Άρθρα & Κατηγορίες
Εγγραφή στον σύλλογο
ΑΦΙΣΕΣ
VIDEO
Ακολουθήστε τον Σύλλογο
/
/
/
/
Απαιτούμε απαντήσεις για την συγκρότηση των Ειδικών Εκλογικών Συνεργείων
Untitled
Απαιτούμε απαντήσεις για την συγκρότηση των Ειδικών Εκλογικών Συνεργείων

Αθήνα  23- 5 -2019

Αρ. Πρωτ.: 133

ΠΡΟΣ:

                              Περιφερειάρχη Αττικής

               κα Ρένα Δούρου

Θέμα: Απαιτούμε απαντήσεις για την συγκρότηση των Ειδικών Εκλογικών Συνεργείων.

Κατόπιν επεξεργασίας των στοιχείων της απόφασης σας για τη συγκρότηση των Ειδικών Εκλογικών Συνεργείων (ΑΔΑ: ΨΦΚΒ7Λ7-ΑΙ4), προέκυψε ότι συνολικά συμμετέχουν 558 συνάδελφοι, εκ των οποίων οι 258 (ποσοστό 46%) ορίστηκαν από τη Διοίκηση εκτός κλήρωσης. Στην πράξη λοιπόν, η προτεραιότητα που είχαμε εισηγηθεί και συμφωνήσει να ισχύσει για τους συναδέλφους που δεν είχαν συμμετάσχει στις εκλογικές διαδικασίες του 2015, δεν εφαρμόστηκε. Μάλιστα έχουμε τις τελευταίες μέρες ακόμα και περιπτώσεις ορισμού από εσάς, συναδέλφων που έπονται στη σειρά της κλήρωσης, χωρίς δηλαδή να λάβετε υπόψη σας το νούμερο της κλήρωσής τους, με αποτέλεσμα να παραβιάζετε ακόμα και αυτή τη σειρά…

Παράλληλα, ο φόρτος εργασίας είναι τεράστιος, οι συνάδελφοι που συμμετέχουν στα εκλογικά συνεργεία δουλεύουν πρωί-βράδυ συνεχόμενα για 20 και πλέον ημέρες, προσφέροντάς τους μόνο νερό, ασκώντας παράλληλα και τα υπηρεσιακά τους καθήκοντα. Πολλοί συνάδελφοι υπό αυτές τις συνθήκες, λόγω οικογενειακών και λοιπών υποχρεώσεων, αρνήθηκαν να συμμετάσχουν, παρά το ότι κληρώθηκαν.

Κατόπιν των ανωτέρω σας καλούμε να μας απαντήσετε άμεσα:

  1. Με ποια κριτήρια συγκροτήθηκαν τα Ειδικά Εκλογικά Συνεργεία; Ποιος είναι ο λόγος που επιλέξατε τους μισούς σχεδόν συναδέλφους που συμμετέχουν εκτός κλήρωσης;
  2. Δεδομένου του όγκου δουλειάς που όλοι γνωρίζαμε ότι απαιτείται για να οργανωθούν οι τριπλές εκλογές και του ποσού που είχε προϋπολογιστεί για τη διενέργεια των εκλογών, γιατί με την ΚΥΑ Αριθμ. 36932/14-05-2019 (ΦΕΚ Β’ 1677) ορίστηκε το ποσό των 2.750€ ως εκλογική αποζημίωση ανά υπάλληλο της Περιφέρειας; Δεν υπήρξε συνεννόηση με τα Υπουργεία Εσωτερικών και Οικονομικών; Αυτό είχε ως συνέπεια να περιοριστεί ο αριθμός των συμμετεχόντων συναδέλφων, ενώ θα μπορούσε να μοιραστεί καλύτερα η δουλειά και τα χρήματα.
  3. Θα θέλαμε επίσης να μάθουμε, πόσοι από τους 558 συναδέλφους, που περιλαμβάνονται στην απόφαση, συμμετείχαν στα εκλογικά συνεργεία που δουλεύουν στο ΣΕΦ και εάν τηρήθηκε η σχετική ισονομία ως προς τον αριθμό των ημερών εργασίας των συμμετεχόντων.

Ο Σύλλογος μας απαιτεί καθαρές διαδικασίες και στην συγκρότηση των Εκλογικών Συνεργείων, επιδιώκει την συναδελφικότητα, το νοιάξιμο για το διπλανό μας, κόντρα στο μοναχικό δρόμο του ατομισμού και της ιδιοτέλειας.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΑΖΑΚΟΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ

ΣΥΠΑ Απαιτούμε απαντήσεις για την συγκρότηση των Ειδικών Εκλογικών Συνεργείων

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *