Άρθρα & Κατηγορίες
Εγγραφή στον σύλλογο
ΑΦΙΣΕΣ
VIDEO
Ακολουθήστε τον Σύλλογο
/
/
/
/
Ο ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ «ΚΑΡΜΑΝΙΟΛΑ» ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ 2020… ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ   ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΝ  ΤΕΤΑΡΤΗ 18 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΣΤΙΣ 18:30 ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 18:00 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΝΙΓΓΟΣ
Untitled
Ο ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ «ΚΑΡΜΑΝΙΟΛΑ» ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ 2020… ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ   ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΝ  ΤΕΤΑΡΤΗ 18 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΣΤΙΣ 18:30 ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 18:00 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΝΙΓΓΟΣ

Αθήνα  16- 12 -2019

Αρ. Πρωτ.: 319

Ο ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ «ΚΑΡΜΑΝΙΟΛΑ» ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

ΓΙΑ ΤΟ 2020… ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΝ  ΤΕΤΑΡΤΗ 18 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΣΤΙΣ 18:30 ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 18:00 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΝΙΓΓΟΣ

Συναδέλφισσες/φοι

Ένα ακόμα χτύπημα στο εισόδημα και τις ανάγκες των εργαζόμενων και του λαού επιχειρεί να δώσει η κυβέρνηση της ΝΔ με την κατάθεση του νέου προϋπολογισμού για το 2020, σε συμπλήρωση και συνέχεια της αντιλαϊκής πολιτικής προηγούμενων κυβερνήσεων.

Ο φετινός προϋπολογισμός είναι ο πρώτος που συντάσσεται σε συνθήκες ανάκαμψης μετά από 10 χρόνια κρίσης. Είναι κομμένος και ραμμένος αποκλειστικά στην ενίσχυση των αναγκών των επιχειρηματικών ομίλων, υπηρετεί τη στρατηγική της καπιταλιστικής ανάπτυξης, άρα βαθιά αντεργατικός και αντιλαϊκός, γιατί η ενίσχυση των επιχειρηματικών ομίλων και η στήριξη της ανταγωνιστικότητας, προϋποθέτουν πάμφθηνη εργατική δύναμη.

Για τα αφεντικά πλούτος και χλιδή και για τους εργάτες φόροι – ανεργία – μίζερη ζωή.

Πιο συγκεκριμένα προβλέπει:

  • Μέσα από τον προϋπολογισμό παγιώνονται και μειώνονται οι παροχές για τους ανέργους, για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, που αφορά ουσιαστικά την πρόληψη. Προβλέπονται περικοπές 4 εκατ. ευρώ, όταν ήδη οι ελλείψεις είναι τραγικές, ενώ με επιπλέον 800 εκατ. ευρώ φορολογία επιβαρύνονται τα λαϊκά στρώματα, που σηκώνουν σχεδόν το 93% των φορολογικών εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού.
  • Παράλληλα μείωση υπάρχει στις συνταξιοδοτικές δαπάνες καθώς μειώνεται κατά 192 εκατ. ευρώ το κονδύλι για κύριες και επικουρικές συντάξεις στο φόντο του “νέου Ασφαλιστικού” που θα λειτουργεί με όρους ατομικής ευθύνης και ρίσκου.
  • Επίσης μειώσεις κατά 173 εκατ. προβλέπονται ακόμα και για τα επιδόματα των αναπήρων.
  • Στον αντίποδα οι πρόσθετες “αναπτυξιακές” φοροελαφρύνσεις στο κεφάλαιο καταγράφονται στα 616 εκατ. ευρώ.
  • Η εισφοροελάφρυνση από τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών φτάνει τα 123 εκατομμύρια ευρώ.
  • Η συνολική “απλοχεριά” προς τους επιχειρηματικούς ομίλους από κρατικά και ευρωπαϊκά κονδύλια για τη στήριξη των επενδύσεών τους, δίνεται με επιπλέον 6 δισ. ευρώ.

Προβλέπεται μεταξύ άλλων:

  • Περαιτέρω μείωση του συντελεστή φορολογίας επιχειρήσεων από το 28% σε 24%. Επίσης, μείωση του φόρου επί των μερισμάτων στους μετόχους των επιχειρήσεων στο 5% από 10%.
  • Για τους τραπεζικούς ομίλους προωθούνται απαλλαγές στις εταιρείες που θα αγοράσουν τα “κόκκινα” δάνεια και πολλές άλλες φοροαπαλλαγές.

Μπορούμε να τους σταματήσουμε με τον αγώνα μας, μπορούμε να τους δείξουμε ότι δεν αδιαφορούμε στην προοπτική μίας ζωής που θα ανταποκρίνεται στις σύγχρονες δυνατότητες της κοινωνίας και της επιστήμης.

Μην τους αφήσουμε να νομίζουν ότι συναινούμε. Δίνουμε μαζική, μαχητική απάντηση, διεκδικώντας αιτήματα που καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες μας.

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ

ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ «ΚΑΡΜΑΝΙΟΛΑ»

 ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 18 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΣΤΙΣ 18.30 ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΑΖΑΚΟΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ

ΣΥΠΑ ΓΙΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ 18-12-2019 ΓΙΑ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *