Άρθρα & Κατηγορίες
Εγγραφή στον σύλλογο
ΑΦΙΣΕΣ
VIDEO
Ακολουθήστε τον Σύλλογο
/
/
/
/
ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2020 – ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΞΑΝΑ Ο ΛΑΟΣ – ΟΡΑΤΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ
Untitled
ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2020 - ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΞΑΝΑ Ο ΛΑΟΣ - ΟΡΑΤΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ

Αθήνα 28 – 4 -2020

Αρ. Πρωτ.: 108

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2020

ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΞΑΝΑ Ο ΛΑΟΣ – ΟΡΑΤΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ

Το ταξικό της μήνυμα πιο επίκαιρο από ποτέ! Από την Πρωτομαγιά του 1886, όταν οι εργάτες του Σικάγο έχυναν το αίμα τους για το 8ωρο, η άρχουσα τάξη βρίσκεται σε έναν διαρκή «πόλεμο» ενάντια στην εργατική τάξη. Το καπιταλιστικό σύστημα σπαράσσεται από διαδοχικές οικονομικές κρίσεις, που πάντα φορτώνονται στις πλάτες των εργαζομένων για να προφυλαχτούν τα κέρδη των μεγάλων ομίλων.

Σήμερα, στο όνομα της αντιμετώπισης των συνεπειών του νέου κορονοϊού, πριν δέκα χρόνια λόγω της συσσώρευσης κρατικού χρέους…Η ελληνική Κυβέρνηση με τη στήριξη σύσσωμου του πολιτικού συστήματος, όπως και οι υπόλοιπες αστικές Κυβερνήσεις της ΕΕ, βρήκε την ευκαιρία να περάσει με ΠΝΠ όλη την αντεργατική ατζέντα των μεγάλων επιχειρήσεων, πλήττοντας τα όποια εργασιακά δικαιώματα έχουν απομείνει…

Να σκεφτούμε: Γιατί ενώ η επιστήμη και η τεχνολογία έχει κάνει θαύματα, πανίσχυρα κατά τα άλλα κράτη βρέθηκαν γυμνά, μπροστά στο δήθεν αόρατο εχθρό του νέου κορονοϊού; Γιατί ούτε και τώρα η Κυβέρνηση της ΝΔ δεν επεκτείνει τις υποδομές Δημόσιας Υγείας, δεν προχωρά στις αναγκαίες μόνιμες προσλήψεις ιατρονοσηλευτικού προσωπικού;

Εμείς λέμε ότι όλα τα αδιέξοδα προκύπτουν λόγω του ότι κριτήριο της παραγωγής είναι το κέρδος. Ελάχιστοι κεφαλαιούχοι καρπώνονται το προϊόν που παράγουν τα δισεκατομμύρια των εργαζόμενων όλου του κόσμου. Έκθεση της ΜΚΟ Oxfam διαπιστώνει ότι 2.153 δισεκατομμυριούχοι διαθέτουν πλέον περισσότερα χρήματα από ό, τι το 60% του παγκόσμιου πληθυσμού!

Βγαίνουμε στην αντεπίθεση!

Μόνο ο οργανωμένος ταξικός αγώνας μπορεί να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για δουλειά, ζωή, με δικαιώματα, με βάση την εποχή μας και τις ανάγκες μας.

Θα τιμήσουμε την εργατική Πρωτομαγιά με τα Σωματεία που θα πραγματοποιήσουν τις πρωτομαγιάτικες απεργιακές εκδηλώσεις τους σε όλες τις πόλεις της χώρας με αυστηρή τήρηση των μέτρων προστασίας της υγείας χρησιμοποιώντας γάντια και μάσκες, καθώς και διατηρώντας τις απαραίτητες αποστάσεις μεταξύ των συμμετεχόντων.

Συμβολικές εκδηλώσεις προγραμματίζονται από τα Συνδικάτα σε όλες τις πόλεις και σε μεγάλους Δήμους, όπως στην Αττική στο κέντρο της Αθήνας, σε Πειραιά, Περιστέρι, Καλλιθέα, Ηλιούπολη, Νέα Ιωνία, Ελευσίνα, Γέρακα, Λαύριο.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

 ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΑΖΑΚΟΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ

ΣΥΠΑ για ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2020

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *