Άρθρα & Κατηγορίες
Εγγραφή στον σύλλογο
ΑΦΙΣΕΣ
VIDEO
Ακολουθήστε τον Σύλλογο
/
/
/
/
Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΚΤΗΜΕΝΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΑΣ
Untitled
Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΚΤΗΜΕΝΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΑΣ

                                            Αθήνα  29 – 10 -2019

                                   Αρ. Πρωτ.: 274

 

 

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΕΣ 

Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΚΤΗΜΕΝΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΑΣ

ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

             ΤΕΤΑΡΤΗ 30 ΟΚΤΩΒΡΗ 8:30 πμ

                ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ Royal Olympic

                          (Αθ. Διάκου 28- Στύλοι Ολυμπίου Διός- Σταθμός μετρό Ακρόπολη)

 

Η ημερήσια διάταξη περιλαμβάνει:

  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ – ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ – ΔΙΕΚΔΙΚΗΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ
  • ΠΡΟΤΑΣΗ ΔΙΑΓΡΑΦΗΣ 2 ΜΕΛΩΝ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 8 ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ
  • ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ-ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ

Θέλουμε η Συνέλευσή μας να αποτελέσει μια μαζική αγωνιστική διαδικασία, με συμμετοχή όλων των συναδέλφων, με ολοκληρωμένη συζήτηση τόσο του απολογισμού δράσης, όσο και του παραπέρα προγραμματισμού, με αποφάσεις που θα δώσουν ώθηση στα αιτήματά μας.

Αξιοποιούμε την Τακτική μας Γενική Συνέλευση, για να ενημερώσουμε και για τις εξελίξεις στην Κοινωνική Ασφάλιση, δίνοντας το λόγο και σε συναδέλφους – γνώστες του ασφαλιστικού συστήματος, προκειμένου  να οργανώσουμε πιο αποτελεσματικά τις διεκδικήσεις μας και στον τομέα αυτό.

  • ΣΥΖΗΤΑΜΕ
    • ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ
      • ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΜΑΣ

Σύμφωνα με το άρθρο 8 της Ειδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας όπως αυτή αποτυπώνεται στο ΦΕΚ 2358Β΄/2018 «Ο εργοδότης έχει την υποχρέωση να χορηγεί … (1) ημέρα άδεια τον χρόνο σε όλους τους εργαζόμενους, που είναι μέλη του οικείου Συλλόγου για την πραγματοποίηση της ετήσιας τακτικής Γενικής Συνέλευσης». Η χορήγηση της εν λόγω άδειας με σκοπό τη συμμετοχή στην ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου, αποτελεί επομένως αναφαίρετο δικαίωμα όλων των μελών του Συλλόγου. Επιπλέον, πουθενά δεν περιγράφεται ότι για τη χορήγησή της απαιτείται κάποιο άλλο έγγραφο, αίτηση ή κάποια άλλη ενέργεια.

Με βάση τα προαναφερόμενα, και δεδομένου ότι η γνωστοποίηση της ημερομηνίας διεξαγωγής της αυριανής Γενικής μας Συνέλευσης είχε γίνει έγκαιρα γνωστή στην Περιφερειακή αρχή, ήδη από τις 7.10.2019, με το αριθμ. 256 σχετικό έγγραφό μας, καθίσταται προφανές ότι η συμμετοχή των συναδέλφων μας, υπαλλήλων της Περιφέρειας Αττικής, στην αυριανή τακτική Γενική μας Συνέλευση, δεν απαιτεί καμία αίτηση και καμία έγκριση, αλλά γίνεται με την απλή, σχετική γνωστοποίηση από τον υπάλληλο, στην Υπηρεσία του.

Οι διαφορετικές οδηγίες, που δόθηκαν από την Δ/νση Ανθρώπινου Δυναμικού και συγκεκριμένα η απαίτηση κατάθεσης σχετικής αίτησης μόνο αντεργατικές σκοπιμότητες υπηρετούν, καταδικαστέες από το Σύλλογο και το συνδικαλιστικό κίνημα γενικότερα.

Για τους παραπάνω λόγους ζητάμε την άμεση ανάκληση του αριθμ. πρωτ. 662261/23.10.2019 εγγράφου της Διεύθυνσης Ανθρωπίνου Δυναμικού της Περιφέρειας, καθώς και τυχόν άλλων εγγράφων που σε συνέχεια των προαναφερθέντων εξέδωσαν τυχόν, ορισμένοι Προϊστάμενοι.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΑΖΑΚΟΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ

 

274-ΣΥΠΑ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΚΤΗΜΕΝΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΑΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *