Άρθρα & Κατηγορίες
Εγγραφή στον σύλλογο
ΑΦΙΣΕΣ
VIDEO
Ακολουθήστε τον Σύλλογο
/
/
/
/
Αίτημα συνάντησης – Να σταματήσει η συνέχιση του απαράδεκτου καθεστώτος συγκρότησης των Ειδικών Εκλογικών Συνεργείων
pexels-mohammad-danish-891059
Αίτημα συνάντησης - Να σταματήσει η συνέχιση του απαράδεκτου καθεστώτος συγκρότησης των Ειδικών Εκλογικών Συνεργείων

                                            Αθήνα  10/6 /2019

        Προς

  1. Υπουργείο Εσωτερικών

Γραφείο Υπουργού

  1. Υπουργείο Οικονομικών

Γραφείο κ. Γ. Χουλιαράκη

ΘΕΜΑ: Αίτημα συνάντησης – Να σταματήσει η συνέχιση του απαράδεκτου             καθεστώτος συγκρότησης των Ειδικών Εκλογικών Συνεργείων

Κύριοι

Θεωρώ αναγκαίο να απευθυνθώ με την ιδιότητα της προέδρου της ΟΣΥΑΠΕ και να σας καταθέσω για άλλη μια φορά τα αιτήματα των εργαζομένων στις Περιφέρειες σε σχέση με την συγκρότηση των Ειδικών Εκλογικών Συνεργείων, αιτήματα τα οποία επιδεικτικά και στις πρόσφατες εκλογές και πάλι αγνοήσατε.

Γνωρίζετε ότι η ευθύνη, αλλά και το σημαντικότερο κομμάτι της αρμοδιότητας της διενέργειας των εκλογικών διαδικασιών ανήκει στις Περιφέρειες της χώρας.

Για το σκοπό αυτό συγκροτούνται εκτός των άλλων με Αποφάσεις των Περιφερειαρχών τα Ειδικά Εκλογικά Συνεργεία, τα οποία βασίζονται στην σχετική με τον απαιτούμενο αριθμό εργαζομένων και την αποζημίωση ΚΥΑ την οποία εσείς εκδίδετε.

Παρά τα μεγάλα και εντοπισμένα προβλήματα, αντιμετωπίσαμε για άλλη μια φορά και στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές και ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου, μια απαράδεκτη κατάσταση, που συνδέεται με τα εξής:

  1. Εκδώσατε την συγκεκριμένη ΚΥΑ, που ρυθμίζει τον αριθμό και την αμοιβή των συμμετεχόντων στα Ειδικά Εκλογικά Συνεργεία μόλις 12 μέρες πριν τις εκλογές, με αποτέλεσμα και να μην επαρκεί ο χρόνος της προετοιμασίας των εκλογών και να δημιουργούνται συνθήκες εξοντωτικής εργασίας καθώς και άνισης μεταχείρισης των συναδέλφων μας, αφού άλλοι απασχολούνται από την αρχή της αποστολής του εκλογικού υλικού, ενώ οι υπόλοιποι μετά την έκδοση της σχετικής Κ.Υ.Α.
  2. Ενώ είχαμε ζητήσει υπερδιπλασμό του αριθμού των υπαλλήλων, που θα καθορίζατε με την ΚΥΑ, ο οποίος θα συμμετείχε στα Ειδικά Εκλογικά Συνεργεία και κατά κοινή ομολογία απαιτείτο, επιλέξατε να τον αυξήσετε κατ’ ελάχιστο, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται εξοντωτικοί όροι εργασίας για τους εργαζόμενους προκειμένου να μπορέσουν να ανταποκριθούν οι Περιφέρειες στην αρμοδιότητα αυτή.
  3. Συνεχίζετε να διατηρείτε ένα νομικό πλαίσιο το οποίο διαχωρίζει τους εργαζόμενους και δημιουργεί το έδαφος για τη διαιώνιση της «ημετεροκρατίας», αντιμετωπίζετε με άλλη λογική τους εργαζόμενους στους ΟΤΑ β’ βαθμού, από αυτούς των ΟΤΑ α’ βαθμού. Με δική σας ευθύνη σε κάποιους δίνετε την εκλογική αποζημίωση ως προεκλογικό δώρο!!!, κάποιους τους κρίνετε «ειδικούς» στο να κουβαλάνε τσουβάλια και κάποιους τους κρίνετε «μη ειδικούς»… και δεν μπαίνουν στα Εκλογικά Συνεργεία. Κάποιοι φαίνεται πως έχουν κατ’ εσάς παραπάνω δικαιώματα, και κάποιοι άλλοι λιγότερα. Δημιουργείτε λοιπόν με τις ρυθμίσεις και τις Αποφάσεις σας τη βάση της ανισοτιμίας και του διαχωρισμού, που πάνω τους «πατάνε» οι Περιφερειακές Αρχές για να χρησιμοποιούν την εκλογική αποζημίωση ως εργαλείο χειραγώγησης και ημετεροκρατίας.

Θεωρούμε απαράδεκτη κάθε σκέψη για επανάληψη του ίδιου καθεστώτος, που επιβάλλατε στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές και ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου και ζητάμε ενόψει των επερχόμενων βουλευτικών εκλογών η νέα απόφαση (ΚΥΑ) :

  • Να βγει έγκαιρα, ταυτόχρονα με την αποστολή του εκλογικού υλικού και να μην αφήνει περιθώρια αυθαιρεσίας, διακρίσεων, άνισης μεταχείρισης, πελατειακών σχέσεων και αδιαφανών διαδικασιών.
  • Να περιλαμβάνει υπερδιπλάσιο αριθμό εργαζομένων, ώστε οι συνάδελφοι να μην εργάζονται με εξοντωτικούς όρους.
  • Να καθορίζει ότι η επιλογή των εργαζομένων των Περιφερειών που θα μετέχουν στα Ειδικά Εκλογικά Συνεργεία, θα πραγματοποιείται με εναλλαγή, μετά από κλήρωση από κατάλογο, στον οποίο θα έχουν την δυνατότητα να συμμετέχει το σύνολο των συναδέλφων, εξαιρουμένων προφανώς αυτών που λόγω της συγκεκριμένης υπηρεσιακής τους ιδιότητας (ex officio) κρίνονται απαραίτητοι για τη διενέργεια της εκλογικής διαδικασίας, οι οποίοι όμως δεν θα μπορούν να ξεπερνούν ένα μικρό ποσοστό του συνολικού αριθμού.

Κύριοι, οι εργαζόμενοι είναι ανάστατοι και απαιτούν να μπει τέλος στην υπάρχουσα απαράδεκτη κατάσταση.

Μετά τα παραπάνω ζητώ να πραγματοποιηθεί ΑΜΕΣΑ συνάντηση, πριν την έκδοση της σχετικής Απόφασης, προκειμένου να συζητηθεί η κατάσταση και να δρομολογηθούν οι αναγκαίες λύσεις.-

Κοιν/ση

Υπουργείο Εσωτερικών

α. Γενικό Γραμματέα

β. Δ/νση Προσωπικού Τ.Α.

γ. Δ/νση Εκλογών

      Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

  ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ

                               

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *