Άρθρα & Κατηγορίες
Εγγραφή στον σύλλογο
ΑΦΙΣΕΣ
VIDEO
Ακολουθήστε τον Σύλλογο
/
/
/
/
ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΔΑΣ ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΟΑΕΔ
Untitled
ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΔΑΣ ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΟΑΕΔ

Αθήνα  17- 12 -2018

Αρ. Πρωτ.: 349

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΔΑΣ ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΟΑΕΔ

Καταγγέλλουμε την προσπάθεια κυβέρνησης και πλειοψηφίας της ΓΣΣΕ να «πετάξουν» έξω από το ΔΣ του ΟΑΕΔ τον εκπρόσωπο της ΔΑΣ.

Ο συνδικαλιστής της ΔΑΣ συμμετέχει στο ΔΣ του ΟΑΕΔ ως ένας από τους εκπροσώπους των εργαζομένων και  εκπροσωπεί τη δεύτερη συνδικαλιστική δύναμη που εκφράζει σήμερα δεκάδες σωματεία και δυνάμεις που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ.

Τα συνδικαλιστικά στελέχη της ΔΑΣ διαχρονικά στο ΔΣ του ΟΑΕΔ και για πάνω από 4 δεκαετίες δεν ασκούσαν διοίκηση, δεν είχαν τέτοιο ρόλο. Η συμμετοχή τους στο ΔΣ του ΟΑΕΔ αλλά και σε κάθε Οργανισμό, υπηρετούσε και υπηρετεί την υπεράσπιση, την προστασία και τη διεύρυνση των δικαιωμάτων των εργαζόμενων και των ανέργων, λογοδοτώντας αποκλειστικά σε αυτούς, γεγονός που είναι αναγνωρισμένο από φίλους και «εχθρούς».

Η συμμετοχή του στελέχους της ΔΑΣ στο ΔΣ του ΟΑΕΔ φαίνεται πως αποτελεί αγκάθι για το σχεδιασμό και τη γραμμή της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ. Είναι προφανές πως από τη μια ενοχλεί η παρέμβαση και η αποκάλυψη πλευρών όπως αποτυπώθηκαν πρόσφατα κατά τη συνέντευξη τύπου στη ΔΕΘ για το ρόλο του ΟΑΕΔ στις σημερινές συνθήκες ως «πολύμορφο μηχανισμό ενίσχυσης των εργοδοτών με τα λεφτά των εργαζομένων» και από την άλλη πως υπάρχει φανερή συναλλαγή μεταξύ των παρατάξεων που συγκροτούν το προεδρείο της ΓΣΕΕ σε συνεργασία με την κυβέρνηση και την εργοδοσία.

Είναι καθαρό επίσης ότι ενόχλησε η τοποθέτηση του ΠΑΜΕ, πως την ίδια στιγμή που οι άνεργοι δεινοπαθούν ανάμεσα σε κουτσουρεμένα επιδόματα ανεργίας κλπ και επιδοτείται μόλις το 1/10 αυτών, που πρωτοβάθμιες και δευτεροβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις δυσκολεύονται οικονομικά να οργανώσουν την πάλη των εργαζόμενων, η ΓΣΕΕ μέσω του ΟΑΕΔ αντλεί σε επίπεδο κορυφής τεράστια ποσά για να πραγματοποιεί συνέδρια εργατοπατερίστικου τουρισμού.

Για τους παραπάνω λόγους χωρίς καμία συνεδρίαση συνδικαλιστικού οργάνου, έχει σταλεί από τη ΓΣΕΕ στο Υπουργείο Εργασίας, αίτημα αντικατάστασης του στελέχους της ΔΑΣ από κεντρικό διευθυντικό στέλεχος του μεγαλύτερου εργοδότη της χώρας (Σκλαβενίτη) για να εκπροσωπεί τους εργαζόμενους!!!

Καταγγέλλουμε τα παιχνίδια που παίζονται πάνω στις πλάτες των εργαζόμενων και των ανέργων. 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΑΖΑΚΟΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ

ΣΥΠΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΔΑΣ ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΟΑΕΔ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *