Άρθρα & Κατηγορίες
Εγγραφή στον σύλλογο
ΑΦΙΣΕΣ
VIDEO
Ακολουθήστε τον Σύλλογο
/
/
/
/
ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 19 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2020
Untitled
ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 19 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2020

Αθήνα  24 -2-2020

Αρ. Πρωτ.: 60

Προς

                                       Όλα τα μέλη του Συλλόγου

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 19 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2020

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Το Διοικητικό Συμβούλιο στη συνεδρίαση, που πραγματοποιήθηκε την την Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2020 με παρόντα τα 19 μέλη και συγκεκριμένα: Βέτα Πανουτσάκου, Άλκη Ζαβερδινό, Κυριάκο Κοντούδη, Καζάκο Βαγγέλη, Κοκοβιάδου Σωτηρία, Αγάκου Βάντα, Παγανέλη Αριάδνη, Γιάννη Ανδρεαδέλλη, Στεβή Ειρήνη, Παναγιώτη Ντόντο, Σωτήρη Δοξακίδη, Κορκίδου Σωτηρία, Σαραντοπούλου Κάκια, Κυριακόπουλο Γιώργο, Στασινοπούλου Ιωάννα, Πνακά Χάρη, Νικολέτα Ιωακειμίδου Μπουκουβάλα Αχιλλέα και Κατούνη Κορνηλία, καθώς και παρόντων των μελών των Τοπικών Διοικουσών Φιλιάδη Φίλιππο, Κωνσταντινίδη Δημήτρη, Μπουλταδάκη Έφη και Απατσίδου Ελένη, συζήτησε για τις εξελίξεις και τα ζητήματα, που περιέχονταν στην ημερήσια διάταξη και μετά από διαλογική συζήτηση έλαβε μεταξύ άλλων, τις παρακάτω αποφάσεις: 

  1. Έγινε εκτίμηση για την απεργιακή απάντηση της 18ης Φεβρουαρίου, για την οργάνωση και τις ενημερώσεις που προηγήθηκαν. Το ΔΣ χαιρετίζει όλους τους συναδέλφους που ξεπέρασαν τις προβοκάτσιες της κυβέρνησης, την τρομοκρατία, την υπονόμευση και την απεργοσπαστική στάση της ηγεσίας της ΓΣΕΕ και του κυβερνητικού – εργοδοτικού συνδικαλισμού και συμμετείχαν στην απεργιακή κινητοποίηση. Η μαζική συμμετοχή των εργαζομένων έδειξε πως οι προβοκάτσιες της κυβέρνησης με ενορχηστρωτή το υπουργείο Εργασίας που αναφέρονταν σε «ξαφνικές-αιφνιδιαστικές για την κοινωνία απεργίες», «απεργίες εργατοπατέρων» «υποκινούμενες απεργίες» κλπ, που αναπαράγονταν ολημερίς από τα μεγάλα ΜΜΕ, έπεσαν στο κενό.
  2. Συζήτησε για την αναγκαιότητα καταδίκης του Σχεδίου Νόμου για τις «δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις», που όπως διέρρευσε σκοπεύει άμεσα να προωθήσει η κυβέρνηση, στοχεύοντας στον ασφυκτικό περιορισμό του δικαιώματος των διαδηλώσεων που κατοχυρώνεται ακόμα και σε όλα τα αστικά Συντάγματα (άρθρο 11 του ελληνικού Συντάγματος). Με το σχέδιο αυτό επιδιώκεται ο ευνουχισμός της πολιτικής, συνδικαλιστικής και κοινωνικής δράσης και πρέπει να απαντηθεί με την αδιαπραγμάτευτη, καθολική και μαχητική αντίδραση του λαϊκού κινήματος.
  3. Κατέληξε σε ψήφισμα κατά της πραγματοποίησης νόθου Συνεδρίου στη ΓΣΕΕ, παρουσία εργοδοτών, ΜΑΤ και κυβέρνησης. Η απόφαση της ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ να επιχειρήσει να στήσει στις 25 Φλεβάρη μια διαδικασία – παρωδία, διάρκειας μόλις μιας μέρας, με τη στήριξη της κυβέρνησης και της αστυνομίας, με μόνο σκοπό να στήσει μια κάλπη γεμάτη νόθους και εργοδότες, αποτελεί συνέχεια και κλιμάκωση του αντεργατικού ρόλου που έπαιξε όλα τα προηγούμενα χρόνια ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός, για τη στήριξη του κεφαλαίου και την υπονόμευση των αγώνων των εργαζομένων. Ακριβώς για να συνεχίσουν να παίζουν αυτόν το ρόλο και σήμερα, στη φάση της καπιταλιστικής ανάκαμψης που προϋποθέτει συνέχιση και ένταση της αντιλαϊκής επίθεσης, οι ίδιες δυνάμεις επιχειρούν με κάθε τρόπο να μείνουν γαντζωμένες στις καρέκλες τους, απολαμβάνοντας πολύμορφη στήριξη από τα διάφορα αστικά επιτελεία.
  4. Θα πραγματοποιήσει κινηματικά – όπως αρμόζει – τις εκδηλώσεις για την 8η Μάρτη.
  5. Εγκρίθηκαν απολογιστικά τα οικονομικά της περιόδου από 17-1-2020 έως 18-2-2020.
  6. Συζητήθηκε η διοργάνωση των πολιτιστικών επισκέψεων του επόμενου διαστήματος.
  7. Στην κοινή συνεδρίαση με την Επιτροπή Υγιεινής & Ασφάλειας των εργαζομένων, που πραγματοποιήθηκε καθορίστηκαν τα επόμενα βήματα προκειμένου να προωθηθούν πιο αποτελεσματικά όλα τα σχετικά ζητήματα.

Θα εκδοθούν αναλυτικές ανακοινώσεις για όσα ζητήματα απαιτούνται.-

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΑΖΑΚΟΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ

ΣΥΠΑ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΣ 19-2-2020

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *