Άρθρα & Κατηγορίες
Εγγραφή στον σύλλογο
ΑΦΙΣΕΣ
VIDEO
Ακολουθήστε τον Σύλλογο
/
/
/
/
ΟΤΑΝ Ο ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ-ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ ΣΥΝΑΝΤΙΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ…
Untitled
ΟΤΑΝ Ο ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ-ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ ΣΥΝΑΝΤΙΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ…

…ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΠΙΟ ΜΑΖΙΚΑ, ΠΙΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΑΠΑΝΤΑΝΕ ΣΤΗΝ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΤΙΣ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΕΣ

Αθήνα 14 – 11 -2019

                                     Αρ. Πρωτ.: 303

 

Όταν ο κυβερνητικός – εργοδοτικός συνδικαλισμός συναντιέται με την εργοδοσία κι οι δυο βγάζουν ένα πλήθος ανακοινώσεων με κοινά σημεία, κοινές αναφορές, κοινές διαπιστώσεις.

Αποκαλύπτονται οι κοινές τους στοχεύσεις: Να χτυπηθεί το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, να συκοφαντηθούν οι πρωτοπόροι αγωνιστές και τα αιτήματα που διατυπώνουν τα Σωματεία, να αποδυναμωθούν οι συλλογικές διαδικασίες και οι αγωνιστικές διαθέσεις των εργαζομένων.

Και οι δυο, Περιφερειακή Αρχή/ΝΔ και Αγωνιστική Συνεργασία/ΠΑΣΚΕ κατηγορούν την πλειοψηφία του Δ.Σ. Συλλόγου για απαίτηση «συνδιοίκησης»!!!, με αφορμή την απαίτηση για πραγματοποίηση όλων των τυχόν «μετακινήσεων» με αντικειμενικά κριτήρια και διαφανείς διαδικασίες για όλους τους εργαζομένους, που θα σέβονται την εργασιακή αξιοπρέπεια των υπαλλήλων, θα γίνονται σε εθελοντική βάση, με «πρόσκληση ενδιαφέροντος» από την Διοίκηση για την κάλυψη συγκεκριμένων κενών θέσεων στις Διευθύνσεις, ώστε να υποβάλουν οι συνάδελφοι τα αιτήματά τους για τις συγκεκριμένες θέσεις και με εφαρμογή της παραγ. 5 του άρθρου 219 του ν 4555/2018.

Κρύβουν ότι τους βολεύει να τακτοποιούν τους ημέτερους όπου επιθυμούν, να συντηρούν τους μηχανισμούς τους σε συγκεκριμένες Διευθύνσεις, να συνεχίσουν την αδιαφάνεια στις αναθέσεις σε θέσεις ευθύνης, χωρίς «κρίσεις» σε συγκεκριμένες θέσεις Γενικών Διευθυντών και προϊσταμένων. Η μεν βαφτίζει «συμβούλους» και νέες θέσεις εργασίας όλους τους «παρατρεχάμενους» που έχει πάρει (κανείς δεν ξέρει πόσοι ακριβώς είναι, πως έχουν προσληφθεί ή πώς πληρώνονται), οι δε κάνουν πως δεν βλέπουν…

«Το ένα χέρι νίβει τ’ άλλο και τα δυο…» μια Περιφέρεια των ιδιωτικοποιήσεων και της ανταποδοτικότητας. Γι αυτό ο μεν δηλώνει ότι δεν χρειάζονται τα δημόσια ΚΤΕΟ και οι δε χειροκροτούν και δηλώνουν ότι μπορεί και να μην τα κλείσει ο Περιφερειάρχης αφού κατάλαβε ότι αποδίδουν…, δηλαδή ότι δεν «κινδυνεύουν» οι υπηρεσίες που αποδίδουν!!!

Με συκοφαντίες και απαράδεκτους υβριστικούς χαρακτηρισμούς και οι δυο επιτίθενται στο προεδρείο του Συλλόγου και ιδιαίτερα στη πρόεδρο.  Και οι δυο, υπηρετώντας την κυβερνητική πολιτική που επιτίθεται στη συνδικαλιστική δράση και τα συνδικαλιστικά δικαιώματα κάνουν λόγο για «απόντες από τη δουλειά», για την πρόεδρο «που ούτως ή αλλιώς δεν είχε πατήσει ποτέ στη δουλειά» και άλλα παρόμοια… προσπερνώντας σκόπιμα αυτά που ξέρουν κι οι πέτρες και για το ποιοι δουλεύουν και ποιοι όχι, και για το ποιοι χρόνια τώρα «δουλεύουν τον κόσμο» και για το ποιοι δικαιούνται συνδικαλιστικές άδειες και για τους αγώνες των εργαζομένων που οδήγησαν σε κατακτήσεις δικαιωμάτων, προσπερνώντας αυτά που μόνο οι άσχετοι και οι πολιτικάντηδες της αστικής τάξης κάνουν πως δεν ξέρουν.

Όσο κι αν είναι πρωτοφανές να επιτίθενται μόνιμα στη πρόεδρο του ΣΥΠΑ, που είναι και πρόεδρος της ΟΣΥΑΠΕ και μέλος της ΕΕ της ΑΔΕΔΥ, το σίγουρο είναι πως σκόπιμα κάνουν πως δεν το ξέρουν. Τους βολεύει, όπως βολεύει κυβερνήσεις και εργοδοσία, το Διοικητικό Συμβούλιο  και η πρόεδρος να μην μπορούν να ασκήσουν τα συνδικαλιστικά τους καθήκοντα, να μην μπορούν να βρίσκονται κοντά στους εργαζόμενους, να δρουν, να οργανώνουν, να παρεμβαίνουν…, τους βολεύει να μετατρέπονται τα Σωματεία σε «σφραγίδες».

Σαν δυο σταγόνες νερό…

Η Περιφερειακή Αρχή/ΝΔ κατηγορεί το Δ.Σ. του Συλλόγου ότι «επιλέγει να αναγάγει σε ζητήματα αιχμής ξένα για τους εργαζόμενους θέματα, όπως η ανανέωση της ελληνοαμερικανικής αμυντικής συνεργασίας» και η Αγωνιστική Συνεργασία/ΠΑΣΚΕ γράφει για «ιδεολογικό παραλήρημα, για επιχειρηματικούς ομίλους που θέλουν να αυξήσουν την κερδοφορία….. για δολοφονικά σχέδια της χώρας μας κλπ»!!!

Συνάδελφοι,

Και στο τελευταίο Δ. Σ., όπου συζητήσαμε για τις αυθαίρετες μετακινήσεις, οι εκλεγμένοι της Αγωνιστικής Συνεργασίας/ΠΑΣΚΕ δεν βρήκαν λόγια…, δεν είπαν μια λέξη για να καταδικάσουν την επίθεση και τις επιλογές της Περιφερειακής Αρχής, όπως και σε καμιά τους ανακοίνωση δεν έγραψαν μια αράδα για αυτά.

Συγχρονίζονται με την Περιφερειακή Αρχή, λειτουργώντας ως «δούρειος ίππος» απέναντι στα συμφέροντα των εργαζομένων. Μάλιστα στο τελευταίο Δ.Σ. έριξαν το φταίξιμο των αυθαίρετων «μετακινήσεων» στο Σύλλογο, ανέφεραν ότι αφήσαμε ακάλυπτους τους συναδέλφους για να κάνουμε μικροπολιτική!!! και ότι δήθεν θα είχε λυθεί το ζήτημα εάν είχαμε ζητήσει συνάντηση με τον Περιφερειάρχη!!!

Τη στιγμή που οι ίδιοι οι συνάδελφοι συμφωνούν με την αντίδραση του Συλλόγου και ζητούν περαιτέρω κινητοποίηση, βγάζουν λάδι την Περιφερειακή Αρχή που αντί να ορίσει συνάντηση με το Δ.Σ. του Συλλόγου και να δώσει απαντήσεις σε όλα τα αιτήματα που έχουμε καταθέσει, βγάζει δελτία τύπου με συκοφαντίες και απαράδεκτους χαρακτηρισμούς.

Οι εργαζόμενοι στη Περιφέρεια Αττικής αλλά και γενικότερα σε όλες τις Περιφέρειες έχουν γυρίσει την πλάτη στις παρατάξεις του κυβερνητικού συνδικαλισμού.

Η πρόσφατη μαζικότατη Γενική Συνέλευση έστειλε σαφές μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις. Οι αποφάσεις της έδωσαν απάντηση στα κατάπτυστα δελτία τύπου της Περιφερειακής Αρχής που μιλάνε για «αποφάσεις μειοψηφιών», για «βολεμένους» συνδικαλιστές», για «συνδικαλιστικές μειοψηφίες που ενδιαφέρονται μόνο για την προσωπική τους εξυπηρέτηση», για «αυθαίρετες αποφάσεις και ντροπιαστική συμπεριφορά των μονίμως απόντων από τη δουλειά και τα καθήκοντά τους» κλπ.

Κατανοούμε ότι αποτελεί πολιτική επιλογή της Περιφερειακή Αρχής η εφαρμογή της κυβερνητικής πολιτικής περιορισμού της συνδικαλιστικής δράσης, το χτύπημα των Σωματείων.

Ούτε μας προκαλούν εντύπωση τα Μέσα Ενημέρωσης, που σαν έτοιμα από καιρό αναπαράγουν πάραυτα τα σχετικά Δελτία Τύπου της Περιφερειακής Αρχής, την προπαγάνδα του κοινωνικού αυτοματισμού, ότι δήθεν οι λίγοι ταλαιπωρούν τους πολλούς, στρώνουν το έδαφος των κυβερνητικών σχεδιασμών, για παραπέρα περιστολή των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων, περιορισμού των διαδηλώσεων και γενικά των λαϊκών ελευθεριών.

Λες και η έγνοια τους είναι τα συμφέροντα των πολλών…

Θέλουν να φιμώσουν κάθε αντίλογο. Κυβέρνηση – Περιφερειακή Αρχή – αστικά ΜΜΕ μεταφέρουν τη φωνή των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων που ζητούν κλιμάκωση της αντιλαϊκής πολιτικής χωρίς διαμαρτυρίες, απρόσκοπτη αναπαραγωγή των κερδών τους… Φοβούνται ότι η ανάπτυξή τους, που φέρνει κέρδη για τους λίγους και ζημιά για τους πολλούς, θα ξεσηκώσει λαϊκές αντιδράσεις. Γι αυτό και παίρνουν τα μέτρα τους από τώρα απέναντι στα Σωματεία, που είναι η μοναδική διέξοδος των εργαζομένων για την οργάνωση του αγώνα σε ταξική κατεύθυνση.

Όλοι μας, εργαζόμενοι και εκλεγμένοι συνδικαλιστές, με το μερίδιο της ευθύνης που μας αναλογεί, κρινόμαστε από τη στάση που κρατάμε απέναντι σε όλα αυτά.

          Το Δ.Σ. του Συλλόγου απαντάει με δυνάμωμα του αγώνα για δουλειά, ζωή με δικαιώματα. Καλεί όλους τους συναδέλφους να συνεχίσουν να συμμετέχουν πιο μαζικά στις συλλογικές διαδικασίες, να εφαρμόζουν τις αποφάσεις του Συλλόγου, να συνεχίσουν να γυρνούν την πλάτη στον κυβερνητικό – εργοδοτικό συνδικαλισμό, να απομονώνουν τους ανθρώπους της Διοίκησης, που λειτουργούν για λογαριασμό της μέσα στο Σύλλογο, απέναντι στα συμφέροντα της μεγάλης πλειοψηφίας των εργαζομένων στην Περιφέρεια.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΑΖΑΚΟΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ

 

303-ΣΥΠΑ ΟΤΑΝ Ο ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ-ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ ΣΥΝΑΝΤΙΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *