Άρθρα & Κατηγορίες
Εγγραφή στον σύλλογο
ΑΦΙΣΕΣ
VIDEO
Ακολουθήστε τον Σύλλογο
/
/
/
/
ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 25-2-2020
pexels-mohammad-danish-891059
ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 25-2-2020

Αθήνα 26/ 2 /2020

Αριθμ. Πρωτ.:89

Προς

                             Συλλόγους-μέλη μας

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 25-2-2020

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Την Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2020 συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο με παρόντα τα 11 από τα 13 μέλη και συγκεκριμένα: Βέτα Πανουτσάκου, Ανδρεαδέλλη Γιάννη, Σταμκοπούλου Νατάσα, Ζαβερδινό Άλκη, Παγωνίδη Δημήτρη, Λυριστή Μιχάλη, Τζάκο Αντώνη, Κυριακόπουλο Γιώργο, Ασημακόπουλο Ανδρέα, Παπαλεξίου Έφη και Καραθανάση Δημήτρη.

Μετά την συζήτηση λήφθηκαν μεταξύ άλλων οι παρακάτω αποφάσεις:

  1. Έγινε εκτίμηση για την απεργιακή απάντηση της 18ης Φεβρουαρίου, για την οργάνωση και τις ενημερώσεις που προηγήθηκαν. Το ΔΣ χαιρετίζει όλους τους συναδέλφους που ξεπέρασαν τις προβοκάτσιες της κυβέρνησης, την τρομοκρατία, την υπονόμευση και την απεργοσπαστική στάση της ηγεσίας της ΓΣΕΕ και του κυβερνητικού – εργοδοτικού συνδικαλισμού και συμμετείχαν στην απεργιακή κινητοποίηση. Η συμμετοχή των εργαζομένων έδειξε πως οι προβοκάτσιες της κυβέρνησης με ενορχηστρωτή το υπουργείο Εργασίας που αναφέρονταν σε «ξαφνικές-αιφνιδιαστικές για την κοινωνία απεργίες», «απεργίες εργατοπατέρων» «υποκινούμενες απεργίες» κλπ, που αναπαράγονταν ολημερίς από τα μεγάλα ΜΜΕ, έπεσαν στο κενό. Το Δ.Σ. καλεί όλα τα πρωτοβάθμια Σωματεία να συνεχίσουν τις ενημερώσεις και τον αγώνα ενάντια στις αντιασφαλιστικές ρυθμίσεις. Ο αγώνας αυτός δεν πρέπει να σταματήσει, γιατί το ασφαλιστικό αφορά το παρόν και το μέλλον της ζωής μας. Στην κατεύθυνση αυτή καλεί τους εργαζόμενους και τα Σωματεία να πάρουν μέρος στα συλλαλητήρια, που διοργανώνονται σε πολλές πόλεις αύριο Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2020.
  2. Συζήτησε για το Νομοσχέδιο με τίτλο «Στρατηγική αναπτυξιακή προοπτική των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης κλπ» του Υπουργείου Εσωτερικών και τις αντιλαϊκές και αντεργατικές διατάξεις που περιλαμβάνει και αποφάσισε όχι μόνο να καταγγείλει την ιδιωτικοποίηση αρμοδιοτήτων που προωθεί μέσα από τους Αναπτυξιακούς Οργανισμούς και την άρνηση του Υπουργείου να περιλάβει ρυθμίσεις που ζητήσαμε, αλλά και να προχωρήσει σε κινητοποιήσεις, με συγκεντρώσεις σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες, με προκήρυξη Πανελλαδικής Στάσης Εργασίας την Πέμπτη 5 Μαρτίου 2020.
  3. Εξέτασε την πορεία εφαρμογής των ΣΣΕ και των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας και θα προχωρήσει σε παρεμβάσεις σε όσες Περιφέρειες ή Π.Ε. ζητηθεί από τους πρωτοβάθμιους Συλλόγους, τους οποίους και καλεί να εντείνουν τις προσπάθειες προώθησης όλων των σχετικών ζητημάτων.
  4. Να καταγγείλει ως αντεργατική την στάση του Περιφερειάρχη Ηπείρου αναφορικά με την άρνησή του να εφαρμόσει την ισχύουσα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας καθώς και τα προβλεπόμενα για την τήρηση των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας.
  5. Να καταγγείλει την διενέργεια πειθαρχικής διαδικασίας σε συνάδελφο, που διαμαρτυρήθηκε για την υποστελέχωση Υπηρεσίας της Π.Ε. Λακωνίας και να ζητήσει από την Περιφερειακή Αρχή της Πελοποννήσου την ανάκληση της.
  6. Συζήτησε για την αναγκαιότητα καταδίκης του Σχεδίου Νόμου για τις «δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις», που όπως διέρρευσε σκοπεύει άμεσα να προωθήσει η κυβέρνηση, στοχεύοντας στον ασφυκτικό περιορισμό του δικαιώματος των διαδηλώσεων που κατοχυρώνεται ακόμα και σε όλα τα αστικά Συντάγματα (άρθρο 11 του ελληνικού Συντάγματος). Με το σχέδιο αυτό επιδιώκεται ο ευνουχισμός της πολιτικής, συνδικαλιστικής και κοινωνικής δράσης και πρέπει να απαντηθεί με την αδιαπραγμάτευτη, καθολική και μαχητική αντίδραση του λαϊκού κινήματος.
  7. Εξέτασε την πορεία των οικονομικών της Ομοσπονδίας και των εισφορών των Συλλόγων και ζητημάτων, που σχετίζονται με τα πραγματοποιούμενα έξοδα.

Θα εκδοθούν αναλυτικές ανακοινώσεις για όσα ζητήματα απαιτούνται.-

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΤΖΑΚΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

ΟΣΥΑΠΕ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΣ 25-2-2020

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *