Άρθρα & Κατηγορίες
Εγγραφή στον σύλλογο
ΑΦΙΣΕΣ
VIDEO
Ακολουθήστε τον Σύλλογο
/
/
/
/
Συνάντηση με Περιφερειακή Αρχή – Επίσπευση λήψης μέτρων υγιεινής και ασφάλειας στις υπηρεσίες της Αττικής
Untitled
Συνάντηση με Περιφερειακή Αρχή - Επίσπευση λήψης μέτρων υγιεινής και ασφάλειας στις υπηρεσίες της Αττικής

Αθήνα   13- 3 -2020

Αρ. Πρωτ.: 88

Συνάντηση με Περιφερειακή Αρχή

Επίσπευση λήψης μέτρων υγιεινής και ασφάλειας στις υπηρεσίες της Αττικής

Πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση αντιπροσωπείας του Διοικητικού μας Συμβουλίου και της Επιτροπής Υγιεινής και Ασφάλειας με την Περιφερειακή Αρχή, προκειμένου να συζητηθούν ζητήματα που αφορούν την λήψη μέτρων στο πλαίσιο της πρόληψης και του περιορισμού της διάδοσης του Sars-Cov-2 (κορωνοϊός).

Στην συνάντηση, στην οποία συμμετείχαν από μεριάς Περιφερειακής Αρχής ο Περιφερειάρχης, ο Εκτελεστικός Γραμματέας, αρμόδιοι Αντιπεριφερειάρχες και σύμβουλοι, ο Γιατρός Εργασίας του Κ.Τ., θέσαμε τα ζητήματα της λήψης μέτρων υγιεινής και ασφάλειας, που η επίλυσή τους εκκρεμεί, σημειώνοντας ότι η αντιμετώπιση του κορωνοϊού έφερε στην επιφάνεια χρόνια προβλήματα και ελλείψεις στη λειτουργία των υπηρεσιών, των νοσοκομείων κλπ.

Τονίζοντας πρώτα απ’ όλα την ανάγκη άμεσης θωράκισης του υγειονομικού μας συστήματος με προσλήψεις όλου του αναγκαίου υγειονομικού προσωπικού, σταθήκαμε σε ζητήματα που πρέπει να υπάρξει άμεση παρέμβαση, όπως:

-Την διαμόρφωση πλαισίου «ελάχιστης» λειτουργίας των υπηρεσιών, με θέσπιση μειωμένου ωραρίου για το κοινό.

-Την έκδοση πρόσθετων οδηγιών για την λειτουργία των Τμημάτων που πραγματοποιούν εμβολιασμούς και «ελευθεροκοινωνίες» πλοίων.

-Την εξέταση εφαρμογών απολυμάνσεων των χώρων των υπηρεσιών, αξιοποιώντας και το Τμήμα Απολυμάνσεων της Περιφέρειας και ιδιαίτερα των κεντρικών συστημάτων αερισμού και κλιματισμού.

-Την αναστολή λειτουργίας των «Υγειονομικών Επιτροπών».

-Την παράταση ισχύος των όλων των αδειών κλπ δημόσιων εγγράφων των πολιτών, που απαιτούν γνωματεύσεις και διοικητικές πράξεις των υπηρεσιών των Περιφερειών.

-Την αυτοδίκαιη παράταση σε συμβάσεις έργων, προμηθειών και υπηρεσιών.

-Την χορήγηση στους υπαλλήλους Μέσων Ατομικής Προστασίας.

-Την επίσπευση εξασφάλισης καθαριότητας σε όλες τις υπηρεσίες και την χορήγηση αντισηπτικών και απολυμαντικών.

-Την χορήγηση «ειδικής άδειας» – σε συνεργασία με τους Γιατρούς Εργασίας – σε όλους τους εργαζόμενους που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες ή έχουν άτομα στην οικογένειά τους που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες, κι όχι μόνο σε όσους λαμβάνουν επίδομα από τον ΟΠΕΚΑ, ζήτημα για το οποίο έχουν ήδη δοθεί οι ανάλογες οδηγίες από τον Περιφερειάρχη προς τους υπηρεσιακούς παράγοντες.

Από μεριάς της Περιφερειακής Αρχής αναγνωρίστηκε η σημαντική παρέμβαση Συλλόγου και Ομοσπονδίας με την στοχευμένη ανάδειξη ιδιαίτερων πλευρών στην λειτουργία των υπηρεσιών των Περιφερειών και δηλώθηκε η πρόθεσή της να προχωρήσει στην επίλυση των ζητημάτων, σε συνέχεια των Αποφάσεων που έχει ήδη εκδώσει για αναστολή εκτέλεσης συγκεκριμένων αρμοδιοτήτων (Μεταφορών, Ανάπτυξης) και των οδηγιών, που έχουν δοθεί.

Σε συνέχεια όλων των παραπάνω καλούμε τους συναδέλφους με ψυχραιμία να αντιμετωπίσουν τις εξελίξεις, να τηρούν τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και των επιστημόνων και να απευθύνονται στο Σύλλογο για κάθε ζήτημα που προκύπτει, προκειμένου να υπάρχει άμεση παρέμβασή μας.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΑΖΑΚΟΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ

ΣΥΠΑ ΓΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ 13-3-2020

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *