Άρθρα & Κατηγορίες
Εγγραφή στον σύλλογο
ΑΦΙΣΕΣ
VIDEO
Ακολουθήστε τον Σύλλογο
/
/
/
/
ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ & ΤΙΣ ΨΗΦΟΦΟΡΙΕΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ 30-10-2019
Untitled
ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ & ΤΙΣ ΨΗΦΟΦΟΡΙΕΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ 30-10-2019

                                            Αθήνα  5- 11 -2019

                                      Αρ. Πρωτ.: 284

ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ & ΤΙΣ ΨΗΦΟΦΟΡΙΕΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ 30-10-2019

Συνάδελφοι

Εκτός από τον Διοικητικό Απολογισμό και το Πρόγραμμα Δράσης, που υπερψηφίστηκαν και την ενημέρωση για τις εξελίξεις στην Κοινωνική Ασφάλιση, που αγκαλιάστηκε με μεγάλο ενδιαφέρον από τους συναδέλφους, στην Γενική Συνέλευση τέθηκε ως θέμα και η διαγραφή από το Σύλλογο δύο μελών, σύμφωνα με το άρθρο 8 του καταστατικού.

Μετά την σχετική εισήγηση του Διοικητικού Συμβουλίου, την οποία και σας επισυνάπτουμε, ακολούθησε μυστική ψηφοφορία, με δύο εφορευτικές επιτροπές, αντίστοιχα για κάθε μέλος.

Τα αποτελέσματα των ψηφοφοριών έχουν ως εξής:

Ψηφοφορία για διαγραφή Ανδρέα Νταλιάνη

Υπέρ της διαγραφής (ΝΑΙ) ……..179

Κατά της διαγραφής (ΟΧΙ) ………120

Λευκά………………………………………92

Άκυρα……………………………………….3

Ψηφοφορία για διαγραφή Ανδρέα Κονιδάρη

Υπέρ της διαγραφής (ΝΑΙ) ……..156

Κατά της διαγραφής (ΟΧΙ) ………128

Λευκά…………………………………….102

Άκυρα……………………………………….4

Από τα παραπάνω αποτελέσματα και σύμφωνα με το καταστατικό του Συλλόγου μας, προκύπτει ότι οι προτάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου για διαγραφή των συγκεκριμένων μελών υπερψηφίστηκαν μεν, αλλά δεν παράγουν αποτελέσματα, γιατί δεν συγκέντρωσαν την απόλυτη πλειοψηφία των παρόντων μελών (ψηφισάντων).

Το Διοικητικό Συμβούλιο ανεξάρτητα του αποτελέσματος θεωρεί ότι έκανε το «χρέος» του στη κατεύθυνση μείωσης και απομόνωσης υπαρκτών προβλημάτων αντισυναδελφικής συμπεριφοράς.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΑΖΑΚΟΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ

 

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ 30-10-2019

ΓΙΑ ΔΙΑΓΡΑΦΗ 2 ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ (Α. ΝΤΑΛΙΑΝΗ – Α. ΚΟΝΙΔΑΡΗ)

Συνάδελφοι,

Όλοι εμείς που είμαστε μέλη του ΣΥΠΑ, έχουμε συμφωνήσει με το καταστατικό του, συμφωνία, που αποτελεί βασική και αναγκαία προϋπόθεση για να γίνει ένας εργαζόμενος στην Περιφέρεια Αττικής μέλος του Συλλόγου.

Στο άρθρο 2 του καταστατικού ο υπ’ αριθμ. ένας αναφερόμενος σκοπός του Συλλόγου μας είναι : «Η συνένωση όλων των εργαζομένων στην Περιφέρεια Αττικής σε μία ενωτική, μαζική συνδικαλιστική οργάνωση, για την διαφύλαξη και προαγωγή των εργασιακών, οικονομικών, ασφαλιστικών, κοινωνικών και συνδικαλιστικών συμφερόντων τους.».

Η συνένωση των εργαζομένων δεν είναι θεωρητικό ζήτημα, βασίζεται στην  καθημερινή στάση και συμπεριφορά του κάθε εργαζόμενου, βασίζεται στην αποφασιστική υλοποίηση των αποφάσεων του Σωματείου, στην αλληλεγγύη και συναδελφική συμπεριφορά και στάση.

Η προσπάθεια διάσπασης των εργαζομένων, απαξίωσης συνδικαλιστικών οργάνων και Σωματείων, χτυπήματος της συλλογικής δράσης, ενίσχυσης της  λογικής της «μονάδας» και της ατομικής παρέμβασης, ενίσχυσης του «βολέματος» είναι μόνιμη και συνεχής από κυβερνήσεις, Περιφερειάρχες, Δημάρχους και εργοδοσία. Η προσπάθεια αυτή όμως δυστυχώς ενισχύεται και από ορισμένα υπηρεσιακά στελέχη, που προσπαθώντας να είναι «αρεστοί» λένε με ευκολία οκ προς τα πάνω και χρησιμοποιούν τον αυταρχισμό και το «βούρδουλα» προς τα κάτω.

Να θυμίσουμε ότι η ικανότητα διαχείρισης κρίσεων και ελέγχου του προσωπικού αποτελούν βασικά κριτήρια στην αντιδραστική αξιολόγηση του Βερναρδάκη, για τους προϊσταμένους.

Το αντεργατικό πλαίσιο λειτουργίας των υπηρεσιών με την υποστελέχωση που συνεχώς μεγαλώνει, δημιουργεί τη βάση στην οποία ο καθένας μας καλείται να προσφέρει τις υπηρεσίες του και να σταθεί ως συνάδελφος. Είναι κρίσιμο λοιπόν ζήτημα να ενισχύσουμε την συναδελφικότητα και να σφυρηλατήσουμε την ενότητα που χρειαζόμαστε για να μπορούμε να αγωνιζόμαστε και να διεκδικούμε για τα δικά μας αιτήματα, για τα δικαιώματά μας.

Υπενθυμίζουμε ότι είναι η δεύτερη φορά, που καλείται Γενική Συνέλευση του ΣΥΠΑ να προχωρήσει σε διαγραφές μελών.

Η πρώτη φορά ήταν όταν αποφάσισε να διαγράψει 3 Γενικούς Διευθυντές (Ρόδη, Φούρλαρη, Λαμπρογιώργου), που είχαν δώσει ποσοστά κατανομής των υπαλλήλων των υπηρεσιών, που προΐσταντο σε εφαρμογή του νόμου της αξιολόγησης του Μητσοτάκη.

Στη σημερινή μας Γενική Συνέλευση το Δ.Σ. εισηγείται την διαγραφή δύο συναδέλφων από το Σύλλογο για αντισυναδελφική συμπεριφορά, δύο συναδέλφων που βρίσκονται σε θέσεις ευθύνης, σε θέσεις προϊσταμένων Δ/νσης.

Πρέπει να σημειώσουμε τα εξής:

-Θα προτιμούσαμε να έχουν «συμμορφωθεί» οι 2 συνάδελφοί μας και να μην έχουμε φτάσει στη σημερινή διαδικασία. Όμως όχι μόνο δεν «συμμορφώθηκαν» αλλά ούτε προσήλθαν στην πρόσκληση του Δ.Σ. στη συνεδρίαση της 21ης Οκτώβρη 2019 στα γραφεία του Συλλόγου για να εκθέσουν τις απόψεις τους για εξέταση της στάσης τους αναφορικά με την ιδιότητα του μέλους του Συλλόγου σύμφωνα με το άρθρο 8 του καταστατικού του ΣΥΠΑ όπου αναφέρεται ότι διαγράφεται «κάθε μέλος, που έχει αποδειχθεί ότι ενεργεί ενάντια στους σκοπούς του Σωματείου, στις αποφάσεις των Γ.Σ. και των οργάνων Διοίκησης ή εμποδίζει την πραγματοποίηση των αποφάσεών τους και γενικά, με την στάση και συμπεριφορά του, εκθέτει το κύρος και την φήμη του Συλλόγου».

Ο συνάδελφος Ανδρέας Νταλιάνης δεν προσήλθε, ούτε απάντησε στην πρόσκληση του Δ.Σ.

Ο συνάδελφος Ανδρέας Κονιδάρης δεν προσήλθε και έστειλε το εξής ηλεκτρονικό μήνυμα, όπου αναφέρει «ότι δεν αρμόζει να συμμετέχει σε οποιαδήποτε συζήτηση»!!!

Αναφέρουμε επίσης ότι οι εισηγήσεις για διαγραφή των 2 συναδέλφων λήφθηκαν στο Δ.Σ. κατά πλειοψηφία.

-Πρέπει να πούμε επίσης ότι συμμεριζόμαστε τον προβληματισμό συναδέλφων κατά πόσο η διαγραφή των συγκεκριμένων συναδέλφων θα οδηγήσει στη «συμμόρφωσή» τους και θα αντιμετωπίσει την κατάσταση, που επικρατεί στις υπηρεσίες τους. Μακάρι να γινόταν, μακάρι να γίνει. Όμως δεν μπορούμε να καθόμαστε με σταυρωμένα τα χέρια, να μην καταδικάζουμε συγκεκριμένες πρακτικές, να θεωρούμε ότι μπορούμε να είμαστε όλοι μέλη στο Σωματείο, κι ας λειτουργούμε αντισυναδελφικά.

Εξάλλου το άρθρο 8 του καταστατικού δίνει το δικαίωμα στο μέλος, που «διαγράφηκε» ύστερα από την διαδικασία που αναφέρθηκε, να ξαναεγγραφεί υποβάλλοντας νέα αίτηση στο Διοικητικό Συμβούλιο και να αποφασίσει βέβαια γι αυτό η Γενική Συνέλευση.

–  Στο ερώτημα, που τίθεται εάν είναι οι μόνοι με αντισυναδελφική συμπεριφορά, θα  απαντήσουμε: δυστυχώς όχι.

Αυτό όμως δεν μπορεί να αποτελεί άλλοθι για κανέναν. Εξάλλου η διαδικασία διαγραφής ενός μέλους – είτε προσωρινής, είτε οριστικής – πρέπει να λειτουργήσει διαπαιδαγωγικά για όλους. Και για τους κατέχοντες θέσεις ευθύνης και για τους μη κατέχοντες συναδέλφους, που πρέπει να ξεφοβηθούν και να στηριχτούν στο Σωματείο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στις περιοδείες των τελευταίων ημερών, που ενημερώναμε τους συναδέλφους για την Γενική Συνέλευση και τα τεκταινόμενα, «άνοιγαν» στόματα και μας καταγγέλλονταν διάφορα…

Όπως ότι Δ/ντρια απείλησε συνάδελφο ότι εάν μετείχε στην περσινή Γενική Συνέλευση θα το λάμβανε υπόψη της στην αξιολόγηση, που θα της έκανε…

Καταλαβαίνετε τι εννοούσε…

Ή το άλλο περιστατικό, που μας καταγγέλθηκε, και πάλι για την αξιολόγηση…

Δ/ντρια μοίρασε χαρτάκια με το παρακάτω απαράδεκτο, αυθαίρετο, αντισυναδελφικό και γεμάτο σκοπιμότητες ερώτημα:

2019

Τονίζουμε λοιπόν και με αφορμή τη σημερινή διαδικασία ότι δεν είναι δυνατόν να τα μαθαίνει αυτά το Σωματείο με καθυστέρηση χρόνων, δεν είναι δυνατόν να τα κρατάμε για τον εαυτό μας και να μην απαιτούμε να καταγγελθούν και να καταδικαστούν από το Σωματείο μας.

Θέλουμε Σωματείο δυνατό, θέλουμε υπηρεσίες που να στηρίζονται στην προσφορά και την συναδελφικότητα κι όχι στο φόβο, τον αυταρχισμό και την τρομοκρατία.

Θέλουμε να μειωθούν και να απομονωθούν φαινόμενα αντισυναδελφικής συμπεριφοράς.

Θέλουμε η ενότητα να έχει τα συναδελφικά, εργατικά, ταξικά χαρακτηριστικά, που απαιτούνται για να προχωρήσουμε το δρόμο του αγώνα και της διεκδίκησης.

Για την πρόταση διαγραφής του συναδέλφου Ανδρέα Νταλιάνη.

Πολλά αντισυναδελφικά περιστατικά θα μπορούσαμε να αναφέρουμε για τον Ανδρέα Νταλιάνη, Προϊστάμενο της Δ/νσης Υγειονομικού Ελέγχου & Περιβαλλοντικής Υγιεινής Β.Τ Αθήνας, επικεντρωνόμαστε στα παρακάτω:

  • Στις 14-6-2017 μεσούσης της αποχής από τις διαδικασίες της αξιολόγησης έστειλε έγγραφο «εντέλλεσθε» προς τους υπαλλήλους της υπηρεσίας, κάνοντας μνεία διατάξεων του Πειθαρχικού Δικαίου τους «να ενημερώσουν ατομικά, αυθημερόν εγγράφως και ενυπόγραφα την υπηρεσία… (για κάθε) ενέργεια»!!! (έγγραφο 1)

Την ενέργειά του αυτή το Δ.Σ. καταδίκασε με την υπ’ αριθ. 129/16-6-2017 ανακοίνωσή του με τίτλο «Η ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΔΕΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΟΥΤΕ ΔΙΩΚΕΤΑΙ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΑ» (έγγραφο 2).

  • Την παραπάνω ανακοίνωση του Συλλόγου την ακολούθησαν ηλεκτρονικά μηνύματα απειλών για μηνύσεις, ότι θα απευθυνθεί στον εισαγγελέα, για άστοχες, αναληθείς και σκόπιμες ενέργειες εις βάρος του.

Ταυτόχρονα με ανακοίνωσή του, που απέστειλε σε όλους τους συναδέλφους αναφέρεται σε «κατ΄ εξακολούθηση ψεύδη που προσπαθούν να δημιουργήσουν εντυπώσεις», σε «αποφάσεις κάποιων συνδικαλιστών, οι οποίοι συμμετέχουν στις συνεδριάσεις του Δ.Σ. μόνο και μόνο για να δικαιολογήσουν την απουσία τους από την Υπηρεσία», σε «αποφάσεις κάποιων συνδικαλιστών ΒΑΤΡΑΧΩΝ, οι οποίοι (βάτραχοι) όταν βλέπουν να αδειάζει το νερό της δεξαμενής τους … πηδάνε στην άλλη που …. κρατάει ακόμα νερό!!!!», σε «ιδιοτελείς σκοπούς», σε «ανακοινώσεις του Σ.Υ.Π.Α, που γίνονται ύστερα από αποφάσεις κάποιων συνδικαλιστών, οι οποίοι, ως υπάλληλοι της αυλής των ανακτόρων, ικανοποιούν πλήρως το ρόλο τους, δηλαδή κρατάνε καλά … την τσάντα της βασίλισσας» και άλλους υβριστικούς χαρακτηρισμούς (έγγραφο 3).

  • Στις 15-3-2019 έβαλε test στους υπαλλήλους του Τμήματος Υγειονομικού Ελέγχους και ζήτησε «προσωπική, έντυπη και ενυπόγραφη απάντηση» από τον κάθε συνάδελφο !!! (έγγραφο 4).

Όταν απαίτησαν οι συνάδελφοι του Τμήματος να ανακαλέσει και να το πάρει πίσω είπε «δεν ανακαλώ, κι όποιος δεν το φέρει θα δει τι θα πάθει…»!!!

  • Την φράση αυτή «θα δεις τι θα πάθεις…» την επαναλαμβάνει με κάθε ευκαιρία… Αρκεί να πούμε ότι αυτονόητα ζητήματα όπως η χορήγηση της κανονικής άδειας ή η εφαρμογή της Συλλογικής Σύμβασης είναι ζητούμενα κι ότι οι εντάσεις και οι διαπληκτισμοί στην υπηρεσία είναι σχεδόν καθημερινό φαινόμενο.
  • Στις 18-7-2019 συνάδελφος της συγκεκριμένης Δ/νσης, με σοβαρά προβλήματα υγείας απέστειλε εμπιστευτική αναφορά για την απαράδεκτη συμπεριφορά που υφίσταται όλα τα χρόνια, που υπηρετεί στη συγκεκριμένη Δ/νση.

Είναι χαρακτηριστικά της κατάστασης αυτά, αυτά που αναφέρει: «Για τα αυτονόητα που με αφορούν ως υπάλληλο, όπως παρουσίες, άδειες απαιτούνται διεκδικήσεις, έντονοι διάλογοι και η επίλυση γίνεται πάντοτε με τρόπο «τραυματικό». Η δυσλειτουργία αυτή έχει μεγάλη χρονική διάρκεια, σχεδόν από την ανάληψη καθηκόντων του Προϊστάμενου της Διεύθυνσης, γεγονός που έχει εξαντλήσει  τα αποθέματα της υπομονής και της αντοχής μου με κόστος της υγείας μου. Τα δυσάρεστα γεγονότα είναι καθημερινά…» (έγγραφο 5).

Το Δ.Σ.  λαμβάνοντας υπόψη όλα τα παραπάνω εισηγείται τη διαγραφή από το Σύλλογο (ΣΥΠΑ) του συναδέλφου Ανδρέα Νταλιάνη για αντισυναδελφική συμπεριφορά και αρνητική έκθεση του κύρους και της φήμης του Συλλόγου.

Για την πρόταση διαγραφής του συναδέλφου Ανδρέα Κονιδάρη

Όπως προείπαμε ο συνάδελφος Ανδρέας Κονιδάρης δεν προσήλθε στο Δ.Σ. του ΣΥΠΑ για να εκφράσει τις απόψεις του και απέστειλε αναλυτικά την εξής απάντηση:

«Αγαπητοί συνάδελφοι,

Σε απάντηση της από 15/10/2019 πρόσκλησης σας για έκφραση απόψεων ως μέλος του συλλόγου Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής,  στον οποίο συμμετέχω από το έτος 2004, σας γνωστοποιώ ότι δεν αρμόζει να συμμετέχω σε οποιαδήποτε συζήτηση και ειδικότερα να απολογηθώ ενώπιον σας,  επειδή στο πλαίσιο άσκησης των καθηκόντων μου ως Διευθυντής της Διεύθυνσης Μεταφορών & Επικοινωνιών Πειραιά και Νήσων, προχώρησα ως όφειλα με την ανάληψη των καθηκόντων μου,  σε εσωτερικές αλλαγές υπαλλήλων, που είχαν σκοπό την αναδιοργάνωση και αποτελεσματικότερη λειτουργία της Υπηρεσίας, με γνώμονα την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών και σεβόμενος το Σύνταγμα και τους Νόμους.

Κατόπιν των ανωτέρω επιφυλάσσομαι παντός νόμιμου δικαιώματος μου»

  • Στις 28-5-2019, λίγες μέρες αφότου ανέλαβε καθήκοντα προϊσταμένου της Δ/νσης Μεταφορών και Επικοινωνιών Πειραιά & νήσων ο συνάδελφος Ανδρέας Κονιδάρης μετακίνησε 4 υπαλλήλους της Δ/νσης σε άλλα Τμήματα, από αυτά που υπηρετούσαν και μάλιστα με υπηρεσιακό σημείωμα (έγγραφο 1).

Δύο συνάδελφοι από αυτούς διαμαρτυρήθηκαν και μία μάλιστα «τόλμησε» και έστειλε την διαμαρτυρία της στην Περιφερειακή Αρχή και το Σύλλογο, θεωρώντας την μετακίνηση άδικη, αυθαίρετη και παράνομη.

  • Ο Σύλλογος με το 139/6-6-2019 έγγραφό του ζήτησε την ανάκληση των μετακινήσεων αυτών, γιατί εκτός των άλλων δεν ήταν επιτρεπτές οι «υπηρεσιακές μεταβολές (πράξεις μετακίνησης, απόσπασης, μετάταξης, ένταξης, επιλογής και τοποθέτησης προϊσταμένων κλπ) το χρονικό διάστημα του ενός μηνός που προηγείται της ημερομηνίας διεξαγωγής των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών και μέχρι την εγκατάσταση των νέων αιρετών οργάνων» (έγγραφο 2).
  • Στις 22/7/2019 ο Σύλλογος επανήλθε με το υπ’ αριθ. 180 έγγραφό του και ζητούσε από την Περιφερειακή Αρχή να σταματήσει να κάνει «πλάτες’ στις αυθαίρετες μετακινήσεις και χαρακτήριζε ψευδεπίγραφα τα επιχειρήματα περί «δημοσίου συμφέροντος» (έγγραφο 3).
  • Αντί να ανακαλέσει ο συνάδελφος Ανδρέας Κονιδάρης τις μετακινήσεις αυτές προχώρησε και σε άλλες αυθαίρετες και παράτυπες από το Τεχνικό Τμήμα και μάλιστα επιτιθέμενος σε όποιον τόλμαγε να διαμαρτυρηθεί, να προβάλει αντιρρήσεις ή να τις καταθέσει με υπηρεσιακό σημείωμα…
  • Αντί να ανακαλέσει ο συνάδελφος Ανδρέας Κονιδάρης τις αυθαίρετες μετακινήσεις που έκανε με τη λογική του «αποφασίζουμε & διατάσσουμε» στοχοποίησε σε βαθμό εξόντωσης της συναδέλφισσα, που τόλμησε να διαμαρτυρηθεί…
  • Είναι χαρακτηριστικά της στάσης και των αποφάσεών του αυτά που είπε και η απαξιωτικοί χαρακτηρισμοί και συμπεριφορά προς τους συναδέλφους της υπηρεσίας του, όταν στις 18 Οκτώβρη 2019 συζητήσαμε μαζί του, στο γραφείο του, στο πλαίσιο της περιοδείας μελών του ΔΣ στις υπηρεσίες των ΠΕ Πειραιά & Νήσων: «Έχω να κάνω με κακομαθημένα κολεγιόπαιδα που δεν έχουν μάθει να δουλεύουν», ….

Το Δ.Σ.  λαμβάνοντας υπόψη όλα τα παραπάνω εισηγείται τη διαγραφή από το Σύλλογο (ΣΥΠΑ) του συναδέλφου Ανδρέα Κονιδάρη για αντισυναδελφική συμπεριφορά και αρνητική έκθεση του κύρους και της φήμης του Συλλόγου.

ΣΥΠΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ & ΤΙΣ ΨΗΦΟΦΟΡΙΕΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ 30-10-2019

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΓΙΑ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΝΤΑΛΙΑΝΗ – ΚΟΝΙΔΑΡΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *