Άρθρα & Κατηγορίες
Εγγραφή στον σύλλογο
ΑΦΙΣΕΣ
VIDEO
Ακολουθήστε τον Σύλλογο
/
/
/
/
Νέα ήθη, νέα έθιμα, νέες διαδικασίες…,
Untitled
Νέα ήθη, νέα έθιμα, νέες διαδικασίες…,

                                            Αθήνα  20- 9 -2019

                                       Αρ. Πρωτ.: 237

Περιφερειακή Αρχή Αττικής

Νέα ήθη, νέα έθιμα, νέες διαδικασίες…, που «φράκαραν» τα πάντα

Νέες διαδικασίες, με νέες αυθαίρετες νομικές ερμηνείες εγκαινίασε η νέα Περιφερειακή Αρχή της ΝΔ, στην Αττική.

Αφαίρεσε άτυπα το δικαίωμα υπογραφής όλων των διοικητικών εγγράφων από τους διευθυντές των υπηρεσιών!!!, «μπλόκαρε» όλα τα έγγραφα και είκοσι μέρες τώρα προσπαθεί να «ξεμπερδέψει» τις διαδικασίες, που πρέπει να εφαρμοστούν!!!! Και βέβαια αναφερόμαστε στα «κοινά» διοικητικά έγγραφα των υπηρεσιών κι όχι σε όσα (αποφάσεις) απαιτούν εξουσιοδότηση από τον Περιφερειάρχη ή αντιπεριφερειάρχη.

Ωσάν οι Διευθυντές των υπηρεσιών, να είναι μετακλητοί υπάλληλοι και επομένως να περιμένουν νέα σύμβαση με την νέα Περιφερειακή Αρχή, ωσάν οι Διευθυντές να έπαψαν να είναι Διευθυντές επειδή ανάλαβε νέος Περιφερειάρχης, ωσάν οι υπηρεσίες να ασκούν αρμοδιότητες με διάρκεια όση η κάθε αυτοδιοικητική θητεία και να πρέπει να γίνει restart, ωσάν η διοίκηση να έχει ημερομηνία λήξης…, ωσάν να έχουμε ίδρυση νέου φορέα, με νέο Οργανισμό και αρμοδιότητες.

Και δεν φτάνει μόνο αυτό…

Ο κ. Πατούλης όρισε τους (8) Αντιπεριφερειάρχες, όπως προβλέπεται για τις (8) Περιφερειακές Ενότητες, μοίρασε «εξουσία» σε άλλους (29) Περιφερειακούς Συμβούλους, που τους όρισε ως Εντεταλμένους (μέχρι και Εντεταλμένη Σύμβουλο για το Δήμο Περιστερίου έβαλε!!!!, …γιατί άραγε;) και στη συνέχεια μοίρασε (αριθμ. Απόφασης 505910/ΦΕΚ 3411/6-9-2019) τις αρμοδιότητες των υπηρεσιών στους (8) αντιπεριφερειάρχες και σε άλλους (12) Περιφερειακούς Συμβούλους!!!!

Μόνο, που ξέχασαν ότι σύμφωνα με τον ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ ο αριθμός των αντιπεριφερειαρχών είναι συγκεκριμένος και μόνον αυτοί (κι όχι Εντεταλμένοι Σύμβουλοι) εφ’ όσον βέβαια τους έχουν μεταβιβαστεί από τον Περιφερειάρχη αρμοδιότητες μπορούν να παρέχουν εξουσιοδότηση υπογραφής με εντολή τους σε προϊσταμένους υπηρεσιών της Περιφέρειας!!! Και μόνο που εξουσιοδότηση υπογραφής δίνεται για τις διοικητικές πράξεις, που από νόμους και διατάξεις προβλέπεται υπογραφή Περιφερειάρχη ή Αντιπεριφερειάρχη, αφού βέβαια πρώτα ανακληθούν οι κανονιστές πράξεις που υπάρχουν.

Δηλαδή και «μπλόκαραν» όλα τα «κοινά» έγγραφα των υπηρεσιών και τα υπογράφουν στις περισσότερες υπηρεσίες οι Αντιπεριφερειάρχες και Εντεταλμένοι ενώ δεν έχουν το δικαίωμα και πρέπει να περιμένουν οι συνάδελφοι να ξαναβγεί σωστή απόφαση ανάθεσης και μεταβίβασης αρμοδιοτήτων…, τέσσερις μήνες μετά τις Περιφερειακές εκλογές, και….

Κι όλα αυτά βέβαια την ώρα που μας «χόρτασε» η κυβέρνηση της ΝΔ, με το νόμο για το «επιτελικό κράτος», ότι χτυπάει την γραφειοκρατία και δίνει αρμοδιότητες στα υπηρεσιακά στελέχη!!!!

Σίγουρα δεν είμαστε εμείς, που μπορούμε να κάνουμε καταμερισμό ευθυνών, ανάμεσα σε πολιτικά και υπηρεσιακά στελέχη για τις αυθαίρετες νομικές ερμηνείες και τα «παιχνίδια» εξουσίας που παίζονται, όμως με σιγουριά μπορούμε να πούμε ότι «ήτανε στραβό το κλήμα το ‘φαγε κι ο γάιδαρος»…. καθώς και αλί από όσους έχουν εκκρεμείς υποθέσεις στις υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής…

 ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΑΖΑΚΟΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ

ΣΥΠΑ Νέα ήθη, νέα έθιμα, νέες διαδικασίες…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *