Άρθρα & Κατηγορίες
Εγγραφή στον σύλλογο
ΑΦΙΣΕΣ
VIDEO
Ακολουθήστε τον Σύλλογο
/
/
/
/
ΕΛΕΓΧΟ ΣΤΑΤΙΚΗΣ ΕΠΑΡΚΕΙΑΣ & ΠΥΡΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΩΝ ΚΤΗΡΙΩΝ
Untitled
ΕΛΕΓΧΟ ΣΤΑΤΙΚΗΣ ΕΠΑΡΚΕΙΑΣ & ΠΥΡΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΩΝ ΚΤΗΡΙΩΝ

Αθήνα 22 – 7 -2019

Αρ. Πρωτ.: 181

Προς

                                 Περιφερειάρχη Αττικής

                 κα Ρένα Δούρου

ΕΛΕΓΧΟ ΣΤΑΤΙΚΗΣ ΕΠΑΡΚΕΙΑΣ & ΠΥΡΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΩΝ ΚΤΗΡΙΩΝ

Ο σεισμός της 19ης Ιουλίου φέρνει στην επιφάνεια τα αιτήματά μας για έλεγχο της στατικής επάρκειας και αντισεισμικής θωράκισης των κτηρίων που στεγάζονται οι υπηρεσίες της Περιφέρειας και γενικότερα όλων των δημοσίων κτηρίων, αιτήματα τα οποία η Περιφερειακή Αρχή μέχρι σήμερα αγνόησε.

Χαρακτηριστικό  είναι το από 6-2-2017 έγγραφό μας, που ζητούσαμε τον «Έλεγχο στατικής επάρκειας και πυρασφάλειας των κτιρίων με αυθαίρετες κατασκευές», που επρόκειτο να μεταστεγαστούν οι υπηρεσίες του Βόρειου Τομέα Αθήνας. Καθώς και το από 30- 8 -2018, όπου ρωτούσαμε «Γιατί δεν εξετάστηκε η στατική επάρκεια των κτηρίων, μιας και τα κτήρια έχουν επί της ουσίας κατασκευαστεί με τον 1ο Αντισεισμικό Κανονισμό της Ελλάδας, πού συντάχθηκε και άρχισε να ισχύει το 1959!!! Γιατί τόση υποτίμηση στην ανάγκη για έλεγχο και λήψη μέτρων αντισεισμικής θωράκισης; Ούτε καν σχετικές βεβαιώσεις – υπεύθυνες δηλώσεις δύο πολιτικών μηχανικών περί στατικής επάρκειας και περί μη βλαβών από σεισμό κλπ, που ζητούσε η 1η Επιτροπή Καταλληλότητας δεν ζητήθηκαν από την Επιτροπή που παρέλαβε τα κτήρια.». Έγγραφα στα οποία δεν πήραμε καμία απάντηση ούτε από την Περιφερειακή Αρχή, ούτε από το ΤΕΕ, ούτε από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, ούτε βέβαια τα ακολούθησε κάποια σχετική ενέργεια…

Η όλη κατάσταση δείχνει ποιες είναι οι προτεραιότητες των Περιφερειακών Αρχών καθώς και ότι η ασφάλεια των εργαζομένων είναι θέμα τύχης και προσωπική υπόθεση του κάθε εργαζόμενου.

ΖΗΤΑΜΕ έλεγχο στατικής επάρκειας από ειδικούς καθώς και έλεγχο παθητικής πυροπροστασίας από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, όλων των κτιρίων, που στεγάζονται υπηρεσίες της Περιφέρειας.

ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΝΕΝΟΣ

 ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΑΖΑΚΟΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ

ΣΥΠΑ για ΕΛΕΓΧΟ ΣΤΑΤΙΚΗΣ ΕΠΑΡΚΕΙΑΣ & ΠΥΡΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΩΝ ΚΤΗΡΙΩΝ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *