Άρθρα & Κατηγορίες
Εγγραφή στον σύλλογο
ΑΦΙΣΕΣ
VIDEO
Ακολουθήστε τον Σύλλογο
/
/
/
/
Πλαίσιο και σχεδιασμός ελέγχων που σχετίζονται με την μείωση της διασποράς του κορονοϊού και την προστασία της δημόσιας υγείας
Untitled
Πλαίσιο και σχεδιασμός ελέγχων που σχετίζονται με την μείωση της διασποράς του κορονοϊού και την προστασία της δημόσιας υγείας

Αθήνα 25 – 3 -2020

Αρ. Πρωτ.: 92

Προς

                        Περιφερειάρχη Αττικής

                   κ. Γεώργιο Πατούλη

Θέμα: Πλαίσιο και σχεδιασμός ελέγχων που σχετίζονται με την μείωση της διασποράς του κορονοϊού και την προστασία της δημόσιας υγείας.

Δεδομένου ότι οι υπηρεσίες Υγειονομικού Ελέγχου, Αγροτικής & Κτηνιατρικής Ανάπτυξης και τα Τμήματα Κοινωνικής Αλληλεγγύης ή Κοινωνικής Εργασίας και Εμπορίου των αρμοδίων Δ/νσεων οφείλουν να ασκούν επιθεωρήσεις σε επιχειρήσεις και Ιδρύματα (πχ Γηροκομεία) του πεδίου ελέγχου τους και επειδή γίνονται αρκετοί «αυτοσχεδιασμοί» που δεν συνάδουν με τις εξελίξεις θεωρούμε ότι πρέπει:

  1. Οι έλεγχοι να είναι δειγματοληπτικοί και στοχευμένοι σε ουσιαστικά ζητήματα προστασίας της δημόσιας υγείας και ιδιαίτερα σε ζητήματα που σχετίζονται με την μείωση της διασποράς του κορονοϊού και την προφύλαξη των εργαζομένων σε επιχειρήσεις, χώρους εργασίας κ.α, που λειτουργούν.

  2. Να βγει σχετικό ενημερωτικό υλικό με οδηγίες για τον περιορισμό της διασποράς του COVID-19 προς τις συγκεκριμένες επιχειρήσεις και λοιπούς χώρους (αποφυγή συγχρωτισμού, καθαρισμός, απολύμανση κλπ) και προς τους εργαζόμενους αυτών, το οποίο να μοιράζεται από τον ελεγκτικό μηχανισμό.

  3. Να βγει σχετικό ενημερωτικό υλικό με οδηγίες προς τις συγκεκριμένες επιχειρήσεις – εργασιακούς χώρους κ.λπ για την διαχείριση των απορριμμάτων τους.

  4. Οι συνάδελφοι που πραγματοποιούν ελέγχους να είναι εφοδιασμένοι με συγκεκριμένο «ερωτηματολόγιο» των κρίσιμων στοιχείων ελέγχου, προσαρμοσμένο στα σημερινά δεδομένα (ύπαρξη αντισηπτικών, συγχρωτισμός-αποστάσεις, αερισμός, μέσα προστασίας, διαχείριση απορριμμάτων κλπ), το οποίο θα πρέπει να συμπληρώνουν, με «προσυμπληρωμένα» όσο είναι εφικτό τα στοιχεία των επιχειρήσεων, των Ιδρυμάτων κλπ (είδος και Δ/νση από τα αρχεία των υπηρεσιών), δεδομένου ότι δεν είναι ορθό να αναζητούνται τώρα από τους συναδέλφους άδειες και λοιπά έγγραφα από τους υπευθύνους.

  5. Οι συνάδελφοι που πραγματοποιούν ελέγχους να είναι εφοδιασμένοι με όλα τα απαραίτητα μέσα προστασίας με ιδιαίτερη προσοχή σε όσους θα κάνουν ελέγχους σε ιδρύματα και παραγωγικές βιομηχανικές επιχειρήσεις, όπου θα πρέπει να έχουν μαζί τους εκτός από μάσκες, γάντια, ποδονάρια, αντισηπτικά διαλύματα 70ο και ολόσωμες φόρμες μιας χρήσης κλπ.

  6. Να δοθεί υπηρεσιακό αυτοκίνητο με οδηγό σε συναδέλφους που δεν διαθέτουν ΙΧ. Σε κάθε αυτοκίνητο να είναι το πολύ 2 εργαζόμενοι (με τον οδηγό) και να λαμβάνονται όλα τα μέσα απολύμανσης και προφύλαξης. Να υπάρξει σχεδιασμός εργασίας, με ευθύνη των προϊσταμένων ώστε να ελαχιστοποιηθούν οι μετακινήσεις των συναδέλφων. Δεν είναι σωστό να μετακινούνται υπάλληλοι για την εκτέλεση της υπηρεσίας με τα μέσα μαζικής μεταφοράς, ή να πηγαίνουν στην υπηρεσία τους το πρωί, από εκεί να μεταβαίνουν στα σημεία ελέγχου και κατόπιν να επανέρχονται στην υπηρεσία τους.

  7. Να υπάρξει συγκεκριμενοποίηση των επιχειρήσεων που θα ελεγχθούν ανά υπηρεσία, ώστε να αποφευχθεί ο «ταυτόχρονος» έλεγχος των ίδιων επιχειρήσεων από διαφορετικές υπηρεσίες. Τα μικτά κλιμάκια πρέπει να αποφευχθούν γιατί θα προκαλείται συγχρωτισμός κατά τον έλεγχο.

Κοιν/ση

1.Προϊσταμένους Γενικών Δ/νσεων

α.Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας

β. Αγροτικής Οικονομίας, Κτηνιατρικής & Αλιείας

γ. Βιώσιμης Ανάπτυξης και Κλιματικής Αλλαγής

2.Εκτελεστικό Γραμματέα

3.Υπουργείο Υγείας

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΑΖΑΚΟΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ

ΣΥΠΑ Πλαίσιο και σχεδιασμός ελέγχων που σχετίζονται με την μείωση της διασποράς του κορονοϊού και την προστασία της δημόσιας υγείας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *