαθμισμένης, δημόσιας και δωρεάν υγείας για όλο τον λαό, σύμφωνα με τις δυνατότητες της σύγχρονης επιστήμης.

Σε συνέχεια της 91/25-3-2020 ανακοίνωσης του Συλλόγου μας, για το δυνάμωμα της φωνής μας στην διεκδίκηση μέτρων προστασίας της υγείας όλων των εργαζομένων και όλου του λαού και σε αντίθεση με την «σιωπή», την «ομοψυχία» και την «ατομική ευθύνη» που θέλει να επιβάλει η κυβέρνηση και τα ΜΜΕ, συμμετέχουμε στην πανελλαδική δράση για την δημόσια υγεία, που έχει καλέσει η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ).

Όλα τα παραπάνω συνθήματα της κυβέρνησης, που αναπαράγονται με μαεστρία από τα ΜΜΕ, έχουν σαν στόχο να κρύψουν τις διαχρονικές ευθύνες αυτής και των άλλων κυβερνήσεων στην υποβάθμιση της δημόσιας και δωρεάν υγείας και προστασίας του λαού.

Την ίδια στιγμή που υποκριτικά θέλουν να χειροκροτήσουμε, όλοι στα μπαλκόνια, τους υγειονομικούς που είναι στην πρώτη γραμμή για την αντιμετώπιση της πανδημίας, τους λένε ψεύτες όταν αρθρώσουν μία λέξη για τις τραγικές συνθήκες που αντιμετωπίζουν, όχι μόνο τώρα αλλά και πριν την έξαρση του κορονοϊού. Αυτό που φταίει για την σκληρή καραντίνα που για πρώτη φορά ζούμε, είναι η πολιτική της ΕΕ και όλων των κυβερνήσεων που αντιμετωπίζουν την δημόσια υγεία και περίθαλψη σαν εμπόρευμα και όχι οι φωνές των μαχόμενων υγειονομικών.

Οι επιφανειακές κοκορομαχίες ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ για το δημόσιο σύστημα υγείας και τις ελλείψεις του, δεν μπορούν να κρύψουν τους πραγματικούς ένοχους. Οι ευθύνες όλων των κυβερνήσεων είναι τεράστιες. Η σμπαραλιασμένη έως και ανύπαρκτη Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας παντού σε όλη τη χώρα είναι δικό τους έργο. Τα μεγάλα νοσοκομεία που χρόνια τώρα λειτουργούν στα όρια ασφαλείας χωρίς το απαραίτητο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, χωρίς τα αναγκαία μέσα και υποδομές είναι δικό τους έργο.

Αν κάτι μας κρατά είναι η μάχη των εργαζομένων στα νοσοκομεία και του λαού μας που ακολουθεί τις επιστημονικές κατευθύνσεις σε σχέση με τα μέτρα προστασίας που πρέπει να παίρνει. Η κυβέρνηση όμως εξακολουθεί να βλέπει την υγεία ως κόστος και να κρατά τους υγειονομικούς χωρίς όπλα. Δε θα σιωπήσουμε μπροστά στις ελλείψεις στα νοσοκομεία, στην αισχροκέρδεια από τον ιδιωτικό τομέα υγείας που σπεύδει να θησαυρίσει πάνω στην αγωνία του κόσμου, στα μέτρα ατομικής προστασίας που λείπουν ακόμα και από τους γιατρούς. Η κυβέρνηση να μην καμαρώνει για το χρόνο που «έχει κερδίσει» από την αργή εξέλιξη ως τώρα της επιδημίας, καθώς είναι χρόνος που δεν έχει εκμεταλλευτεί για να θωρακίσει το σύστημα υγείας, την ώρα που η εξέλιξη της επιδημίας είναι μπροστά μας.

Άλλωστε η μόνη επίταξη που προβλέπεται από το κράτος, λόγω κορονοϊού, είναι αυτή των απεργών, καθώς και η πολιτική επιστράτευση!

Για την Περιφέρεια Αττικής έχουμε κάνει με ανακοινώσεις μας (90/17-3-20, 91/25-3-20, 92/25-3-2020, 94/2-4-2020) συγκεκριμένες προτάσεις προς τον Περιφερειάρχη για το πλαίσιο λειτουργίας των υπηρεσιών μας και τον σχεδιασμό των ελέγχων που μπορούν να ακολουθήσουν οι υπηρεσίες που εμπλέκονται, έτσι ώστε να συμβάλουν στην μείωση της διασποράς του κορονοϊού. Για αυτές δεν έχουμε πάρει ακόμα μία απάντηση.

Ως ΣΥΠΑ μαζί με άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις συνεχίζουμε να απαιτούμε:

  • Άμεση ενίσχυση του υγειονομικού προσωπικού με μαζικές προσλήψεις γιατρών όλων των ειδικοτήτων, με νοσηλευτικό προσωπικό.

  • Να επιταχθούν άμεσα τα χειρουργεία, οι κλίνες ΜΕΘ, τα κρεβάτια, τα διαγνωστικά και τα εργαστηριακά κέντρα των ιδιωτικών νοσοκομείων. Το ίδιο να γίνει και με τους ιδιώτες γιατρούς, που είναι επί το πλείστον έμπειροι επιστήμονες.

  • Να επιταχθούν τα αναγκαία υλικά για την υποδομή του δημόσιου συστήματος Υγείας και για τον άμεσο εφοδιασμό των υγειονομικών.

  • Να στελεχωθεί επαρκώς η υπηρεσία «Βοήθεια στο Σπίτι», οι Κοινωνικές & Υγειονομικές υπηρεσίες των ΟΤΑ.

  • Να επιταχθούν ξενοδοχεία, στα οποία θα μπορούν να διαμένουν οι υγειονομικοί των δημόσιων νοσοκομείων.

  • Μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς. Άμεσες μαζικές προσλήψεις γιατρών εργασίας και τεχνικών ασφαλείας και εντατικοί έλεγχοι από την επιθεώρηση εργασίας. Πρόσθετες Άδειες με πλήρεις αποδοχές στους εργαζόμενους με χρόνια νοσήματα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες & στις εγκυμονούσες.

  • Την κατάργηση όλων των αντεργατικών διατάξεων των ΠΝΠ. Να κηρυχτούν παράνομες όλες οι απολύσεις που έγιναν από 1η Μάρτη και οι αρνητικές μεταβολές στις συμβάσεις, στα ωράρια, στους μισθούς, στις εργασιακές σχέσεις.

  • Την αυτόματη κατάργηση με το πέρας της καραντίνας όλων των απαράδεκτων απαγορεύσεων στην συνδικαλιστική δράση, όπως το άρθρο 12 της ΠΝΠ που ανοίγει ξανά το δρόμο για επιτάξεις απεργών και κήρυξη πολιτικής επιστράτευσης σε κλάδους που διεκδικούν. Καμία ανοχή στον περιορισμό των πολιτικών και συνδικαλιστικών ελευθεριών.

  • Το Δώρο Πάσχα να δοθεί στο ακέραιο και στην ώρα του, σε όλους τους εργαζόμενους.

  • Για όσο διάστημα διαρκούν τα περιοριστικά μέτρα και η απαγόρευση, να υπάρχει απαλλαγή από τις χρεώσεις σε ρεύμα, επικοινωνία, νερό, φυσικό αέριο. Να μην υπάρχουν διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος, τηλεπικοινωνιών, νερού.

  • Αναστολή πληρωμών για τους εργαζόμενους προς Δημόσιο, τράπεζες, κατάργηση πλειστηριασμών κύριας κατοικίας και κατασχέσεων.

Με αυτά τα αιτήματα ανταποκρινόμαστε στο κάλεσμα της Ομοσπονδίας των Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ) και συμμετέχουμε στην

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ

ΤΡΙΤΗ 7 ΑΠΡΙΛΗ

ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ, Λ. ΣΥΓΓΡΟΥ 15-17

Υ.Γ. Εννοείται ότι η συμμετοχή στη δράση θα γίνει με όλα τα μέτρα προστασίας και έχει συμβολικό χαρακτήρα. Οι συνάδελφοι που θέλουν να συμμετέχουν να επικοινωνήσουν με το Δ.Σ.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΑΖΑΚΟΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ

ΣΥΠΑ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ 7.4.2020

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *