Άρθρα & Κατηγορίες
Εγγραφή στον σύλλογο
ΑΦΙΣΕΣ
VIDEO
Ακολουθήστε τον Σύλλογο
/
/
/
/
ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ Η ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ
Untitled
ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ Η ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ

Αθήνα  4- 3 -2019

Αρ. Πρωτ.: 89

Προς

                                    1.Υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης

                                         κα Μαρία- Ελίζα Ξενογιαννακοπούλου

  1. Περιφερειάρχη Αττικής

κα Ρένα Δούρου

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ Η ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ

ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ

Θεωρούμε απαράδεκτη την ερμηνεία που δίνετε ως Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης στα αναφερόμενα στο άρθρο 46 του ν. 4485/2017, που αφορά στον ενιαίο και αδιάσπαστο τίτλο σπουδών μεταπτυχιακού επιπέδου συναδέλφων μηχανικών και λοιπών κλάδων, για τους οποίους έχουν εκδοθεί οι προβλεπόμενες Διαπιστωτικές Αποφάσεις, όπως αυτή αποτυπώνεται στο με αριθ. πρωτ. ΔΙΔΑΔ/Φ.31.66/2838/46655,46861/20-12-2018 έγγραφό σας προς την Περιφέρεια Αττικής.

Από που προκύπτει ότι αφετηρία υπολογισμού του πλεονάζοντος χρόνου αποτελεί η ημερομηνία κατάθεσης της αίτησης του υπαλλήλου και όχι η ημερομηνία απονομής του πτυχίου ή του διπλώματος, ενώ η ρύθμιση του άρθρου 46 του ν. 4485/2017 είναι σαφής και προβλέπει μεταξύ άλλων ότι «Μετά την έκδοση της ανωτέρω απόφασης, ο ενιαίος και αδιάσπαστος τίτλος σπουδών μεταπτυχιακού επιπέδου (integrated master) λογίζεται ότι έχει ληφθεί από την ημερομηνία απονομής του πτυχίου ή διπλώματος και καταλαμβάνει και τους αποφοιτήσαντες πριν από την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου.»;

Από που προκύπτει ότι ο υπάλληλος εκτός από την αίτησή του υποχρεούται να καταθέτει και την Διαπιστωτική Απόφαση, που τον καταλαμβάνει και όχι απλώς να την μνημονεύει;

Από πότε μία απάντηση ή μία εγκύκλιος μπορεί να αλλοιώνει μια νομοθετική ρύθμιση;

Περιμένουμε σαφείς απαντήσεις και άμεση ανάκληση του παραπάνω αναφερόμενου εγγράφου σας (ΔΙΔΑΔ/Φ.31.66/2838/46655,46861/20-12-2018) καθότι η Δ/νση Ανθρώπινου Δυναμικού της Περιφέρειας Αττικής εκδίδει Αποφάσεις βαθμολογικής κατάταξης στους εν λόγω υπαλλήλους, λόγω κατοχής ενιαίου και  αδιάσπαστου τίτλου σπουδών μεταπτυχιακού επιπέδου από την ημερομηνία κατάθεσης της αίτησής τους και μάλιστα εάν και εφ’ όσον καταθέσουν και αντίγραφο της Διαπιστωτικής Απόφασης, που τους καταλαμβάνει!!! 

Τέλος καλούμε την Περιφέρεια Αττικής να μεριμνήσει ώστε να προχωρήσει χωρίς καμία καθυστέρηση η εκ νέου βαθμολογική κατάταξη των συναδέλφων – κατόχων ενιαίου και αδιάσπαστου τίτλου σπουδών μεταπτυχιακού επιπέδου από την ημερομηνία απονομής του πτυχίου ή διπλώματός τους.

Κοιν/ση

  1. Προϊσταμένη Γενικής Δ/νσης Εσωτερικής Λειτουργίας
  2. Δ/νση Ανθρώπινου Δυναμικού
  3. Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης- Δ/νση Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού -hrm@ydmed.gov.gr

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΑΖΑΚΟΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ

ΣΥΠΑ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ Η ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *