Άρθρα & Κατηγορίες
Εγγραφή στον σύλλογο
ΑΦΙΣΕΣ
VIDEO
Ακολουθήστε τον Σύλλογο
/
/
/
/
«ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ» ΜΕ ΔΙΑΦΑΝΕΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΓΙΑ 1η ΦΟΡΑ ΗΡΘΑΝ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΣΤΟ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Untitled
«ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ» ΜΕ ΔΙΑΦΑΝΕΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΓΙΑ 1η ΦΟΡΑ ΗΡΘΑΝ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΣΤΟ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Αθήνα  22- 4 -2019

Αρ. Πρωτ.: 126

«ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ» ΜΕ ΔΙΑΦΑΝΕΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ

ΓΙΑ 1η ΦΟΡΑ ΗΡΘΑΝ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΣΤΟ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Οι εργαζόμενοι των Περιφερειών καταφέραμε να ικανοποιηθεί και να υλοποιηθεί μια διεκδίκηση πολλών χρόνων, αυτή της εξέτασης των αιτημάτων των συναδέλφων για «μετακίνησή» τους σε υπηρεσία άλλης Περιφερειακής Ενότητας, με διαφανείς διαδικασίες, με τη σύμφωνη γνώμη του υπηρεσιακού Συμβουλίου. Έτσι, πλέον, για την οποιαδήποτε μετακίνηση υπαλλήλων μεταξύ Περιφερειακών Ενοτήτων πρέπει αφενός το ζήτημα να περάσει από το Υπηρεσιακό Συμβούλιο και αφετέρου το Υπηρεσιακό Συμβούλιο να συμφωνήσει.

Χρειάστηκε προσπάθεια χρόνων για να καταφέρουμε να κερδίσουμε την ικανοποίηση του αιτήματός μας, να επιμείνουμε αταλάντευτα στη διεκδίκησή του, να αξιοποιήσουμε δικαστικές αποφάσεις κλπ και χρειάστηκε ένας σχεδόν χρόνος από τη σχετική νομοθετική ρύθμιση, για να ξεπεράσουμε τα εμπόδια που έβαζαν οι Περιφερειακές Αρχές της χώρας, προκειμένου να μην ενεργοποιηθεί, να μην εφαρμοστεί.

Έτσι με τις προσπάθειες αυτές, με τις διεκδικήσεις και τις παρεμβάσεις μας για «μετακινήσεις» με «καθαρές» και διαφανείς διαδικασίες έφτασαν για πρώτη φορά στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο της Περιφέρειας Αττικής (46) αιτήματα συναδέλφων για «μετακίνησή» τους σε υπηρεσία άλλης Π.Ε., από τα οποία τα (44) εγκρίθηκαν, τα περισσότερα δε κατά πλειοψηφία παρά την αρνητική εισήγηση της διοίκησης.

Συνεχίζοντας τις παρεμβάσεις μας, απαιτούμε να ακολουθηθούν «διαφανείς» διαδικασίες και για όλους τους συναδέλφους, που θέλουν να «μετακινηθούν» και δεν εμπίπτουν στη ρύθμιση του άρθρου 219 του ν. 4555/2018, λαμβάνοντας πάντα υπόψη το αίτημα των υπαλλήλων.

Συγκεκριμένα ζητάμε :

  • Να ολοκληρωθούν άμεσα, πριν την έναρξη της προεκλογικής περιόδου όλα τα αιτήματα, των συναδέλφων, που εγκρίθηκαν από το πρόσφατο Υπηρεσιακό Συμβούλιο.
  • Να δημοσιοποιούνται οι θέσεις ανά υπηρεσία, που η κάλυψή τους κρίνεται ως ιδιαίτερης προτεραιότητας, προκειμένου να υποβάλουν σχετική αίτηση οι συνάδελφοι, που ενδιαφέρονται, η οποία θα εισάγεται στη συνέχεια στο Υ.Σ.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΑΖΑΚΟΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ

ΣΥΠΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΜΕ ΔΙΑΦΑΝΕΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *