Άρθρα & Κατηγορίες
Εγγραφή στον σύλλογο
ΑΦΙΣΕΣ
VIDEO
Ακολουθήστε τον Σύλλογο
/
/
/
/
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ, ΣΑΒΒΑΤΟ 14 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 12:30ΜΜ
Untitled
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ, ΣΑΒΒΑΤΟ 14 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 12:30ΜΜ

Αθήνα 13 – 12 -2019

                                    Αρ. Πρωτ.: 317

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΣΤΙΣ 14 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΣΤΙΣ 12:30 μ.μ. ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

  • ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΝΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ
  • ΕΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΦΩΝΗ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ

Συνάδελφισσες/ φοι

Κλιμακώνουμε τον αγώνα ενάντια στο αντιασφαλιστικό έκτρωμα που σκοπεύει να φέρει η κυβέρνηση. Μετά το μαζικό συλλαλητήριο στις 30/11 που ήταν η πρώτη απάντηση, σας καλούμε όλους να συμμετάσχετε μαζικά στο νέο συλλαλητήριο που διοργανώνουν συνταξιουχικές οργανώσεις, φορείς, ομοσπονδίες και συνδικάτα.

Η κυβέρνηση της ΝΔ πατώντας πάνω στο δρόμο που έστρωσαν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις (ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ) έχει κάνει ξεκάθαρες δηλώσεις των προθέσεών της. «Η ώρα της ιδιωτικής ασφάλισης έχει έρθει» αναφέρουν στελέχη της δημόσια και καθαρά. Οι εξαγγελίες για τους τρεις πυλώνες άλλωστε δεν είναι κάτι καινούργιο, διατρέχει την πολιτική των κυβερνήσεων και της ΕΕ, είναι πάγιο αίτημα του ΣΕΒ και των άλλων εργοδοτικών ενώσεων. Η αναμονή οδηγεί μόνο σε ήττα το εργατικό κίνημα. Πρέπει ακόμα πιο δυναμικά να ακουστεί η φωνή των εργαζομένων. Να μην τολμήσουν να γκρεμίσουν ακόμα και τα τελευταία απομεινάρια της κοινωνικής ασφάλισης.

Η κοινωνική ασφάλιση δεν υπήρχε πάντα. Κατακτήθηκε με αιματηρούς αγώνες από τους εργαζόμενους. Δεν μπορούμε να αποδεχτούμε την κατάργησή της. Άλλωστε η κοινωνική ασφάλιση δεν αφορά μόνο τη σύνταξη. Αφορά ένα πλέγμα προστασίας των εργαζομένων και κατά τον εργάσιμο βίο τους. Αφορά την υγεία, τα φάρμακα, τις εξετάσεις, την περίθαλψη, την μητρότητα, την προστασία από εργατικά ατυχήματα και πολλά άλλα.

Καλούμε τους συναδέλφους να πάρουν υπόψη τους το ποιος φταίει γι’ αυτή την κατάσταση. Οι κυβερνήσεις διαχρονικά υλοποιούν μια πολιτική που έχει σαν αποτέλεσμα την διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης. Οι πρόσφατες μεγάλες απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην Γαλλία για τις αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση Μακρόν στο ασφαλιστικό δείχνουν ξεκάθαρα ότι είναι συνολική πολιτική της ΕΕ, του κεφαλαίου σε κάθε χώρα, ανεξάρτητα από το πρόσημο που έχει κάθε κυβέρνηση. Ο κάθε επιχειρηματικός όμιλος στην υγεία, στην ασφάλιση και παντού έχει κριτήριο το κέρδος. Όσο αντέχει η τσέπη του κάθε εργαζόμενου θα έχει και την αντίστοιχη υγεία και σύνταξη. Αυτό είναι το «σύγχρονο και το προοδευτικό»…

Και στην Περιφέρεια, όπως και σε ολόκληρο το Δημόσιο Τομέα, αυξάνονται οι εργαζόμενοι που εργάζονται με ελαστικές σχέσεις εργασίας. Στο Ιδιωτικό Τομέα πολύ περισσότερο, οι συγγενείς οι φίλοι μας, τα παιδιά μας υφίστανται τις απαράδεκτες αυτές εργασιακές σχέσεις. Πώς αυτοί οι εργαζόμενοι λοιπόν, θα μπορέσουν να πληρώσουν κανονικά και στην ώρα του οποιοδήποτε ιδιωτικό ασφάλιστρο; Οι χιλιάδες εργαζόμενοι στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα κυριολεκτικά θα φτύνουν αίμα για να πληρώνουν το ασφάλιστρο.

Η ιδιωτική ασφάλιση μόνο κινδύνους «γεννάει» για τους εργαζόμενους. Τα παραδείγματα και διεθνώς και στην Ελλάδα δεν είναι λίγα. Τι έχουν να πουν στους ασφαλισμένους της ΑΣΠΙΣ που όχι μόνο δεν έχουν ακόμα αποζημιωθεί αλλά έχουν υποστεί και το κόστος των δικαστηρίων;

Λένε τα ταμεία «δεν έχουν φράγκο». Γιατί άλλωστε; Μα ακριβώς επειδή τα έχουν καταληστέψει. Μόνο για την περίοδο 1951-1975 οι απώλειες υπολογίζονται σε 58 δις ευρώ. 3,5 δις «χάθηκαν» στο χρηματιστήριο την περίοδο 1999-2002. Πάνω από 13 δις «έκαναν φτερά» με το τελευταίο κούρεμα. Δεκάδες δις είναι τα χρέη μεγάλων εταιριών στα ασφαλιστικά ταμεία.

Τώρα χρειάζεται να ενισχυθεί η πάλη, μακριά από συντεχνιασμούς και σκοπιμότητες, μακριά από κατηγοριοποιήσεις και την προπαγάνδα που θέλει να μας διαιρέσει ώστε να μας αφοπλίσει. Να βάλουμε στο επίκεντρο τις σύγχρονες διευρυμένες ανάγκες μας, την ουσιαστική αποκλειστικά δημόσια κοινωνική ασφάλιση, συνολικά τα δικαιώματά μας.

Δεν πρέπει να τους δώσουμε ούτε άλλο χώρο, ούτε άλλο χρόνο. Καμιά αναμονή και καμιά αυταπάτη.  Όσο αυτοί θα μιλάνε για «δικαιότερα» συστήματα τόσο ο λαός θα πρέπει να είναι πιο κουμπωμένος.

Το σχέδιο της κυβέρνησης για οριστική διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης δεν πρέπει να περάσει

Δυναμώνουμε τη φωνή μας. Δυναμώνουμε τους αγώνες μας.

Δίνουμε δυναμική συνέχεια. Συμμετέχουμε στην κινητοποίηση των συνταξιουχικών οργανώσεων, φορέων, ομοσπονδιών και Σωματείων για Δημόσια Κοινωνική Ασφάλιση με παροχές, που θα καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες εργαζομένων και συνταξιούχων κόντρα στη νέα αντιασφαλιστική επίθεση.

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΣΤΙΣ 14 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΣΤΙΣ 12:30 μ.μ. ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

 ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΑΖΑΚΟΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ

 ΣΥΠΑ ΓΙΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ 14-12-2019

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *