Άρθρα & Κατηγορίες
Εγγραφή στον σύλλογο
ΑΦΙΣΕΣ
VIDEO
Ακολουθήστε τον Σύλλογο
/
/
/
/
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΥ – ΒΡΟΥΤΣΗ ΓΙΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΜΕΡΟΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΙΣ 27 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ, ΣΤΙΣ 18.30μμ
Untitled
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΥ – ΒΡΟΥΤΣΗ ΓΙΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΜΕΡΟΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΙΣ 27 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ, ΣΤΙΣ 18.30μμ

Αθήνα 24 – 2 -2020

Αρ. Πρωτ.: 59

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΥ – ΒΡΟΥΤΣΗ

ΓΙΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ

ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΜΕΡΟΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΙΣ 27 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ, ΣΤΙΣ 18.30μμ

Οι  μεγάλες απεργιακές συγκεντρώσεις  της 18ης  Φεβρουαρίου σε όλη την Ελλάδα επιβεβαίωσαν ότι οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, τα λαϊκά στρώματα και η νεολαία στέκονται απέναντι στον νέο αντιασφαλιστικό οδοστρωτήρα.

Η επίθεση της κυβέρνησης και οι συκοφαντίες ενάντια στους απεργιακούς αγώνες και τα αιτήματά μας, που εκπορεύονται κατευθείαν από το Υπ. Εργασίας δεν μπορούν να κρύψουν την αλήθεια.

Η κυβέρνηση της ΝΔ με το νομοσχέδιο Κατρούγκαλου-Βρούτση και με την αναλογιστική μελέτη που το συνοδεύει, επιβεβαιώνει:

  • Την παραπέρα μείωση των συντάξεων, η οποία στο πέρασμα του χρόνου θα μεγαλώνει. Μόνο για το 2020 οι μειώσεις στις κύριες συντάξεις θα είναι πάνω από 1δις ευρώ.
  • Την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, τα οποία για τους νέους εργαζόμενους θα φτάνουν στο 70ό έτος. Με την εφαρμογή της λογικής του «προσδόκιμου ορίου ζωής» ανοίγει ο δρόμος για την αύξηση ηλικίας συνταξιοδότησης. Ειδικά για όσους νέους εργαζόμενους μπαίνουν τώρα στην παραγωγή ή έχουν μπει τα τελευταία 5 χρόνια, η αναλογιστική μελέτη προσδιορίζει την αύξηση σε αυτά  τα όρια κλιμακωτά ως και τα 70 χρόνια !!!
  • Τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών προς όφελος των επιχειρήσεων.
  • Τη μείωση της κρατικής χρηματοδότησης που περιορίζεται στο ελάχιστο.

Τα ψέματα και οι συκοφαντίες της κυβέρνησης της ΝΔ δεν έχουν τελειωμό. Όπως δεν έχει τελειωμό ο εμπαιγμός του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ προς τους εργαζόμενους αυτής της χώρας. Εδώ και 30 χρόνια με σειρά νόμων ξήλωναν την δημόσια και κοινωνική ασφάλιση, χάρισαν δις ευρώ από τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων στις Τράπεζες και στα κοράκια της ιδιωτικής ασφάλισης. Με κορύφωση τον Νόμο Κατρούγκαλου καθιέρωσαν τους τρείς πυλώνες στην Ασφάλιση (σύστημα Πινοσέτ) και σήμερα με το νομοσχέδιο Βρούτση τον θωρακίζουν και τον ενισχύουν.

Αυτή την πολιτική θέλουν να εφαρμόσουν, γι αυτό χτυπούν και τα συνδικαλιστικά μας δικαιώματα και το δικαίωμα των εργαζομένων στην απεργία, γι αυτό και η κυβέρνηση ετοιμάζει νέο αντιδραστικό νόμο για τον περιορισμό των διαδηλώσεων.

Οι εργαζόμενοι δε θα μείνουμε με τα χέρια σταυρωμένα!

Διεκδικούμε:

  1. Κοινωνική Ασφάλιση για όλους, δημόσια, υποχρεωτική. Υγεία – Πρόνοια αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν.
  2. Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου και όλων των αντιασφαλιστικών νόμων.
  3. Κατάργηση της αύξησης των ορίων ηλικίας στα 67 έτη. Όρια ηλικίας στα 60 για τους άνδρες, 55 για τις γυναίκες, 5 χρόνια λιγότερα για τα ΒΑΕ.
  4. Επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης.
  5. Κατώτερη σύνταξη στο 80% του μισθού.
  6. Πλήρης κρατική εγγύηση όλων των συντάξεων.

ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΣΤΙΣ 27 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ, ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ, ΣΤΙΣ 18.30μμ

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΑΖΑΚΟΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ

ΣΥΠΑ ΓΙΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ 27-2-2020

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *