Άρθρα & Κατηγορίες
Εγγραφή στον σύλλογο
ΑΦΙΣΕΣ
VIDEO
Ακολουθήστε τον Σύλλογο
/
/
/
/
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΕΤΕΡΟΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ & ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΩΝ
Untitled
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΕΤΕΡΟΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ & ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΩΝ

Αθήνα 28 – 12 -2018

Αρ. Πρωτ.: 358

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΕΤΕΡΟΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΓΙΑΤΡΩΝ & ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΩΝ

Για άλλη μια φορά θέτουμε το ζήτημα της ετεροαπασχόλησης των συναδέλφων μας, που όχι μόνο είναι παράτυπο και παράνομο, αλλά κυρίως οδηγεί σε απαξίωση του υπάρχοντος επιστημονικού δυναμικού, που υπηρετεί στις Δ/νσεις της Περιφέρειας Αττικής και σε τεχνητή περικοπή των προσφερόμενων υπηρεσιών, προς τους εργαζόμενους και τις λαϊκές οικογένειες.

Χαρακτηριστική είναι η κατάσταση που αναδεικνύουν με πρόσφατη αναφορά τους οι συνάδελφοι οδοντίατροι, που υπηρετούν στις Δ/νσεις Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας, που προσπαθούν να ξεπεράσουν τα εμπόδια που τίθενται, προκειμένου να υλοποιήσουν προγράμματα προληπτικής οδοντιατρικής στα Δημοτικά Σχολεία της Περιφέρειας Αττικής.

Αποτελεί παραλογισμό να υποβαθμίζεται ένα άκρως εξειδικευμένο προσωπικό, όπως είναι οι οδοντίατροι και οι γιατροί γενικότερα και να χάνονται υπηρεσίες αναγκαίες στο τομέα της πρόληψης της δημόσιας υγείας. Δεν μπορεί να απαξιώνεται επιστημονικό δυναμικό της Περιφέρειας, μέσα από την ετεροαπασχόληση και την ανάθεση αλλότριων καθηκόντων, στο όνομα της υποστελέχωσης των υπηρεσιών και της «απαγόρευσης» των προσλήψεων.

Απαιτούμε :

  • Να σταματήσει η ανάθεση αλλότριων καθηκόντων στους οδοντιάτρους και τους γιατρούς, που εργάζονται στις Δ/νσεις Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας.
  • Να υλοποιούνται απρόσκοπτα όλα τα προγράμματα προληπτικής ιατρικής και οδοντιατρικής. Να εξασφαλιστούν για το σκοπό αυτό στους συναδέλφους όλα τα απαραίτητα μέσα.
  • Να επεκταθούν οι παρεχόμενες υπηρεσίες προληπτικής ιατρικής και σε άλλες ομάδες πληθυσμού.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΑΖΑΚΟΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ

ΣΥΠΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΕΤΕΡΟΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ & ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΩΝ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *