Άρθρα & Κατηγορίες
Εγγραφή στον σύλλογο
ΑΦΙΣΕΣ
VIDEO
Ακολουθήστε τον Σύλλογο
/
/
/
/
Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥ ΑΣΥΛΟΥ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ
Untitled
Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥ ΑΣΥΛΟΥ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ

Αθήνα  1- 8 -2019

Αρ. Πρωτ.:204

Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥ ΑΣΥΛΟΥ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ

Την Παρασκευή και κάτω από τον υποκριτικό τίτλο «Αναβάθμιση της ποιότητας του ακαδημαϊκού περιβάλλοντος» κατατίθεται το λεγόμενο διυπουργικό νομοσχέδιο που θα περιλαμβάνει -μεταξύ άλλων- την τυπική κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου. Στην ουσία η κυβέρνηση με το βλέμμα στραμμένο στις κινητοποιήσεις των φοιτητών και των εργαζομένων στα ιδρύματα, οι οποίες έντεχνα όλα αυτά τα χρόνια «τσουβαλιάζονται» από τα επιτελεία του συστήματος και τα κόμματά τους με αξιόποινες πράξεις, για τις οποίες όμως σε τίποτα δεν ευθύνεται το πανεπιστημιακό άσυλο, «λύνει» τα χέρια στις δυνάμεις καταστολής.

Γιατί κανένα άσυλο δεν εμποδίζει την αστυνομία να συλλάβει τους διακινητές ναρκωτικών στην Πατησίων, έξω από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, όπως άλλωστε έπραξε πρόσφατα στο ΑΠΘ. Γιατί τα ίδια εγκλήματα τελούνται σε πολύ μεγαλύτερη έκταση σε χώρους εκτός ασύλου χωρίς επέμβαση της αστυνομίας: διακίνηση στο πίσω μέρος του ΑΤ Ομόνοιας, άβατο στο Ζεφύρι, ξυλοδαρμός καθηγητών σε καφετέριες στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και πάρα μα πάρα πολλά άλλα. Κανένα άσυλο δεν τα καλύπτει όλα αυτά…

Η αλήθεια είναι ότι το «ειδικό» καθεστώς του ασύλου δεν χωρά στην «κανονικότητα» μιας πολιτικής που θέλει το πανεπιστήμιο επιχείρηση, την εκπαίδευση εμπόρευμα, τους ιδιώτες ελεύθερους να κάνουν μπίζνες στις πλάτες των φοιτητών, που θεωρεί τους αγώνες των εργαζομένων και των φοιτητών στα ιδρύματα παραφωνία, εμπόδιο στην «ελεύθερη» συμμετοχή των ιδιωτών στην αγορά της εκπαίδευσης…

Αυτό που πραγματικά λείπει από την Ανώτατη Εκπαίδευση δεν είναι οι διμοιρίες των ΜΑΤ και οι δυνάμεις καταστολής μέσα στα πανεπιστήμια. Αυτό που λείπει είναι η επαρκής χρηματοδότηση για να λυθούν προβλήματα, όπως η έλλειψη φωτισμού, συντήρησης και φύλαξης, που αφήνουν χώρο σε φαινόμενα, τα οποία στη συνέχεια υποκριτικά αξιοποιούνται για το χτύπημα του ασύλου.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας ενώνει τη φωνή του με τους δεκάδες φοιτητικούς συλλόγους, με τους συλλόγους εκπαιδευτικών, με τους πανεπιστημιακούς, καθώς και με τους εργαζομένους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, καταδικάζει την επιχειρούμενη κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, το οποίο είναι μια κατάκτηση του λαού, και συντάσσεται μαζί τους  στην υπεράσπιση του, για να μη χαθεί ένα ακόμη λαϊκό δικαίωμα.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΑΖΑΚΟΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ

ΣΥΠΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΑΣΥΛΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *