Άρθρα & Κατηγορίες
Εγγραφή στον σύλλογο
ΑΦΙΣΕΣ
VIDEO
Ακολουθήστε τον Σύλλογο
/
/
/
/
ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΙ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΩΝ ΕΣΤΙΩΝ – ΚΙ ΟΜΩΣ ΟΙ ΕΠΟΠΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΟ ΕΠΙΔΟΜΑ!!!
Untitled
ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΙ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΩΝ ΕΣΤΙΩΝ - ΚΙ ΟΜΩΣ ΟΙ ΕΠΟΠΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΟ ΕΠΙΔΟΜΑ!!!

Αθήνα 10 – 2 -2020

Αρ. Πρωτ.: 40

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΙ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΩΝ ΕΣΤΙΩΝ

ΚΙ ΟΜΩΣ ΟΙ ΕΠΟΠΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ

ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΟ ΕΠΙΔΟΜΑ!!!

ΕΠΟΠΤΕΣ ΛΙΟΣΙΩΝ 1.JPG

Καθημερινά οι υπάλληλοι των Δ/νσεων Υγειονομικού Ελέγχου και Περιβαλλοντικής Υγιεινής των Περιφερειών καλούνται να φέρουν σε πέρας την εξυγίανση ανθυγιεινών εστιών, επικίνδυνων εστιών μόλυνσης. Εστίες που ολοένα αυξάνονται, όσο αυξάνεται η ανέχεια και η περιθωριοποίηση συνανθρώπων μας κι όσο από την άλλη μειώνεται η ευθύνη του κράτους απέναντι σ’ αυτούς.

Πρόσφατο παράδειγμα πολυκατοικία που βρίσκεται επί της οδού Λιοσίων, δίπλα στο Δημαρχείο της Αθήνας, όπου για χρόνια είχε εγκαταλειφτεί από τους ιδιοκτήτες της και είχε γίνει εστία τοξικοεξαρτημένων ατόμων, με τη δυσωδία να κατακλύζει την περιοχή, από τα σκουπίδια που είχαν συσσωρευτεί εντός. 

Οι συναδέλφισσες Επόπτριες Δημόσιας Υγείας βρέθηκαν αντιμέτωπες με τόνους σκουπιδιών. Απαιτήθηκε η συνεχής παρέμβασή τους στο συγκεκριμένο χώρο όχι για μία, ούτε για δύο, αλλά για εφτά ημέρες (!), για να φτάσει να είναι το ακίνητο σε μια διαχειρίσιμη κατάσταση…

Τα σκουπίδια σχημάτιζαν βουνά μέσα στα διαμερίσματα, στους φωταγωγούς και στον ακάλυπτο. Η δυσοσμία από τη σήψη, τα ούρα και τα κόπρανα ήταν αφόρητη, ενώ ανάμεσα στα «ευρήματα» ήταν αρουραίοι, κατσαρίδες, χρησιμοποιημένες σύριγγες και σκουριασμένα αιχμηρά αντικείμενα!!! Οι εργάτες καθαριότητας του Δήμου απομάκρυναν συνολικά σκουπίδια ίσα με 44 φορτηγά των 3 τόνων και 2 φορτηγά των 5 τόνων! Δηλαδή μια μικρή «χωματερή» στην καρδιά της Αθήνας!

ΕΠΟΠΤΕΣ ΛΙΟΣΙΩΝ 2.JPG

Κι αυτή η περίπτωση μπορεί να θεωρηθεί από κάποιους ακραία…, το σίγουρο όμως για τις υπηρεσίες είναι ότι είναι συχνό, όπως και καθημερινή είναι η ενασχόληση με πλήθος μικρών και μεγάλων ανθυγιεινών εστιών και μολυσματικών καταστάσεων.

Κι όμως οι Επόπτες Δημόσιας Υγείας δεν παίρνουν ανθυγιεινό επίδομα!!!!

Φτάνει πια!!!

Δεν ανεχόμαστε να συνεχίζεται αυτή η κατάσταση… Η έκθεση των Εποπτών Δημόσιας Υγείας σε επαγγελματικό κίνδυνο είναι καθημερινή και μεγάλη.

Απαιτούμε εδώ και τώρα να δοθεί σε όλους τους Επόπτες Δημόσιας Υγείας επίδομα ανθυγιεινής εργασίας.

ΕΠΟΠΤΕΣ ΛΙΟΣΙΩΝ 3.JPG

Π.Α.

1.Υπουργείο Οικονομικών

α. Υπουργό

β. Υφυπουργό

  1. Υπουργό Εσωτερικών
  2. Περιφερειάρχη Αττικής
  3. ΕΝΠΕ

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΑΖΑΚΟΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ

ΣΥΠΑ ΚΙ ΟΜΩΣ ΟΙ ΕΠΟΠΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΟ ΕΠΙΔΟΜΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *