Άρθρα & Κατηγορίες
Εγγραφή στον σύλλογο
ΑΦΙΣΕΣ
VIDEO
Ακολουθήστε τον Σύλλογο
/
/
/
/
ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΝΑ ΑΠΟΚΛΕΙΟΝΤΑΙ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ Ε.Σ.Υ. ΑΠΟ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΓΕΝΙΚΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ
pexels-mohammad-danish-891059
ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΝΑ ΑΠΟΚΛΕΙΟΝΤΑΙ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ Ε.Σ.Υ. ΑΠΟ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΓΕΝΙΚΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ

Αθήνα 8 /1/2019

Αριθμ. Πρωτ.:9

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΝΑ ΑΠΟΚΛΕΙΟΝΤΑΙ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ Ε.Σ.Υ. ΑΠΟ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΓΕΝΙΚΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ

Πάμπολλα είναι τα ζητήματα, που ήρθαν στην επιφάνεια με την εφαρμογή του αντιδραστικού νόμου Βερναρδάκη (ν.4369/2016), όχι μόνο για την περιβόητη αξιολόγηση, αλλά και για τις προβλέψεις για επιλογή σε θέσεις ευθύνης.

Εκτός από την αδιαφάνεια, την αναξιοκρατία, τις φωτογραφικές διαδικασίες, τις διαδικασίες με σημαδεμένα χαρτιά, συνεχώς προκύπτουν και νέα απαράδεκτα στοιχεία.

Τέτοιο στοιχείο αποτελεί και ο αποκλεισμός Γιατρών Δημόσιας Υγείας Ε.Σ.Υ., που υπηρετούν στις Περιφέρειες της χώρας, από τις θέσεις των Γενικών Δ/ντών, που προκηρύχθηκαν και μάλιστα από θέσεις σε Γενικές Δ/νσεις Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας των Περιφερειών!!!

Η αιτιολογία, που αναφέρει το Ειδικό Συμβούλιο Επιλογής Προϊσταμένων (ΕΙ.Σ.Ε.Π), ότι οι Γιατροί Δημόσιας Υγείας Ε.Σ.Υ. δεν υπάγονται στο βαθμολογικό καθεστώς του Υπαλληλικού Κώδικα μόνο ως αστείο μπορεί να εκληφθεί, μιας και μαζί με το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης οφείλουν να εξετάζουν και να εισηγούνται νομοθετικές ρυθμίσεις, που να προσεγγίζουν ουσιαστικά όλες τις σχετικές διαδικασίες.

Ζητάμε να ανακληθούν οι αποφάσεις αποκλεισμού και να γίνουν οι απαραίτητες ρυθμίσεις  ώστε να μην υπάρχει κανένα περιθώριο διαφορετικής, άνισης μεταχείρισης των Γιατρών Δημόσιας Υγείας Ε.Σ.Υ., κανένα περιθώριο αυθαίρετου αποκλεισμού τους από θέσεις ευθύνης. 

Πίνακας Αποδεκτών

  1. Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης
  2. Υπουργείο Εσωτερικών
  3. Υπουργείο Υγείας
  4. ΕΝΠΕ
  5. Περιφερειάρχες της χώρας

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΝΔΡΕΑΔΕΛΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

ΟΣΥΑΠΕ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΝΑ ΑΠΟΚΛΕΙΟΝΤΑΙ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *