Άρθρα & Κατηγορίες
Εγγραφή στον σύλλογο
ΑΦΙΣΕΣ
VIDEO
Ακολουθήστε τον Σύλλογο
/
/
/
/
4ωρη ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ για τις υπηρεσίες του Κεντρικού Τομέα την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19 ΙΟΥΛΗ 2019
Untitled
4ωρη ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ για τις υπηρεσίες του Κεντρικού Τομέα την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19 ΙΟΥΛΗ 2019

Αθήνα  17- 7 -2019

Αρ. Πρωτ.: 174

4ωρη ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

για τις υπηρεσίες του Κεντρικού Τομέα

την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19 ΙΟΥΛΗ 2019,

από την έναρξη της βάρδιας

 Συγκέντρωση στις 8.30 πμ έξω από το κτίριο της Συγγρού 15-17

Στα μουλωχτά, εν μέσω θέρους και 40 μέρες πριν λήξει η θητεία της, η Διοίκηση Δούρου (ΣΥΡΙΖΑ-ΛΑΕ) ολοκληρώνει την αγορά του κτιρίου στο Περιστέρι, που 3 χρόνια μεθόδευε, φέρνοντας στην Οικονομική Επιτροπή την Παρασκευή 19 Ιούλη το θέμα της «Έγκρισης δαπάνης και διάθεση πίστωσης ποσού 20.025.000,00 € για δαπάνη αγοράς κεντρικού κτιρίου Περιφέρειας Αττικής, συμπεριλαμβανομένης της αμοιβής συμβολαιογραφικών και της δαπάνης Υποθηκοφυλακείου».

Λέμε στα μουλωχτά, γιατί πριν ένα μήνα 18 Ιούνη, στη συνάντηση του Δ.Σ. με την απερχόμενη Περιφερειάρχη, στην ερώτησή μας σχετικά με την αγορά του περιβόητου αυτού κτιρίου δεν πήραμε καμιά απάντηση όπως γράψαμε και στο ενημερωτικό έγγραφο.

Σαν Σύλλογος όλο το προηγούμενο διάστημα αναδείξαμε το ζήτημα με παρεμβάσεις μας στην Οικονομική Επιτροπή.

Ζητήσαμε να συζητηθεί ένα τόσο σοβαρό θέμα που αφορά την καθημερινή εργασιακή ζωή τόσων συναδέλφων αλλά και των πολιτών που θα προσέρχονται στο κτίριο, από το Περιφερειακό Συμβούλιο.

Καταθέσαμε διαμαρτυρίες και αναφορές στο Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης και στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, υπομνήματα στο Ελεγκτικό Συνέδριο, που ενώ κόβει και το ευρώ ακόμα από τα οδοιπορικά των συναδέλφων, βρήκε «νόμιμο» το κόστος αυτής της δαπάνης για ένα κτίριο που μένει τόσα χρόνια ανεκμετάλλευτο και – ω(!) του θαύματος – ανεβαίνει η εμπορική του αξία.

Υποδείξαμε κενά δημόσια κτίρια στο Κέντρο της Αθήνας ή κτίρια που βγήκαν σε πλειστηριασμό, αλλά προτιμά τελικά να χαρίζει εκατομμύρια σε επιχειρηματίες

Να θυμίσουμε και να επαναλάβουμε την τελευταία μας σχετική ανακοίνωση ότι για την πλειοψηφία των συναδέλφων η Περιφερειακή Αρχή δεν νομιμοποιείται να προχωρήσει στην αγορά αυτού του κτιρίου.

Καλούμε την Περιφερειακή Αρχή να σταματήσει έστω και τώρα τη διαδικασία της συγκεκριμένης αγοράς και να μην επιβεβαιώσει ότι αποτελεί υποχρέωσή της…

Καλούμε και την νέα Περιφερειακή Αρχή (ΝΔ) να πάρει θέση για το ζήτημα. Δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι δεν ήξερα…, δεν γνώριζα… ή τι να κάνουμε τώρα το παραλάβαμε…

Οι εργαζόμενοι στην Περιφέρεια Αττικής θα συνεχίσουμε να παλεύουμε με όλα τα μέσα, για να στεγαστούν οι υπηρεσίες μας σε κτίρια σύγχρονα, λειτουργικά όσο το δυνατόν πιο οικονομικά, μέσα από τη δωρεάν παραχώρηση δημοσίων κτηρίων στην Περιφέρεια, προσβάσιμα για τους εργαζόμενους και τους πολίτες. 

Το Διοικητικό Συμβούλιο πήρε απόφαση και προκηρύσσει

 4ωρη ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

για τις υπηρεσίες του Κεντρικού Τομέα

την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19 ΙΟΥΛΗ 2019,

από την έναρξη της βάρδιας

Συγκέντρωση στις 8.30 πμ έξω από το κτίριο της Συγγρού 15-17

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΑΖΑΚΟΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ

ΣΥΠΑ για 4ωρη ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 19-7-2019

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *