Άρθρα & Κατηγορίες
Εγγραφή στον σύλλογο
ΑΦΙΣΕΣ
VIDEO
Ακολουθήστε τον Σύλλογο
/
/
/
/
Παίρνουμε μέρος μαζικά στο συλλαλητήριο των συνδικάτων, Τρίτη 18 Δεκέμβρη, στις 6.30μμ στην Ομόνοια
Untitled
Παίρνουμε μέρος μαζικά στο συλλαλητήριο των συνδικάτων, Τρίτη 18 Δεκέμβρη, στις 6.30μμ στην Ομόνοια

Αθήνα 14 – 12 – 2018

Αρ. Πρωτ.: 342

Τρίτη 18 Δεκέμβρη, στις 6.30μμ στην Ομόνοια

Παίρνουμε μέρος μαζικά στο συλλαλητήριο

των συνδικάτων

Προσυγκέντρωση 6.00 μ.μ. στη Πλατεία Κάνιγγος

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κλιμακώνει την επίθεση της μέσα από την ψήφιση στη Βουλή ενός σκληρού, ταξικού, αντιλαϊκού προϋπολογισμού για το 2019. Ο πρώτος τάχα «μεταμνημονιακός» προϋπολογισμός που συζητιέται αυτές τις μέρες, εμπεριέχει όλα τα αντιλαϊκά μέτρα των τριών μνημονίων, προσθέτει νέα.

Παίρνει δέκα από τους φτωχούς και δίνει ένα ψίχουλο στους πιο εξαθλιωμένους με την προϋπόθεση ότι έχουν πιαστεί τα ματωμένα πλεονάσματα!

Παράλληλα προβλέπει επιπλέον δώρα και προνόμια στους επιχειρηματικούς ομίλους για την ανάκαμψη των κερδών τους με μειώσεις στη φορολογία, επιδοτήσεις ασφαλιστικών εισφορών κ.α, την ίδια ώρα που η φοροεπιδρομή στο λαϊκό εισόδημα συνεχίζεται ακάθικτη.

Παίρνουμε την υπόθεση της οργάνωσης της πάλης στα χέρια μας.

Διαδηλώνουμε στις 18 Δεκέμβρη, μέρα ψήφισης του προϋπολογισμού της φοροληστείας και των πλειστηριασμών, των ματωμένων περικοπών στα δικαιώματά μας για τα κέρδη των λίγων.

Διεκδικούμε: 

  1. Να καλυφθούν οι μισθολογικές μας απώλειες. Χορήγηση 13ου και 14ου μισθού. Πλήρης μισθολογική και βαθμολογική αναγνώριση όλης της προϋπηρεσίας εκτός δημόσιου τομέα, που να καλύπτει όλους τους εργαζόμενους, με όλες τις σχέσεις εργασίας. Αναγνώριση της διετίας 2016-2017, χορήγηση κλιμακίου ανά διετία και στους ΥΕ-ΔΕ, ολοκληρωτικό ξεπάγωμα των μισθολογικών κλιμακίων. Κάλυψη της μισθοδοσίας μας από τον κρατικό προϋπολογισμό.
  1. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Να αντιμετωπιστεί η τραγική υποστελέχωση των υπηρεσιών των Περιφερειών (40% μείωση από το 2009) και να αρθεί η συνεχιζόμενη απαγόρευση των προσλήψεων. Παλεύουμε για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, με δικαιώματα και μισθούς, που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες.
  1. Χορήγηση – συνέχιση και επέκταση των ρυθμίσεων – Μέσων Ατομικής Προστασίας και επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας στους εργαζόμενους των Περιφερειών, που εργάζονται σε ανθυγιεινές εργασίες και χώρους.
  1. Να σταματήσει η φοροληστεία των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων και η σχεδιασμοί για ενίσχυση της ανταποδοτικότητας των ΟΤΑ. Όχι στη διεύρυνση του «φοροεισπρακτικού ρόλου» των Περιφερειών. Πλήρης κρατική χρηματοδότηση που να καλύπτει το σύνολο των αναγκών και των υποδομών της Περιφέρειας.
  1. Κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων. Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου. Κάλυψη των απωλειών σε εφάπαξ και συντάξεις.
  1. Κατάργηση της συμμετοχής στα φάρμακα και τις εξετάσεις. Δημόσια και δωρεάν υγεία, σύγχρονη και αναβαθμισμένη.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΑΖΑΚΟΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ

ΣΥΠΑ για ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ 18-12-18

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *