Άρθρα & Κατηγορίες
Εγγραφή στον σύλλογο
ΑΦΙΣΕΣ
VIDEO
Ακολουθήστε τον Σύλλογο
/
/
/
/
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΣΤΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ   ΠΕΜΠΤΗ 5 ΜΑΡΤΗ 2020 από έναρξη της βάρδιας έως τις 12.00   ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ, ώρα 9.30 στο Υπουργείο Εσωτερικών
Untitled
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΣΤΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ   ΠΕΜΠΤΗ 5 ΜΑΡΤΗ 2020 από έναρξη της βάρδιας έως τις 12.00   ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ, ώρα 9.30 στο Υπουργείο Εσωτερικών

Αθήνα 3 – 3 -2020

Αρ. Πρωτ.: 70

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΣΤΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ  ΠΕΜΠΤΗ 5 ΜΑΡΤΗ 2020

από έναρξη της βάρδιας έως τις 12.00

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ, ώρα 9.30 στο Υπουργείο Εσωτερικών

επί της Λεωφ. Βασιλίσσης Σοφίας 15

ΟΧΙ στις αντεργατικές ρυθμίσεις του Σχεδίου Νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών «Στρατηγική Αναπτυξιακή Προοπτική των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ρύθμιση ζητημάτων αρμοδιότητας Υπουργείου Εσωτερικών και άλλες διατάξεις» –  ΛΥΣΗ ΤΩΡΑ ΣΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΜΑΣ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Αυτές τις μέρες συζητιέται στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών με τίτλο «Στρατηγική Αναπτυξιακή Προοπτική των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ρύθμιση ζητημάτων αρμοδιότητας Υπουργείου Εσωτερικών και άλλες διατάξεις».

Είναι ένα νομοσχέδιο, που όπως αναλύεται και στην σχετική ανακοίνωση της ΟΣΥΑΠΕ προωθεί παραπέρα τις ιδιωτικοποιήσεις αρμοδιοτήτων και υπηρεσιών και υποβαθμίζει τις υπηρεσίες των ΟΤΑ, αφαιρεί δικαιώματα και κατακτήσεις και ταυτόχρονα στέκεται απέναντι σε χρόνια αιτήματά μας.

Στη κατεύθυνση αυτή το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας πήρε απόφαση για ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΣΤΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ την ΠΕΜΠΤΗ 5 ΜΑΡΤΗ 2020 και πραγματοποίηση συγκεντρώσεων σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα.

Απαιτούμε την απόσυρση συγκεκριμένων άρθρων, την διόρθωση άλλων και επαναφέρουμε τα αιτήματά μας για άμεση αντιμετώπιση της υποστελέχωσης των υπηρεσιών, με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού καθώς και τις παρακάτω προτάσεις για νομοθετικές ρυθμίσεις που έχουμε καταθέσει:

  • Για την άρση του καθεστώτος μεταφοράς αστικής ευθύνης στους υπαλλήλους των Τεχνικών υπηρεσιών (ρέματα, συντήρηση δρόμων κλπ) των Περιφερειών.
  • Για τα κατ’ αποκοπή έξοδα κίνησης εντός έδρας των ελεγκτικών μηχανισμών των Περιφερειών, για την αύξηση με διπλασιασμό των ημερών μετακίνησης εκτός έδρας και αναπροσαρμογή της απαράδεκτης χιλιομετρικής αποζημίωσης, στις περιπτώσεις χρήσης ΙΧ αυτοκινήτου για την εκτέλεση της υπηρεσίας.
  • Για διεύρυνση της ρύθμισης του άρθρου 167 του ν. 4483/2017 (για τις κατασκηνώσεις) για την δυνατότητα κάλυψης των εξόδων για ΚΔΑΠ & ΚΔΑΠμεΑ για τα παιδιά των εργαζομένων στις Περιφέρειες
  • Για ρύθμιση για την πληρωμή των αποζημιώσεων των εργαζομένων, που πρόσφεραν τις υπηρεσίες τους για τις ανάγκες διαχείρισης των συνεπειών από τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν την Δυτική, την Ανατολική Αττική (15η Νοεμβρίου 2017 και 23 και 24 Ιουλίου 2018) και άλλες Π.Ε. της χώρας.
  • Για άμεση προκήρυξη όλων των θέσεων ευθύνης, χωρίς περιορισμούς κλάδων και κατηγοριών. Για διαδικασίες επιλογής θέσεων ευθύνης με αντικειμενικά κριτήρια, με συμμετοχή των αιρετών στα Συμβούλια Επιλογής Προϊσταμένων.
  • Για κατάργηση των περιορισμών στην κινητικότητα.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ την ΠΕΜΠΤΗ 5 ΜΑΡΤΗ 2020,

από την έναρξη της βάρδιας έως τις 12.00

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ, ώρα 9.30 στο Υπουργείο Εσωτερικών

επί της Λεωφ. Βασιλίσσης Σοφίας 15

ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ – ΚΑΤΕΒΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΜΑΣ

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΑΖΑΚΟΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ

ΣΥΠΑ για ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΣΤΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 5-3-2020

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *